IZVORNA PORUKA: Tasha RR
snezo24, jesi napisala svoju porođajnu priču?
Misli da nisam aj sad cu dok David spava.
E pa ovako 24.08. kad sam ustala osetila sam da su mi gacice mokre kad ja pogledam mokre mi i pantalone,to je bilo 10 sati.Malo me uhvatila panika.Znam da mi sigurno curi plodova voda.Kasnije kad sam isla u wc i kad sam se obrisala ono nesto braonkasto.Opet me uhvatila panika.U 16h smo trebali da idemo po krevetac ali aj da idem prvo u wc kad ono krv,ali jos ne govorim nikome nista(sem sto sam ujutu rekla mm da mi je curila voda).Kad smo se vratili kazem ja mm da bude spreman da zove kolegu da ga menja ako mora da me vozi za porodiliste.Onda je on rekao svojo mami ona dosla da me pita da li me boli nesto.Ja joj rekla da me ne boli.I tako se oni uzvrteli oko mene.Uvece nisam ni kod mojih isla(a isla sam svako vece).Tata me zove da vidi sta radim i hocu li doci.Ja nisam nista htela da kazem,samo sam rekla da me bole ledja i da nemogu da dodjem.
Kontrakcije su pocele oko 12 uvece i nicu bile redovne i mnogo jake.Bilo je 3h kad sam budila muza da me vozi u porodiliste.Kontrakcije jace ali ne bas pravilne na 2,3,4 ili5 min.
Primile me 2 sestre,otvorena 1,5 prst kontrakcije se vide aj u sobu.Kaze jedna od njih da cu se poroditi do 12 ujutro.Aj dobro izdrzacu nekako.
Ujutro u viziti kaze nacelnik na pregled.Odem ja na pregled kaze on meni :Gospodjo ko je vama rekao da vam curi voda?Ja:Niko,sama sam videla.Nista vratim se ja u sobu,popustile kontrakcije.Dodje sestra da mi da bensedin za opustanje(inace su moji kontaktirali glavnu sestru i ona je poslala da mi daju inekciju).
U 11:15h cujem kako mi je unutra nesto puklo i kako se sve nekako rasirilo.Potrazim ja babicu i kazem kako mi se cini da mi je pukao vodenjak,ona me pregleda kaze mi da idem da legnem da ce to biti uskoro.Obilazila me je ona u toku dana da vidi kako sam.
Ne secam se da li sam jos koji put isla na pregled,znam da sam zadnji put isla u 17:45h i odmah me poslali u porodjajnu salu.Kontrakcije sve jace i jace,imam osecaj da ce mi se raspasti kicma,pitam se da li cu preziveti i zasto mora ovoliko da boli.
Doktor je bio tu jer je bila jos jedna sa mnom na porodjaj i on gleda malo mene malo nju.Kaze beba ima kosicu sad ce to brzo i ode kod ove druge.Ja prvo bila zbunjena,pa onda rekoh sebi izdrzacu jos to malo kad sam dosad izdrzala.
Porodise zenu sto je bila sa mnom i okrenuse se meni.Neznam vise ko ali neko mi je reko guraj,i ja guram ali nemogu da izguram.Kaze doktor ajde ponovo,ja ponovo,onda je on malo pomogo,pritiso mi je stpmak,i babica je malo pomolgla(tako ona kaze)a meni doslo da je sutnem u glavu kad sam osetila da me je isekla.Ali izdracu i to i izadje moja beba,stavili mi je na stomak.Neko mi je reko da je decak.Odsekli su mu pupcanu vrpcu i doneli mi ga i stavili na grudi.
Bila sam presrecna kad sam ga videla,plakalo mi se.A on place,a glava mu nekeko spicasta pa me podsetio na oca Homera Simpsona(pisala sam negde) pa se pitam da li sam ja normalna o cemu razmisljam u takvom trenutku.
Ostavili nas dve u sali oni svi izasli.Naisla neka sestra ja pitam hoce li mene neko da usije,ona :Ja to ne radim to radi samo doktor i ode.Posle nekog vremena naidje neka druga sestra ja isto pitanje ona:Doci ce doktor.Dobicete anesteziju ne sekiraj te se.
Porodila sam se u !8:35h dr je dosao u 20h da me usije,dao mi anesteziju.Verujte kao da mi i nije dao,sve sam osetila iako je on najbolji od svih dr sto se toga tice.
E kad je kasnije dosla babica i pritisnula mi stomak(neznam povodom cega) i nemogu da verujem kako je bila gruba.Posle nekih 2,5 sata su me odvezli do sobe.
Ja malo oduzila sa pricom,mislim da nisam izostavila nijedan detalj.
Izvinjavam se ako sam nekog udavila.