writing-img

Pelene- kako se snaci?

clock-img

02.11.2009, 20:47

clock-img

Nanica1

pencil-img

266

Znam da postoji milion tema o pelenama, stvarno sam svasta citala na tu temu, ali to mi nije pomoglo da se snadjem, mogu reci da sam sada jos zbunjenija!
Pre svega me zanima koje pelene izabrati za novorodjence, da li to mora biti Pampers? Da li i od drugih vrsta pelena postoji taj broj za tek rodjenu bebu? Da li kupiti odmah veliko pakovanje tih malih pelena ili to beba brze preraste nego sto se stigne potrositi? Zatim mi nije jasno kako se u stvari dele te pelene- znam da postoje new born pa onda brojevi (da li pocinju od 1 ili kakouser posted image ) ali onda se jos one dele na active baby, pa onda neke sleep&play, pa neko spominje neke sa grancicama ili sa oblacicima... Stvarno sam zbunjena i NEMAM POJMA sta da uzmem za pocetak?

clock-img

02.11.2009, 20:55

clock-img

Anoniman

Uzmi New baby, 2-ku. user posted image

Nisam ni ja sigurna...

Naime, New baby ide do određenog broja, no ako sam dobro upućena, ima recimo 4-ka i New baby i Active baby. user posted image

Nama su u školici za trudnice savetovali da ne uzimamo jedinicu, i ja sam odmah uzela dvojku, a Luka je bio baš mala beba, rodio se sa oko 2800gr.

Naravno da možeš uzeti i pelene od drugih proizvođača, i da, ima brojeva, ne bih da budem napadna, ali zašto bi to radila?

Ne znam ni da li se više prodaju Pampers bez rastegljive trake na struku, ha žene? Jer, ja sam mnogo zadovoljnija baš tim rastegljivim.

clock-img

02.11.2009, 21:01

clock-img

nakins

pencil-img

298

Nanice nama su rekli u skolici da kupimo za porodiliste jedno malo pakovanje ''jedinice'' -ima 43 kom. Kad dodjes kuci taman ces potrositi to sto ti ostane i odma prelzis na ''dvojku'' jer beba preraste brzo pa nema potrebe da uzimas vece pakovanje.

clock-img

02.11.2009, 21:02

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Ja sam se zeznula uzela sam br.1 Pampers od 2-5kg i bili su joj knap.Dobro sto smo uzeli malo pakovanje.Zatim smo uzeli veliko pakovanje pampers 2 i to smo preleteli brzinom svetlosti jer monika je jako brzo nabijala kilazu.Vec s 6 meseci je imama 9.5 kg.
Tako da uzmi za u bolnici malo pakovanje 2 Pampers za mene su oni najbolji jer sam se dva puta zeznala uzela Hugiss milsim da se zovu i DIPERS i Monika se osula mada nemora da znaci svaka je beba razlicita.Tako da mi koristimo samo Pampers.

clock-img

02.11.2009, 21:09

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Nema tu filozofijeuser posted image
Izaberi proizvođača kojeg hoćeš,svi imaju od 1-6 i to je to.
Kreni sa jedinicom,potrošićeš taj paketić za 7 dana ako ti tada budu izgledale male pređeš na 2 i tako redom.
Ipak ću reći, pampers je NO1 za mene,koristili smo ga 2 godine i 8 mjeseci i nikada mi nije palo na pamet da promijenim proizvođačauser posted image
Nemoj da se zamaraš s tim new baby i ostalim to ti se smjenjuju nazivi pelena  po brojevima, samo kad vidiš da bebu steže pelena oko nogica ili propušta sa strane,pređi na veći broj.

clock-img

03.11.2009, 11:09

clock-img

Nanica1

pencil-img

266

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Naravno da možeš uzeti i pelene od drugih proizvođača, i da, ima brojeva, ne bih da budem napadna, ali zašto bi to radila?

Sve cesce se srecem sa misljenjem da Pampers i nije nesto kvalitetan kakav je bio! U zadnje vreme koga pitam, svi koriste Evy baby ali mi je jedna mama rekla da kao kod tih pelena nema tih najmanjihuser posted image pa zato sam se zbunila... Znaci, koliko sam vas razumela najbolje je da uzmem Pampers1 malo pakovanje i to ce biti i za bolnicu pa posle i za kuci ce da ostane a posle toga prelazim na 2. E, tu bih ja mozda uzela te Evy baby...

< Poruku je uredio Nanica1 -- 3.11.2009 11:11:14 >

clock-img

03.11.2009, 11:11

clock-img

nakins

pencil-img

298

Jeste Nanice user posted image

clock-img

03.11.2009, 11:23

clock-img

Anoniman

Ja sam probala i druge pelene, te Evy konkretno ne, ali sam se uvek vraćala na Pampers, ni jedne nisu bile ni prineti.

clock-img

03.11.2009, 11:32

clock-img

sanji

pencil-img

1583

Ja sam dobila brdo Shekler (nemačkih) pelena za jednokratnu upotrebu od New Born do trojke. Kažu da su fenomenalne. Doneli mi moji iz inostranstva. user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

clock-img

03.11.2009, 11:43

clock-img

simke

pencil-img

2713

Ja sam u pocetku koristila huggies bile su mi bolje od pampersa,ali su skuplje.

clock-img

03.11.2009, 11:48

clock-img

kackica

pencil-img

63

Pampers najbolji

clock-img

03.11.2009, 12:08

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Odlicna tema i meni je mnogo pomogla, a ajde da nastavimo i za tetra i svedske pelene..

