Deca iz vrtića „Naša radost" u Kovinu, njih 65 u predškolskoj grupi, dobila su vakcine protiv difterije i tetanusa kojima je rok ispravnosti istekao 31. jula prošle godine! Roditelji su u panici jer im je rečeno da to može imati velike posledice po zdravlje njihove dece i prete tužbama. Sadržaj vakcine trenutno je na proveri u Institutu za javno zdravlje „Batut" u Beogradu.
Redakciji Pressa se javila Brankica M., majka dečaka koji je bio među decom koja su na sistematskom pregledu u kovinskom domu zdravlja tokom marta dobila vakcinu „di-te", kojoj je rok istekao još pre devet meseci.
- U šoku smo! Uplašeni smo i uznemireni. Dobili smo informaciju da ta bajata vakcina ne može imati trenutne posledice po zdravlje naše dece, ali da će se one videti kasnije. Neki od roditelja su juče išli u Dom zdravlja i tražili da nam daju potvrde da su naša deca primila pogrešnu vakcinu, jer razmišljamo o tužbi, ali lekari nisu hteli da nam je izdaju - priča vidno uznemirena majka. Izvor: bebac.com
ŠOKIRANA SAM!!!!!!!!!!!!!!!!
09.04.2009, 08:29
Anoniman
majko moja draga
09.04.2009, 08:31
mamanp
1445
Citala sam o tim jadima juce na sajtu. To samo kod nas moze da se desi. Kazu - greska medicinske sestre. Da je njeno dijete bilo u pitanju gledala bi malo bolje. Pa, hajd i ona pogresila, ali bajate vakcine se ne cuvaju, vec unistavaju.
09.04.2009, 08:32
eugenija
5366
IZVORNA PORUKA: mamanp
bajate vakcine se ne cuvaju, vec unistavaju.
Baš tako! Šta ima da se čuvaju.. Kome to treba uopšte? !
09.04.2009, 08:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR
Dobili smo informaciju da ta bajata vakcina ne može imati trenutne posledice po zdravlje naše dece, ali da će se one videti kasnije.
A šta može da se desi kasnije? Jel neko upućeniji od mene?
09.04.2009, 08:36
eugenija
5366
Nemam pojma Tashke, a ne smem ni da zamislim
09.04.2009, 09:16
Brisani korisnik
-4166
[Sadržaj poruke je obrisan]
09.04.2009, 09:18
Lu
15094
Ne mogu da vjerujem!!! Pa kako su se usudili to napraviti
09.04.2009, 09:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu
Pa kako su se usudili to napraviti
Pa vidiš da sestra nije videla...
Najviše me nervira to što će se sve prelomiti ISKLJUČIVO na toj med. sestri, a ja ne mislim da je ona JEDINA odgovorna.
09.04.2009, 09:29
Lu
15094
Ja isto mislim da je ona najmanje kriva,krivi su oni koji su naručili i oni koji su dostavili bez provjere datuma pa pobogu ne radi se o čokoladama kojima je istekao rok!!! Ali i to je manje bitno,jadna djeca ja ne znam kako bi reagirala da mi se to desi ...
09.04.2009, 09:31
Anoniman
Ja mislim da ne bih imala vremena da se cimam sa tužbom, od toga nikakve vajde, verovatno bih snagu i pare usmerila ka inostranstvu da vidim šta se sada može uraditi da sve bude ok.