Ovako se prave NAJBOLJE POSNE PALAČINKE
Posne palačinke su jednostavna poslastica koju svi vole, pa je kao takva idealna kada vam treba brzo posluženje u danima posta.

Savršeno vazdušaste i meke, ove palačinke imaju divnu teksturu, a vanilin šećer i korica limuna daju im aromatičan ukus.
Ove posne palačinke tope se u ustima same po sebi, a još nafilovane omiljenim džemom, i posute prah šećerom ili cimetom, predstavljaju savršeno ukusan domaći slatkiš kome niko neće odoleti.
Odlične su za vikend druženje sa porodicom i prijateljima, a kako ih možete pripremiti, pogledajte u nastavku:
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 šolja kisele vode
- 1 kašika ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 kesice vanilin šećera
- 1/2 kašike šećera
- korica od 1/2 limuna
- prstohvat soli
- džem po želji, za filovanje
- prah šećer, cimet, po želji
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, so i rendanu koricu limuna, pa sve lepo pomešajte.
Sipajte kiselu vodu i ulje, pa lagano mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica. Po potrebi, dodajte još malo kisele vode ili brašna.
Posne palačinke pecite na uobičajen način, filujte ih omiljenim džemom i po želji pospite prah šećerom i(li) cimetom.
Izvor: Danas