cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Veliki kasalj iliti Bordatella pertussis

clock-img

20.12.2023, 22:36

clock-img

AndjelinaBalerina

pencil-img

3

Zdravo, svima. Zanima me vase iskustvo (ukoliko ga je ne daj Boze bilo) ukratko cu. Doslinslo iz Spanije malo na odmor i beba u deset_om mesecu pocinje da kaslje, sve strasnije iz dana u dan. Nakon 4 dana ga odvedem kod lekara, oni su mu dali inhalacije, nalazi dobri. Kasljao je, zacenjivao se, gusio se, nocu je bilo strasno. Nista mu nije pomoglo, hteli su i pumpice da mu daju i boga pitaj. U novembru je dobio fras, izazvan pneumokokom kojubsu orkrili tek nakon frasa.  Davali su mu Singulair i Isoprosin, tek na moje insistiranje smo otkrili smo da mi dete ima veliki kasalj. I to nakon skoro 12 nedelja kaslja. Kasalj je poceo da se smiruje, ali dok je uvela opet singulair i isoprosin i on opet pocinje da se davi i gusi od kaslja, stabda radim? Ja bih mu to iskljucila, sacekala jos malo pa posle nove godine cu u Spaniji da vidim sta se desava, nismo mogli da se vratimo jer je dete bilo bolesno. Dajte mi neka iskustva i savet molim vas.

clock-img

21.12.2023, 02:01

clock-img

marketing RR

pencil-img

4920

AnđelinaBalerina, žao mi je što kroz to prolazite, i da, u Srbiji puno ljudi trenutno ima veliki kašalj (ne znam da li je i zvanično epidemija, nisam ispratila), ja sam ga imala u septembru, oktobru...on traje 100 dana (intenzivniji je u početku, pa popušta vremenom, tako je kod mene bilo). Kašalj od100 dana mu je u stvari drugo ime :(

Nemam iskustva šta može pomoći bebi, ali kopirali smo tvoje pitanje u temu u kojoj odgovara dr Julka, možeš pratiti na LINKU.

Sve najbolje želim tvojoj bebici, nadam se da će uskoro početi da se smiruje kašalj user posted image

< Poruku je uredio marketing RR -- 21.12.2023 2:02:29 >

clock-img

21.12.2023, 14:22

clock-img

AndjelinaBalerina

pencil-img

3

MarketingRR hvala na odgovoru, i hvala na linku hajde da vidimo ima li neko jos iskustva (mada ga ne zelim nikome). Da, nije zvanicno epidemija, ali je u znatnom porastu, pa me prosto zanima zasto doktori ne obracaju paznju na to, nije to bas gripic ili viruscic.