Kod sirokog povijanja da li ovako raditi: jednu tetra pelenu presaviti vise puta i tako kao traku staviti izmedju nogu, pa drugu tetra pelenu saviti u trougao i ... poviti bebu s njom sa tri strane (ne znam kako da objasnim..) i na kraju staviti i svedsku da se lepo pricvrsti...

Tako znam da je moja sestra radila, a i mama nas.. Zato se valjda i kupuju tetra pelene duplo vise od svedskih..

I da li na svako presvlacenje menjate i ciste pamucne pelene ili nema potrebe (sto ja mislim..sem ako Pampers nije propustio..)???

Secam se da sam sestriceve pelene prala prvo na ruke (par dana dok sam sestri pomagala), a onda bi se susilo i na kraju, kad se skupe, stavljali bi u masinu... Ne secam se tacno da li je stavljala i pampers, ali secam se da su pelene smrdele do bola user posted image mislim kaka bebina..

clock-img

03.11.2009, 12:37

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Shishice, tako kao sto si ti napisala valjda ide ako ne koristis Pampers, vec iskljucivo pamucne pelene. Jel? A ako koristim Pampers, zasto bih mu menjala svaki put ciste pamucne pelene? Jok, samo posle kupanja i ako propusti Pampers.

clock-img

03.11.2009, 12:48

clock-img

Anoniman

Nema potrebe o tome nastavljati u ovoj temi, kada postoji tema o širokom povoju OVDE.

clock-img

03.11.2009, 12:59

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Nije velika mudrost to s pelenama. Ja volim Pampers ili Huggies. Postoje veličine i brojevi. Pamučne pelene neću uopšte koristiti ako na prvom ultrazvuku kukova bude sve u redu. Uz pelene koristim i vlažne maramice (a koristim ih i dan danas i za sebe i za decu- svilene guzice user posted image ) i to je to. Bitno je samo imati stalno bar 20-ak komada pelena u rezervi, jer najčešće su moja deca kakila u čiste pelene kad ih tek presvučem. user posted image Neverovatno je to koliko prljavih pelena bebica proizvede za jedan dan!

clock-img

03.11.2009, 13:02

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

IZVORNA PORUKA: Alexx

Shishice, tako kao sto si ti napisala valjda ide ako ne koristis Pampers, vec iskljucivo pamucne pelene. Jel? A ako koristim Pampers, zasto bih mu menjala svaki put ciste pamucne pelene? Jok, samo posle kupanja i ako propusti Pampers.

Hvala Alexx user posted image To sam htela da vidim bas.. Znaci tako kao sto sam i mislila...

clock-img

03.11.2009, 14:47

clock-img

Nanica1

pencil-img

266

Imam jos jedno glupo pitanje: A od 2 da uzmem veliko pakovanje ili malo- mislim hoce li i to tako brzo prerasti?

clock-img

03.11.2009, 15:27

clock-img

Anoniman

Ja kažem veliko. Moja beba je prvih x nedelja kakila po 7 puta dnevno. Mislila sam da ću bankrotirati od kupovine pelena.

clock-img

03.11.2009, 15:35

clock-img

Dora

pencil-img

3456

uzmi veliko pakovanje. ja jedinicu nisam ni koristila već odmah 2 jer 2 više upije. U jedinicu može da stane manje, pa čim se beba ukaki ili upiški, ono probije. A kake čim se rode, fala bogu i po 7-8 puta na dan!

clock-img

03.11.2009, 15:42

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Moja beba je prvih x nedelja kakila po 7 puta dnevno. Mislila sam da ću bankrotirati od kupovine pelena.

Potpuno te razumem user posted image

clock-img

03.11.2009, 15:45

clock-img

Anoniman

Moja beba je prvih x nedelja kakila po 7 puta dnevno. Mislila sam da ću bankrotirati od kupovine pelena.

Brzo će proći. user posted image  Veruj mi da je to bolja varijanta nego da ti se dete muči jer ima zatvor. Budi zahvalna što toliko kaki. Ja sam posle nekog vremena shvatila da nema smisla da ga presvačim pre podoja, jer kako krene da sisa, istog momenta počinje da kaki.

clock-img

03.11.2009, 16:00

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Brzo će proći. user posted image  Veruj mi da je to bolja varijanta nego da ti se dete muči jer ima zatvor. Budi zahvalna što toliko kaki. Ja sam posle nekog vremena shvatila da nema smisla da ga presvačim pre podoja, jer kako krene da sisa, istog momenta počinje da kaki.

Heh, isto i kod nas - pravi mesto za novu klopu. Ma zahvalna sam ja za to kakenje, nego malo malo pa mi nestanu pelene, pa frka user posted image . Ali odosmo u off...

clock-img

03.11.2009, 21:07

clock-img

Anoniman

Ja koristim te Evy i zadovoljna sam sa njima. Dosta su cvrste i lepo upijaju, a duplo su jeftinije od pampers pelena. Inace najvise volim Libero pelene, ali su mi one preskupe.
Ja sam prva tri meseca koristila pamucne tetra pelene, a jednokratne sam stavljala samo nocu. Moje misljenje je da su te pamucne pelene zdravije za deciju kozu, ali to je samo moja neka filozofija.
I moje misljenje je da odmah kupis dvojku vec za porodiliste, jer je jedinica prakticno samo za jako male bebe, one rodjene sa malom kilazom.

clock-img

03.11.2009, 22:33

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Primetila sam u zadnjih nekoliko dana kako Uni oko nozica ostaje crvena linija,kao da je stezu. Koristimo Pampers 2 koji je od 3 do 6kg a ona ima tek 4.5user posted image Ne znam da li da probam vece?

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

03.11.2009, 22:36

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Uzmi veće. To što piše kilaža nema veze sa životom. Ja sam uvek uzimala broj veće i te budu taman. 

Nemoj plakati, bata je tu