cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Danas se obeležava nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Danas se obeležava nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta.

Obeležava se nacionalni dan borbe protiv raka dojke

U cilju povećanja pažnje i edukacije javnosti o značaju ranog otkrivanja raka dojke, u Srbiji se i ove godine 20. marta obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Prema podacima institita Batut u Srbiji, na godišnjem nivou, od karcinoma dojke oboli oko 4.500 žena, a više od 1.700 njih umre.


20. mart je uvršten u Kalendar javnog zdravlja na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kompanije Avon i Fonda B92.


U skladu sa tim, 12. godinu za redom kompanija Avon organizovala je javni panel uoči Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke zajedno sa Fondom B92 i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanovic Batut.

Tema ovogodišnjeg panela o kojoj su govorili eminentni stručnjaci bila je „Savremena dijagnostika i tretman kancera dojke“. Ohrabrujuća vest je da će najkasnije do juna biti dostupni inovativni lekovi kojim se od raka dojke leče žene u evropskim zemljama, najavljeno je na panelu.

I ovog puta dodeljeno je Avon priznanje istaknutom onkologu prof dr Lazaru Popoviću koji je dao izuzetan doprinos u lečenju ove bolesti.

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Promo objava

news-img

L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Ringeraji!

Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img