cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Moja beba je u 8. mesecu postala punoooo aktivna!!!!

clock-img

08.06.2009, 09:58

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Miloš je u 8. mesecu počeo da se prevrće sa leđa na stomak da stoji hoće da hode neće da leži ni sedi, hirovito plače i ne da da ga presvučem. Stavila sam ga u dubak da bih zadovoljila tu njegovu želju da stoji ali on poskakuje i imam utisak da će da ispadne iz dupka. Baš je naporan. Danas sam sama sa njim (teta koja mi pomaže je kod lekara), nisam stigla da se umijem dok nije zaspao. Imate neke savete, rešenjauser posted image

clock-img

08.06.2009, 10:00

clock-img

Anoniman

mihi, pa ne može da ispadne. Kako će da ispadne?
Podigni dubak da bude još viši, pa neće ispasti. Meni je Luka od 8og meseca pa dok nije prohodao, sve vreme kada je budan bio u dubku, jer ništa drugo nije hteo.

clock-img

08.06.2009, 10:00

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Situacija identicna sa njegovim imenjakom.
Cini mi se da bi on najradije trcao kilometar, da bi ga to nekako uspjelo zadovoljitiuser posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

08.06.2009, 10:26

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Tašo kao da ima federe u nogama odskače od parketa i bojim se da će da se prevrne. Možda i ne može al strašno izgleda.user posted image

clock-img

08.06.2009, 10:29

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Nado šta radiš s njim? Mislim da sam za ovih 15 dana smršala više nego sve dijete što sam držala (ma za to me baš briga) nego se bojim za njega jednom nam ispao iz kolica ali nije strašno spušta se niz kolica pa malo tresnu guzom u pod. Ali činjenica da neće ništa osim da trči što još ne može me i psihički zamara. Onda plašim se da ga bilo gde ostavim sem kod mame jer se bojim pašćeuser posted image .

clock-img

08.06.2009, 10:34

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Meni je tako vec poslednja 2 meseca. Luka ne miruje ni sekund. Ja ga stavim u kadicu pa u kadu i natrpam mu igracke, samo da bih ja oprala zube, a on ustaje i stoji u kadi. A ja sama sa njim svaki dan do 17h. A on....ima energije da obidje zemaljsku kuglu. Mislim, hvala Bogu na tome, ali...user posted image  A ja sam jos odlucila da poslusam savet pedijatra i fizijatra i da ga ne stavljam u dubak. Tako da je sam potpuno propuzao i ustaje, hoda uz namestaj, ustane, uhvati se rukicom za krevet i skače...i tako još od polovine osmog meseca, samo je sve jaci i sve bolji, svuda se penje, sve vaze, saksije, lampe smo podigli....
I ja bih bas volela da cujem ima li neko neki savet, ali mislim da nam nema pomoci user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

08.06.2009, 10:37

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: mihi

Nado šta radiš s njim? Mislim da sam za ovih 15 dana smršala više nego sve dijete što sam držala (ma za to me baš briga) nego se bojim za njega jednom nam ispao iz kolica ali nije strašno spušta se niz kolica pa malo tresnu guzom u pod. Ali činjenica da neće ništa osim da trči što još ne može me i psihički zamara. Onda plašim se da ga bilo gde ostavim sem kod mame jer se bojim pašćeuser posted image .

ja sam se isto hvalila da je meni Luka najbolji nutricionista user posted image  ja sam smršala 10kg za 2 i po meseca! ne stižem ni da jedem, ni da pijem, ni da spavam...user posted image

Robin Sharma

clock-img

08.06.2009, 10:37

clock-img

Anoniman

nema nikakvog savjeta hvala Bogu pa je takav ....samo sve lomljivo nakači na plafon i rijesen problem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.06.2009, 10:40

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Danas mi je stradalo uskrsnje jaje "čuvar kuće" user posted image
meni je mama samo dala jedan savet "ne skidaj oči sa njega, sad je ta faza i moraš da izdržiš" user posted image  i ja onda lepo legnem sa njim na pod, ostavim sve drugo i igram se...šta ću user posted image user posted image

Robin Sharma

clock-img

08.06.2009, 10:41

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Ne  znam Jeco starijeg sina nisam stavljala pprohodao je sa 10 meseci. Ali za  Miloša nema drugog rešenjauser posted image . Divim ti se kako izdržiš. Mlađa si naravno, ali mene ubi strah da će ozbiljno da se povredi a ako ga vežem u kolicima ili ležaljci, plače i gleda na svaki način da se iskobelja ma nemoguće ga je zadržati.

