cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

UŽIVAJ DOK NE DOĐU DECA!

Jedva čekam da hodam raščupana jer moram da se brinem o bebi, nemam vremena da se pogledam u ogledalo… Jedva čekam da nemam vremena ni za šta drugo osim za moje čedo.

UŽIVAJ DOK NE DOĐU DECA!

Koliko puta smo do sada čuli ovu rečenicu? Kao i recimo: “Ne znaš ti to, nemaš decu… Spavaj dok možeš, jer kad dođu deca nema ti odmora… Blago tebi, nemaš decu…” Sve to smo čuli mnogo puta i rečeno nam je u raznim situacijama, a izgovorile su nam to osobe koje nisu imale nikakav problem sa začećem. Često su među njima i neke nama drage osobe – sestre, kume i drugi iz bliskog okruženja. Neki od nas su se, nažalost, nauživali

Mi sa ove strane, mi koji imamo poteškoća da dođemo do trudnoće, mi koji ne spavamo noću zbog toga što nemamo razlog za nespavanje, mi koji čeznemo za decom – mi ne želimo da čujemo te rečenice. Ne želimo da spavamo zato što nemamo decu ili da putujemo slobodnije zbog toga što smo još uvek tu samo nas dvoje, ili sama žena sa istom željom da postane majka.

Često sanjamo nespavanje, plač bebe, umor zbog prvih zubića, umor zbog prvog koraka… Priželjkujemo prve reči, prve dodire, mirise… Često ne možemo da dočekamo da nas bole ruke od nosanja bebe, da nismo ni ručali jer ne stižemo od bebe – rado ćemo biti gladne, samo da budemo majke!!!

 

PROČITAJ JOŠ: Priča o ljudima koje pitaju: "A kada ćete vi?"


Nećemo putovati, nećemo odmarati, nećemo ništa.. Često smo spremne da obećamo sve to samo da budemo majke.

Zato, nemojte me tešiti da je to što nemam dete nešto lepo i da treba da uživam u tome kada mene sve iznutra lomi i samo lepo vaspitanje me zaustavlja da ne kažem nešto nepristojno. Znajte da ja jedva čekam da ne spavam zbog toga što nemam vremena jer imam dete. Jedva čekam da hodam raščupana jer moram da se brinem o bebi, nemam vremena da se pogledam u ogledalo… Jedva čekam da nemam vremena ni za šta drugo osim za moje čedo.

Jedva čekam da jedino na šta mislim bude briga prema bebi i jedino šta osećam bude ljubav prema bebi. Neće mi biti teško da ne spavam satima i danima, neće mi biti teško što nemam vremena za sebe, jedva čekam da ga nemam. Neće mi smetati što nisam pogledala najnoviji film u bioskopu, niti što nisam otišla na neki dobar koncert. Zaista mi neće teško pasti ni to što ne mogu sa drugaricama da skoknem na kafu da se ispričamo.

Na sve aktivnosti u životu ću da stavim pauzu jer želim da volim svoje dete i da provodim vreme sa njim. Toliko to dugo čekam.

Inspirisano jednim telefonskim razgovorom.

 

Autor: Melisa Selimović
Izvor:
sansazaroditeljstvo.org.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Kako zaista izgleda borba za bebu? Upravo ovako.

news-img

Neka ovo leto bude najsrećnije do sada!

Deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune njihovu dušu, više od bilo čega drugog.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img