cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Niško porodilište prvo u Srbiji uvelo GAS SMEJAVAC

Gas za smejanje ili azotni oksidul koriste mnogi stomatolozi u svetu kako bi umirili svoje pacijente, pored toga veliki broj zemalja u svojim porodilištima pruža trudnicama ovu mogućnost pomoći prilikom porođaja.

Niško porodilište prvo u Srbiji uvelo GAS SMEJAVAC

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Niš odobrila je budućim očevima da prisustvuju porođaju i uvela mogućnost da porodilje koriste gas azotni oksidul koji se koristi u porodilištima u svetu.

Da bi prisustvovali porođaju, budući očevi treba da dostave potvrdu Doma zdravlja o završenoj školi roditeljstva i potvrdu o urednom brisu grla i nosa.

Odluka je doneta na osnovu preporuke Ministarstva zdravlja i uz uvažavanje činjenice da su se stekli epidemiloški uslovi, odnosno da je opasnost od širenja korona virusa sve manja, saopštila je Klinika.

„Bez obzira na dozvolu za prisustvo, lekari će biti u obavezi da supružnika udalje iz porođajne sale ukoliko svojim ponašanjem i prisustvom ugrožava rad medicinskog tima i time šteti samom porođaju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je novina u radu Klinike za ginekologiju to što svaka žena koja nije dobila epiduralnu ili spinalnu anesteziju može da udiše azotni oksidul na sopstveni zahtev i time smanji bol, strah i nelagodu tokom porođaja.

Gas azotni oksidul – „gas smejavac“ koristi se u porodilištima u svetu, a niško porodilište prvo je u Srbiji koje ga je uvelo u upotrebu.


Izvor: Beta

news-img

U godini jubileja dm nagrađuje vernost kupaca

Beograd, 23. april 2024 – U godini kada proslavlja dve decenije poslovanja, dm drogerie markt kreirao je nove pogodnosti za kupce, nastavljajući niz inovativnih praksi na tržištu. Glavna novina biće popusti na osnovu ostvarenog praga kupovine u dm drogerijama ili na aplikaciji Moj dm, uz dodatne asortimanske, polumesečne i specijalne kupone, razna iznenađenja i funkcionalnosti.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img