tijesto                                                                                                       1 kg                                     brašna                                                                                                        
 2                                     jaja                                                                                                        
 1 kesica                                     praška za pecivo  
                                                                                                       1/2 kesice                                     kvasca                                                                                                        
 1 dl                                     jogurta                                                                                                        
 400 ml                                     toplog mlijeka  
                                                                                                       sol                                      
                                                                                                        malo                                     šećera  
                                                                                                       ulje                                     za pečenje
  U brašno dodati sol , jaja, prašak za pecivo, kvasac , malo šećera, jogurt i potkuhati toplim mlijekom. Gotovo tijesto poklopite AL folijom i preko nje mokrom salvetom, te ostavite u frižider 2 sata. Ovakvo tijesto može stajati u frižideru i par dana, ako vam tako odgovara. 
  Izvadite 
tijesto i na pobrašnjenoj podlozi razvaljate na 
debljinu od 5-7 mm, isječete ga u željene oblike (možete na 
baklave, trokutove, kvadrate kocke, kako vam se više sviđa). U tavi za pečenje zagrijete ulje i pečete isječene komade tjesta, s 
jedne pa sa 
druge strane. Nastojte da vam na tijestu me bude brašna  kako na ulju ne bi zagorilo.                                                                                         
 Super ide uz sve meze, namaze, a najbolje uz domaći sir , kajmak, suho meso, sudžuk, pršut i sl  
 
      
      
											
											
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 23.10.2009 15:04:24  >