clock-img

08.06.2009, 10:41

clock-img

Anoniman

draga Jeco najteze je do 2 godine ....tada nista ne kontaju ...al sve prodje samo nek su zdravi 

clock-img

08.06.2009, 10:45

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ne  znam Jeco starijeg sina nisam stavljala pprohodao je sa 10 meseci. Ali za  Miloša nema drugog rešenjauser posted image . Divim ti se kako izdržiš. Mlađa si naravno, ali mene ubi strah da će ozbiljno da se povredi a ako ga vežem u kolicima ili ležaljci, plače i gleda na svaki način da se iskobelja ma nemoguće ga je zadržati.

ni Luka ne da da se veze. Cak se borimo i sa autosedistem, pa ja i tu popustim. Nece i tacka user posted image
Meni je Luka pao tri puta. I to pored mene koja sedim pored njega, jednostavno nisam uspela da ga "spasem". Mislim da sam sva tri puta imala srčani udar i dobila tonu sedih user posted image  čak se drugi put i ugrizao za usnicu pa je krvarilo malo, a ja mislila zub otišao pa plače on plačem ja user posted image  a sad je malo oprezniji. Dodje do kraja kreveta i gleda u pod, kao da je skontao onu "ko se jednom na vrelo mleko opeče i u jogurt duva" user posted image

Robin Sharma

clock-img

08.06.2009, 11:19

clock-img

Anoniman

Moj je isto tako postao nemoguc u tom periodu. Ja sam ga stavljala u ogradicu kad bih morala da idem u wc ili hitno nesto da uradim. Inace nije hteo ni tamo. E onda sam dubak stavila u ogradicu pa je tako hteo da sedi bar pola sata. Sreca moja pa je moje dete spavalica, voleo je da spava po nekoliko puta na dan, pa sam se i ja tako odmaralauser posted image
Sa 8 meseci je poceo da stoji i ja od tada nisam uspela da mu presvucem pelenu u lezecem polozaju. Mozete zamisliti tu agoniju presvalcenja narednih 2 godine, cak su ga i u zabavistu presvalacili tako, a sva ostala deca su mirno lezalauser posted image

clock-img

08.06.2009, 16:23

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Znas sta radim? Izmorim ga dok mu glava ne pocne padati od umora (moja takodje).
  Evo jutros npr. kad smo obavili hranjenje i presvlacenje, stavim ga u hodalicu... jurio po kuci,pa puzao pa se penjao gdje god je stigao   pa je  onda otoplilo - napolje na ljuljacku, pa sa ljuljacke uzeli kolica, isli u setnju...
Dosli u kucu, napio se vode i zaspao mi na rukama na putu do sobeuser posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

08.06.2009, 16:42

clock-img

prase

pencil-img

1107

Moj Uroš je isto postao tako aktivan, niti jedan sekund ne miruje kada je budan, ali hoće da se igra u ogradici sam - a na to je naseo iako onda ne može da ustane (nema za šta da se uhvati, a ne ume ni da čučne a kamo li iz čučnja da ustane)... Isto tako uživa u ljuljašci, može satima tu da bude... A i obožava TV, čim krenu reklame bukvalno me odgurne da me skloni iz kadra... Pa tako nekako funkcionišemo user posted image Ima momenata kada hoće isključivo da hoda, ali ne možemo da mu dozvolimo jer nema nikakvu ravnotežu i suviše je mali za to, ja mu pustim malo ali posle mu kažem da nema više i on zna da može da dreči koliko hoće ali džaba. Jedino mu malo povlađujem kada imamo goste ili smo negde van kuće, glupo mi da ljudi vide kako sam stroga prema njemu user posted image Ali on sve kapira i ne dreči, kad nešto ne može on odmah traži šta će drugo, pa tako dođe do onoga što može... user posted image Juče smo baš bili na ručku u restoranu, mm i ja sa zaovom i njenom porodicom, kukao je dok se nije najeo a onda nas je gledao iz kolica narednih 2 sata i eventualno tražio po koju mrvicu hleba... Vezan u kolicima i to pozajmljenim a ne njegovim - iznenada smo se odlučili za tu akciju, nismo poneli naša user posted image E sad, ja volim da verujem da je tako naučio, mada sam skoro sigurna da se takav dobar rodio... a već me žmarci podilaze od toga što čujem da pričaju da je 2. dete 100% drugačije od prvog (verujem da mihi ima šta da kaže na ovu temu)... user posted image

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

clock-img

09.06.2009, 16:09

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Imam Prase Miloš je mnogo nemirniji od Lukeuser posted image .

clock-img

09.06.2009, 21:58

clock-img

anitamo

pencil-img

76

to ti nije ništa kako će,moja se još nije smirila nema nira od kad se probudi.penje se gdje stigne.

LAURA 5.1.2008.