IZVORNA PORUKA: Nedja 
  
 Sada se spremam da izdinstam brdo paprike i paradajza, stavim u paketice pa u zamrzivac, i na zimu samo to izdinstam na luku i gotov sataras (becar paprikas). 
  
  
 
 Ja sam ovo već uradila 10 pakiranja po pola kg,mada imam još i paprika i paradaiza u bašti. 
 Stavila sam višnje u zamrzivač,samo odkoštene,to mi je za kolače
 
   Napravila sam malo slatka od borovnica i šumskih jagoda(baš se spremam sutra da uzmem još jagoda,čula samda ih prodaju još

 ) 
 Praviću ajvar,kisele paprike,kupus,šarenu salatu-to mi je standardno svake godine. 
 Kocke od mrkve,peršuna,celera,paštrnjaka(izmeljem sve ovo na mašinu za meso i zaledim u tepsiji,nakon što sam isjekla u kocke,kad se zaledi samo izlomim i stavim u vrećicu,cijelu zimu imam svježe kocke za juhe i variva) 
 Naparvim i nekoliko odsamog zeleniša. 
 Pravim i džem od šipaka,to mi je kralj za džemove,nezamjenjiv 
