Tiha knjiga: Feltro-učimo kroz igru

Sa različitom temom ( boje, oblici, svet životinja, časovnik i vreme, godišnja doba, vezivanje, saobraćaj...) svaka strana priča priču koja će kod dece probuditi maštu, kreativnost i pomoći u daljem rastu i razvoju.

Tiha knjiga:  Feltro-učimo kroz igru

Dok kreiram sadržaj interaktivnih knjiga ,,Feltro-učimo kroz igru", nastojim da se prilagodim shvatanjima savremenih pedagoga koji kazu:

Da bi se razvilo na odgovarajući način, detetu je potrebna pomoć koja se sastoji u pripremi povoljnog okruženja i podsticajnog stava odraslih.  Dete mora biti aktivno, ono mora imati priliku da iskusi, proba, pogreši i koriguje se bez kritike ili pohvale. Svako dete ima pravo da postane najbolji predstavnik svoje vrste i razvije najbolje ljudske osobine: istraživački duh, razmišljanje sopstvenom glavom, samostalnost, samopouzdanje, samodisciplinu, radne navike, moralne i duhovne umesto materijalnih vrednosti.

Interaktivna knjiga (tiha knjiga) predstavlja moderan vid učenja i savršen način da se dete pripremi za školu. Taktalne, razvojne tihe knjige "Feltro-učimo kroz igru" ispunjene su šarenim  ilustracijama i
neobičnim teksturama koje će deca voleti da dodiruju. Posebno su dragocene jer izgradjuju svet putem čula dodira i podstiču interaktivnu igru. Idealna su igračaka za decu sa daunovim sindromom,
slabovidu decu i sve koji smatraju da se znanje, mašta i motorika najbrže razvijaju kroz igru sa edukativnim didaktičkim igračakama.

U želji da negujem stari zanat, interaktivne tihe knjige se izrađuju ručno, pomoću igle i konca, od potpuno prirodnog materijala-filca, tj. presovane vune. U njima je svaka strana nova ,,lekcija" i donosi novu aktivnost i novi zadatak. Ti zadaci se uglavnom rešavaju pomoću čičak trake, dugmadi, pertli, sitnih štipaljki, drikera...

 

Sa različitom temom ( boje, oblici, svet životinja, časovnik i vreme, godišnja doba, vezivanje, saobraćaj...) svaka strana priča priču koja će kod dece probuditi  maštu, kreativnost i pomoći u daljem rastu i razvoju.


Tihe knjige se izradjuju po porudžbini, pa se tako pruža mogućnost roditeljima da učestvuju u izradi i osmisle sadržaj knjige. Tiha knjiga "Feltro-učimo kroz igru" je knjiga bez jezičke barijere i pogodna je za svako dete od šest meseci do sedam godina. Idealan je poklon za mališane i najlakši način da bez otpora, steknu nova znanja i veštine.


Jer, kroz igru se najbolje uči...

 

 

 

 


news-img

Garfild se u velikom stilu vraća na filmsko platno!

Od 23. maja u bioskopima širom zemlje čeka nas vrlo uzbudljiva avantura koja obećava zabavu za male i velike!

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img