writing-img

RE: Voda

clock-img

04.03.2014, 11:33

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Superm...cega svega? Voda je voda... a sa osam meseci ne znam koliko ti puta beba dnevno sisa i koliko joj dajes cvrstih obroka ali bi trebalo da pije vodu.

Moja nije htela da pije dok joj nisam uvela cvrstu hranu, nije znala na flasicu da povuce i kada smo pocele sa kasama jednostavno je krenula da pije....a sada imam utisak da se naliva...zna da popije i oko 100-150ml u cugu user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

04.03.2014, 12:04

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27035

Dijana dajem joj izmedju podoja. Probao je mm da joj da moje mleko na flasicu ali pola prospe. Tako da joj vodu dajem.na kasicicu. I bas se razmisljam oko flasice da necu mnogo da je forsiram. Kad krenemo sa cvrstom hranom dacu joj vodu na pisak.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.03.2014, 12:38

clock-img

mati

pencil-img

6676

Ni Mitar nece na flasicu, desi se da povuce pre sisanja, ali se davi...
Mene zanima kada ste pocele da bebama dajete kupovnu vodu? Ja jos uvek prokuvavam...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

04.03.2014, 12:42

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Flasicu i dohranu namerno nisam kupovala da ne bi dosla u iskusenje da mu napravim AD mleko kada je bio skok u razvoju posto sam bila ubedjena da mi mleko nestaje. A posle je nisam ni kupovala. Dacu mu danas na kasicicu pa cu kupiti flasicu i probacu da li ide. Trebalo bi da bude sve ok. Dok smo bili u bolnici hranili su ga na flasicu.
Mati ja se nicega ne secam user posted image kao da mi je prvo dete a ne drugo user posted image

clock-img

04.03.2014, 12:47

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27035

Mati ja Rosu ne prokuvavam. Prosto ne stignem to da odradim. Kad sam Teodori davala prokuvavala sam jako dugo, ali sada ne.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.03.2014, 12:48

clock-img

mati

pencil-img

6676

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Mati ja se nicega ne secam user posted image kao da mi je prvo dete a ne drugo user posted image

Upravo tako, neverovatno koliko covek brzo zaboravi neke stvari. A to za skok u razvoju, i ja sam mislila da nemam mleka pa sam popila dva piva od straha, a ujutru grudi kao da nisu moje...user posted image
Sanjice i ja sam Mati, secam se jedino da svako jutro cim ustanem prokuvavam vodu, sad me bas smara, jer on ne popije ni par kapi... A zaboravila sam da pitam za kupovnu naseg pedijatra neurologa, jedino mi on daje dobre i ispravne savete...

< Poruku je uredio mati -- 4.3.2014 12:51:54 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

04.03.2014, 12:49

clock-img

World

pencil-img

4234

Ana je pocela da 'pije' vodu sa nekih mozda 5 mjeseci, ali i to je bilo samo na kasicicu.. I kad je pocela da pije iz flasice, to je bilo bas onako malo, mjesecima je pila po 10, 20 ml mozda.. Prokuvavala sam cesmovacu, a i rosu donekle.. Mislim da sam joj prvi put dala neprokuvanu vodu sa godinu dana... Rosu neprokuvanu mozda malo ranije, mjesec-dva...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

04.03.2014, 14:13

clock-img

superm

pencil-img

3244

Evo, opet sam mu ponudila vodu, sve je pljunuo!

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

04.03.2014, 14:21

clock-img

World

pencil-img

4234

Pa dobro, ako nece, nemoj ga ni tjerati.. valjda ce uzeti ako bude zedan, mada se vjerovatno napije i od mlijeka...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

04.03.2014, 17:24

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

ja moram da kazem da voda nikako ne skodi i ja sam se vodila time. Moj bratanac i dan danas nece da pije vodu i bojala sam se da nece hteti ni Dunja jer sisa tako da sam ja njoj vec prve nedelje dala vodeuser posted image . Evo je ima 13 meseci i pije vodu kao smuk, cak ponekad i svaki zalogaj zaliva vodom (sto me izludjuje jer nekad uzme i supu da zaliva).

Kada se M.rodio napolju je bilo 37 stepeni ,tako je bilo svakodnevno,tako da i ako je sisao ja sam mu davala vodu po par kasicica dnevno a posle i na flasicu..Obozava vodu,sokove uopste ne pije ali vodu,mislim da dnevno popije oko pola litre do 700ml i to evo sad zimi ,videcu kad dodje leto...

