IZVORNA PORUKA: suzi kju
Moje će mačkice krenuti novembra, imaće nepunih 14 meseci.
U vrtić su mi rekli da odem polovinom oktobra al mene zanima da čujem, od vas iskusnih mama, jako ide ta adaptacija, koliko traje i tako to. Kako ručkaju tamo, jel iz neko hrani? U koje vreme spavaju u jaslicama?
Kolika su vaša deca bili kad su krenuli u vrtić?
Ne znam kako je u Srbiji, ali ovde je adaptacija zavisna od deteta. I od samog roditelja, odnosno od vremena/posla roditelja.
Mi danas bejasmo u vrtiću na sastanku. Mene je u stvari samo zanimalo da li on može da donese svoju flašicu sa piskom i ništa više
Rekla sam da jednostavno ja ne mogu da ga vodim na privikavanje nedelju dana i to je to. Mi dok smo bili tamo, niko ga nije interesovao osim da leti po sobama i da se igra sa igračkama. Mogla sam komotno da izađem.
U našem slučaju se naše spavanje poklapa sa njihovim. Sve ostalo me manje više ne zanima.
Mame molim vas, ne pravite dramu od vrtića. Neće crći ni gladni ni žedni. Deca (barem ovde) se uče osamostaljivanju, da sama jedu, piju... Ona koja su previše mala ili ne znaju - pomognu vaspitačice. Ako ne spava u vrtiću, spavaće kući ranije.
Ako ste u fazonu da plačete kad vodite dete - pustite radije oca da ih vodi.
Tako... Toliko od mene