cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Dexamethason-neomycin kapi

clock-img

11.03.2014, 08:08

clock-img

mama micki

pencil-img

921

Drage mame, pulmolog nam je prepisao ove kapi, ali nisu nam puno pomogle. Kaže da su to kapi za oči ali nama je rekao da ih koristimo za nosić.
Da li neko ima iskustva sa ovim kapima?

clock-img

11.03.2014, 08:12

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18381

Mi smo ih korustili Ivi za oci (konjuktivitis) pre nekoliko meseci i odlicne su.
Premda mi drugarica rece da ih je koristila za cerku kad je imala problema sa nekim napadima kad je bila dete i da su joj mnogo pomogle (ona je tada korustila pumpice sad ne, prevazisla je te napade)

clock-img

11.03.2014, 08:16

clock-img

Peace*

pencil-img

4858

I nama su bile prepisane od strane pulmologa u momentu kada je iz nosića sumanuto curila vodica sa momentima žuto-zelenog, koja se slivala i imali smo bronhitis u začetku. Stavljala sam kapi, i pomogle su u smislu da su te kapi kombinacija kortiko i antibiotika ako sam dobro razumela, te kortiko zaustavlja to histerično curenje, međutim, bronhitis je prošao, a žuto-zeleni slinci ostali. Onda sam ukinula te kapi, i na svoju ruku prešla na gentokulin da zalečim nos do kraja.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

11.03.2014, 08:21

clock-img

mama micki

pencil-img

921

Hvala drage moje. Mi ih koristimo po savetu lekara četiri dana, znači još sutra. Ali ja ne vidim nikakvo poboljšanje.

clock-img

11.03.2014, 08:38

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Mi smo često dobijali od pedijatra dexamethason ili gentakulin ili marocen, sve je to na isti fazon, znači kad postoji bakterija u nosu (žuto/zeleni slinci) i sprečavaju da se bakterijska infekcija širi dalje. Od svih nabrojanih (a ima ih još dve,tri kombinacije ne mogu sada svega da se setim) nama se marocen pokazao fenomenalno, tako da ima već sigurno godinu dana kako koristimo samo njega kad zagusti. Moje dete skoro nikad ne kašlje, ne spušta mu se na pluća, nije sklon virusima, problematičan je samo nosić koji krene da curi i ako se to ne zaustavi na vreme obavezno ode na bakterijsku upalu grla. Tako da sada ne čekam ništa nego čim vidim žuto/zelene gamadi stavljam marocen i za dva dana nosić je čist ko suza. Dr mi je rekla da od svega nabrojanog uzimam ono što mu najbolje deluje jer je u principu sve to isto odnosno ima istu namenu

clock-img

11.03.2014, 08:43

clock-img

superm

pencil-img

3244

Mi smo koristili Marocen kapi za nos. One se primarno koriste za oci, ali ih ORL lekari takodje daju.

_____________________________

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

01.11.2023, 21:47

clock-img

flamingos

pencil-img

25175

Odlične su.Moje dete ih je koristilo i baš joj brzo pomognu.