writing-img

RE: Omiljeni odlomci (citati) iz knjiga

clock-img

28.08.2013, 22:59

clock-img

adulence

pencil-img

7314

mog muza volim najvise na svetu,ali moram ovo napisati,ovi stihovi me sete na jednu devojacku ljubav,bese velika i kratka!!!

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

12.01.2014, 18:25

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

"Svi ideali sveta ne vrede suza jednog deteta". Dostojevski

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

12.01.2014, 18:43

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Verolina user posted image

clock-img

12.01.2014, 18:49

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Mikooooooooooooooooooouser posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

12.01.2014, 21:41

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Mozda je koja rec okrenuta ne zamerite davno sam citala:
"da stojim na tako maloj povrsini da jedva moja dva stopala mogu da stanu a svuda oko mene je bezdan,veciti mrak i vecita tama i da ostanem tako citavu venost,i tako je bolje ziveti nego sada umreti" Dostojevski

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

17.07.2014, 23:18

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Jedan od najboljih citata koje sam mogla da navedem, fantasticni, mracni, Danilo Kis i jedna konstatacija sa kojom se ja u potpunosti slazem:
Ne volim ljude koji se izvlače iz svega kao kišne gliste. Bez ožiljka i bez ogrebotine. Komedijaši.

clock-img

17.07.2014, 23:21

clock-img

superm

pencil-img

3244

Casu meda jos niko ne popi da je casom zuci ne zagrci. Casa meda iste casu zuci, smijesane najbolje se piju. Gorski vijenac

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

17.07.2014, 23:52

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Da sad me sve vise zanima pejzaz a sve manje ljudi u njemu,sve vise stablo ili pamucast oblak,ili boja neba,ili plavi obris brda u daljini ,a sve manje covek.Valjda smo jedno drugom vec sve rekli. Vladan Desnica

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

17.07.2014, 23:54

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Sanci, je l' to iz Ivana Galeba?

clock-img

17.07.2014, 23:55

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Jesteuser posted image

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

17.07.2014, 23:58

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Jaoj, jos se secam pitanja na ispitu: Kako Galeb svira violinu?user posted image
Ja ne volim Desnicu, ali stvarno ima dobre refleksijeuser posted image

clock-img

18.07.2014, 00:07

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Davno sam citala,dopala mi se knjiga,tuzna,,secam se samo nekih fragmenata ..ovo je jedan od njih

clock-img

18.07.2014, 10:01

clock-img

Biserce

pencil-img

942

"Ako jezike covecije i andjeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveci.
I ako imam prorostvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premestam a ljubavi nemam, nista sam!
I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sazeze, a ljubavi nemam, nista mi ne pomaze.
Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne velica, ne nadima se, ne cini sto ne valja, ne trazi svoje, ne srdi se, ne misli o zlu, ne raduje se nepravdi, a raduje se istini, sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje, a prorostvo ako ce i prestati, jezici ako ce umuknuti, razuma ako ce nestati..."

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

18.07.2014, 10:30

clock-img

superm

pencil-img

3244

Vec sam citirala Miku Antica u temi o njemu I njegovom stvaralastvu. Ovo nisam: Ljubav je dokaz inteligencije, jer čovek bez ideja I prostak bez vaspitanja ne mogu biti zaljubljeni, pošto je ljubav najveća mudrost I najfinija duševnost.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

18.07.2014, 10:32

clock-img

superm

pencil-img

3244

IZVORNA PORUKA: superm

Casu meda jos niko ne popi da je casom zuci ne zagrci. Casa meda iste casu zuci, smijesane najbolje se piju. Gorski vijenac

Da napi[em ponovo, kako treba.
Čašu meda jošt niko ne popi, da je čašom žuči ne zagrči. Čaša meda ište čašu žuči, smiješane najlakše se piju.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

18.07.2014, 11:14

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ja sad slutim za te oči, da su baš one,
Što me čudno po životu vode i gone:
U snu dođu, da me vide, šta li radim sam.

Da me vide, dođu oči, i ja vidim tad
I te oči, i tu ljubav, i taj put sreće;
Njene oči, njeno lice, njeno proleće
U snu vidim, ali ne znam, što ne vidim sad.

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas;
Ne znam mesto na kom živi ili počiva;
Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;
Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.
Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.

Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Izvan stvari, iluzija, izvan života,
I s njom spava, neviđena, njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima izvan svakog zla.

(malo je iseckano) Vladislav Petković Dis "Možda spava"

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

22.07.2014, 10:08

clock-img

superm

pencil-img

3244

Kada smatrate da je smisao zivota u onome sto radite, dobijate ili postizete, uvek se osecate kao gubitnik ako se stvari ne odvijaju po planu.
Kada shvatite da zivot predstavlja ucionicu u kojoj uspeh podrazumeva razvijanje u najbolje moguce ljudsko bice, pocinjete da sebe i svoja iskustva procenjujete na potpuno drugaciji nacin.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

23.07.2014, 12:57

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Kada ucestvujes u takmicenju bacanja go*ana nije bitno koliko ih ti bacis vec koliko se zalepi za tebeuser posted image (neverovatna istina)

clock-img

28.01.2017, 15:24

clock-img

branki*

pencil-img

20828

nije bas iz knjiga,ali sam cula od nase profesorice srpskog i mnogo mi se dopada-
nije vazno biti u pravu,vazno je biti srecan.
i ovo,kao pitali u jednom mestu jednu baku koja je najstarija mestanka,kako je uspala da dozivi tako duboku starost i ostane tako vitalna.kaze ona-nikada u zivotu se nisam ni sa kim raspravljala.kaze ovaj novinar-pa ,kako,to je nemoguce!? apsolutno se slazem-kaze babauser posted image

< Poruku je uredio branki RR -- 28.1.2017 15:54:09 >

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !