Nezgode se deci obično ne dešavaju u saobraćaju nego kod kuće ili napolju, u igri. Na sreću, roditelji su uglavnom u blizini, ali bilo bi korisno i da znaju kako da pomognu mališanima.
OVDE (KLIK) možete pročitati šta ako: - Ujed životinje - mala povreda, velika opasnost - Gušenje - kad hrana sklizne u dušnik - Visoka temperatura i fras - tečnost i spavanje - Ubodi insekata, i alergijska reakcija - Opekotine - ohladite opekotine, a telo zagrejte.
Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.
09.06.2009, 08:45
guppy RR
5437
Modessty, ozbiljno... mogla bi da napišeš koji članak o deci i sportu. AJmo ajmo!
09.06.2009, 08:46
Anoniman
Jooooooooj šefice, jel to pec-pec za mene?
Još kada sam stisla "potvrdi" pomislila sam da tema postoji, i zaklela bih se da si odgovorila da je korisna!
09.06.2009, 08:48
Modessty
12173
IZVORNA PORUKA: guppy RR
Modessty, ozbiljno... mogla bi da napišeš koji članak o deci i sportu. AJmo ajmo!
Smozgaću nešto ovih dana
Ma ne mogu bre od Tashe da stignem na red (Tasha šalim se! )
09.06.2009, 08:54
Modessty
12173
IZVORNA PORUKA: Tasha RR
Nezgode se deci obično ne dešavaju u saobraćaju nego kod kuće ili napolju, u igri. Na sreću, roditelji su uglavnom u blizini, ali bilo bi korisno i da znaju kako da pomognu mališanima.
Prva stvar koju treba da uradite kada su povrede bilo kog tipa u pitanju je da NE PANIČITE!!!
Uplašeno lice roditelja i uopšte starijih osoba koje se tu nadju je nešto najgore što dete može da vidi! Uostalom, panika samo pogoršava stanje. Mozak sporije radi i gubi se dragoceno vreme!
09.06.2009, 11:46
Anoniman
Prvi put kada je Luka razbio glavu (sa jedva godinu dana), sva sreća pa nije bio sa mnom već u vrtiću. Tada sam shvatila da je to preživeo. Više uopšte ne paničim. Dignem ga, poljubim i kažem "prošlooooooooooo". (naravno, sve su to blaži udarci, bez krvi, ali su uvek u čelo, i ima čvoruge. npr. ivica ragastola po sred čela, u letu)