cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Najčudnije promene kroz koje prolaze trudnice

SVAKA faza trudnoće donosi nešto novo.

Najčudnije promene kroz koje prolaze trudnice

Ponekad trudnice prolaze kroz neobične promene na koje ih niko nije upozorio. Donosimo vam neke iznenađujuće promene u trudnoći koje nisu nimalo ugodne, piše goodhousekeeping.com.


Velika stopala

Stare cipele će vam verovatno biti tesne jer se kod većine trudnica stopala povećaju u trudnoći. To se događa zbog prevelike težine i oticanja stopala.


Pojačan rast dlačica 

U trudnoći je kosa gušća i bujnija, ali zato i dlake na drugim delovima tela pojačano rastu.


Osetljivost na svetlo

Ne priviđa vam se, zaista je moguće da zbog glavobolja i vrtoglavica imate i problema s vidom. 


Pucanje kose

Premda je većini trudnica kosa izrazito gusta u trudnoći, kod nekih dolazi do lakšeg pucanja. Kosa tada gubi sjaj i volumen, i izgleda beživotno.


Čudni mirisi

Osetljivost na mirise je takođe normalna u trudnoći. Još u ranoj fazi trudnoće čulo za ukus je izrazito osetljivo, čak i na najblaži miris hrane.


Intimni delovi 

Moguće je da će vaši intimni delovi tela blago promeniti boju i poplaviti.


Curenje mleka

Grudi se rano u trudnoći počinju menjati, a nekim trudnicama već nekoliko nedelja pre termina porođaja počinje curiti mleko iz dojki. Curenje nastaje zbog povećanog stvaranja hormona prolaktina koji priprema dojke za dojenje bebe.


Promene na koži

Gotovo kod svake trudnice vidi se određeni stepen povećane pigmentacije kože. Promene se javljaju već u prvom tromesečju trudnoće. Takođe, postojeći mladeži mogu se promeniti tokom trudnoće, a moguća je i pojava novih.


Izvor: index.hr

news-img

Uživajte i ovog leta uz NIVEA SUN novitete!

Kako bi najavila ovogodišnje novitete, NIVEA SUN je okupila predstavnike medijske i influenser scene iz Hrvatske, Srbije i Slovenije na predivnom rooftop-u hotela Art’otel u centru Zagreba i priredila pravu letnju zabavu uz zalazak sunca i pogled na grad.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img