Nama je prva dohrana bila Milupina kaša od pirinča sa 4 meseca, već sam pisala o tome, i na tome smo se učili da jedemo ceo jedan mesec. Znači umesto jednog obroka (u podne), davala sam mu to. Ja sam njega dojila i dohranjivala, pa mi je to bilo kao malo gušće ad mleko. Super je prihvatio i obožavao je. Posle sam mu dala Milupine kukuruz-riža, a od 6. meseca Milupine 7 corns. One se prave sa mlekom, a ja sam ih pravila sa adaptiranim, jer sam mu kravlje dala tek sa nekih 10-11 meseci, ne sećam se tačno. Mislim da su one jako hranljive i obogaćene su gvožđem, a bebini depoi gvožđa se prazne posle 6. meseca, pa ih treba "dopuniti". Ponekad sam u ovo dodavala bananu ili jabuku, a kasnije i drugo voće i obožavao je. Često nam je bila večera Milupine pahuljice i banana. Nije imao problema i nije se budio.
Rižolino sam mu nedavno počela davati. U njemu nema šećera, dok u svim ostalim lino proizvodima ima i to baš dosta. Rižolino mu dodam u voće da ga malo zgusne. Npr. izgnječim voće, prelijem jogurtom i dodam kašiku-dve rižolina. Inače, ja sam jogurt uvela od 7. meseca, tako je pisalo u knjizi po kojoj sam ja uvodila hranu. Nemoj jogurt u te kašice dodavati, zaista je
.
Čokolino ja obožavam i Stefan je nedavno došao do mene dok sam jela i tražio je, pa sam mu dala da proba. Dopalo mu se (verovatno zato što je slatko, a ja mu ništa ne šećerim i vrlo retko dobije nešto zaslađeno da pojede).
Od 8. meseca sam mu davala one pahuljice iz zdrave hrane (raž, ječam, ovas), jer sam i taj recept pronašla u kuvaru za bebe. Potopim ih u mleko ili u sok od narandže (posle 9. meseca) i izblendiram, pa ponekad u to dodam malo Milupe ili rižolina od nedavno, a nekoliko puta sam probala i čokolino, ponekad pomešam i voće u sve to. Obožava sve varijacije na tu temu. Nekad mu dam za doručak, ponekad i za večeru. Recimo da mu sad to dajem 2 puta nedeljno.