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

04.03.2014, 21:25

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ja sam vodu davala od samog početka, iako je sisao neko vreme i pio moje mleko. Od početka je prihvatio flašicu i nije bilo problema, prvo je pio po 20,30ml dnevno pa je povećavao da bi sad sa dve godine pio oko litar zimi, a leti izmedju litar i po i dva (čini mi se da sam se baš na ovoj temi prošle godine isčuđavala i sabirala koliko tečnosti unosi dnevno user posted image )

clock-img

15.05.2014, 21:53

clock-img

Nimfa

pencil-img

594

Moja beba je stara dva i po meseca i pre nedelju dana sam pocela da joj dajem dohranu jer nemam mleka. Na pakovanju pise da se bebi obavezno mora davati voda jer moze doci do dehidratacije ali moja beba nikako nece vodu,kad god je oseti ona pljuje... Ne znam kako da je nateram da pije?

clock-img

15.05.2014, 23:30

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

probaj na kaščicu ili flašicu

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

clock-img

16.05.2014, 08:14

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Moja deca dok su bila mala uopšte nisu hteli da piju vodu dok su samo sisali, kada su počeli da jedu i drugu hranu onda su polako počeli i da piju vodu....ja mislim da ona deca koja imaju potrebu piju vodu,a oni koji dobijaju vodu dovoljno kroz majčino mleko ne piju vodu ni kad im se daje

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

16.05.2014, 20:41

clock-img

Nimfa

pencil-img

594

Problem je sto ona vise ne sisa,samo dohrana. Probala sam sa flasicom odbija,nece da guta cak pocinje i da se davi sto me izludjuje jer ne pusta flasicu a nece ni da gutauser posted image ,videcu sa kasicicom kako ce da bude user posted image

clock-img

15.07.2014, 11:22

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

I, jel prokuvavate vodu?

Koliko često malim bebama dajete vodu? Moj Sava neće vodu za sada, par puta je uzeo ..

IZVORNA PORUKA: mamy2

Tasha to ti je više elektroliti-so!user posted image
Prokuhavanjem voda gubi elektrolite,minerale i so.
To ti je kao da si popio ništa,odnosno sve ono što taži žeđ se gubi prokuhavanjem.
!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

15.07.2014, 11:32

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Dunja, moja J nije htela vodu dok je cokala. Cim sam uvela dohranu pocela je i vodu da pije.

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

15.07.2014, 11:32

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Dunja bebama koje sisaju ne treba davati vodu. Majcino mleko cini 90% vode tako da je oni dobijaju kroz podoje. Ako je beba zedna samo joj cesce daj da sisa.
Njihov zeludac je velicine kokosijeg jajeta pa ako se napuni vodom malo ostane za sisanje pa se time i remeti koliko sisa a time i koliko ce se mleka stvarati u dojkama.
Voda se uvodi kad se krene sa cvrstom hranom.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

15.07.2014, 12:06

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

Jasno, hvala vam. Ali ja kombinujem dojenje i dohranu, da li onda ima potrebe za vodom?
I ako dajem vodu, da li da koristim čašu na pisak umesto flašice?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

15.07.2014, 12:13

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Ja nisam davala Dunja sa starijim sinom ( njega sam dohranjivala). Tek sam pocela vodu da mu dajem posle cetvrtog meseca.
i dohrana je u principu 90 posto voda. Mozda je manje fizioloski idealno nego majcino mleko ali nema potrebe za dodatnom vodom. Eto ako ste bas negde napolju i uzasna je vrucina ( ja nisam imala taj problem, ovde nikad nije toliko vruce haha) mozes da ponudis gutljaj dva ako hoce eventualno ali ja bih vodu izbegavala jos neko vreme.

clock-img

15.07.2014, 12:21

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ne treba mu.
A ako budes vec davala uvek najbolje na kasikicu ili casu.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

15.07.2014, 13:26

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Slazem se, nisam davala vodu do punih 6 meseci, a i onda su mrljavili sa njom. Svo troje sikili i iako su dve bebe bile letnje, jedna maj druga jun, ni tad nije bilo potrebe za vodom. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

15.07.2014, 13:40

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

Hvala vam drage moje user posted image

Zaboravila sam da napišem da je tih par puta kada je srkuno vodu (juče recimo je malo više popio, kada smo se vratili sa kontrole, a bilo je vruće), kakio punoooo. Juče smo se šokirali koliko je bila puna pelena, a inače ima normalnu, redovnu stolicu.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

15.07.2014, 13:46

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

DUNJA moja D nije htela vodu do nekih 4 ili 5 meseci,davala sam joj ali bi progutala bas malo,kasnije je pila ali to povezujem sa uvodjenjem cvrste hrane,inace nisam prokuvavala vodu koristila sam rosu i za pravljenje mleka,u pocetku je pila samo mlaku vodu user posted image tek se skoro navikla na hladnu tj da nije ugrejana

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

15.07.2014, 13:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

Doco tnx, a baš sam to htela da pitam - da li uvek dajete toplu vodu ili je ok i hladnija sada kada su vrućine?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir