cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

VRTIĆI POČINJU DA RADE I SUBOTOM

U Zrenjaninu će početkom marta početi pilot projekat podrške roditeljima koji rade subotom, a koji će omogućiti da deca dok su roditelji na poslu borave u vrtiću, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

VRTIĆI POČINJU DA RADE I SUBOTOM

Kako se navodi, to je rezultat Memoranduma o saradnji koji su u Zrenjaninu potpisali ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

"Ovo je jedan lep i važan projekat, jer će roditelji znati da su deca na sigurnom, sa svojim vršnjacima i to je jedna prava vrsta podrške koja je kroz ovaj projekat obezbeđena", rekla je Kisić i zahvalila zaposlenima u vrtićima koji su se odazvali da podrže ovakav vid aktivnosti.

Ona je naglasila da je grad Zrenjanin pravi primer sprovođenja mera populacione politike, da se svake godine rađa sve više beba i da u ovom gradu ne postoji lista čekanja kada je u pitanju upis dece u vrtiće, što je veoma važno.

Kako je navela, podrška države porodicama je nikada veća, a pored finansijske podrške postoji i podrška majkama za subvencije za kupovinu prve nekretnine, kao i različite aktivnosti lokalnih samouprava, za koje je i ove, kao i prošle godine, izdvojeno 400 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je taj projekat još jedan važan korak ka unapređenju mera populacione politike u ovom gradu i zahvalio Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju na podršci.


Izvor: Blic

news-img

POBEDNICI u IMMUNOKIND nagradnom konkursu!

Hvala svima na učešču u IMMUNOKIND nagradnom konkursu. Predstavljamo vam 10 dobitnika sjajnih IMMUNOKIND paketa.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img