U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
MiLJ postepeno pomeraj, i za 7 dana ćete se vratiti na staro. Pomeraj po 15min, to je neće mnogo pomeriti, a za 7 dana ćete biti na starom.
30.10.2013, 09:34
Tiziana
2684
Ja se slazem sa Maslackom da je spavanje stvar treninga, uslovno receno. I ako je covek dovoljno uporan i dosledan,onda ce deca nauciti da u odredjeno vreme idu na spavanje. Moji idu u krevet u 21h.Mislim da im je do tad sasvim dovoljno vremena da se izigraju,budu sa nama itd.U to vreme sledi kupanjac,5min svako dete,svako u svoj kreveti i to je to.Nema uspavljivanja,dozivanja i sl.Ona zaspi odmag,on ponekad lezi pa nesto sam za sebe prica i zaspi. Ujutru ih budim u pola 8-8 za vrtic,vikendom se ona sama budi oko 8,pola 9,a on nekad spava i do pola 10. Ona preko dana jos uvek moze dosta da spava,nekad i po 3h; mogao bi i on,ali u poslednje vreme nece da spava vikendom u toku dana,da slucajno nesto ne propusti(u vrciu urdedno spava).Ali mu se nekad desi da vikendom bude premoren od nekog jurcanja i zaspi i moramo da ga budimo jer bi bio u stanju da spava i po 4h preko dana.
Mislim da moja deca spadaju u ovu kategoriju 'trutova' sto kaze M i LJ. Od pocetka su jaaako dobri sa spavanjem.
30.10.2013, 09:37
little_one
4663
Jutro mame!
Ja se tako dobro osjecam, cula sam predivne vijesti jutros, jedna drugarica mi je zatrudnila prirodno pred vto....ovo je definitivno dan za slavlje...
Morala sam to da podijelim sa vama...
Sto se tice pomjeranja sata...u nedjelju ujutro smo imali zurku a u ponedjeljak ujutro smo se vratili na staro....ali smo zato u nedjelju preskocili popodnevno spavanje i zaspala je negdje oko 6 pa sam je pustila da odspava nekih pola sata, probudili je, izdrzala je skoro do 9 i stavili je ponovo na spavanje....ujutro je ustala po staroj navici....tako da je nastavila da lijeze oko 8 sati navece a ustaje oko pola 7 bas kao i prije...mozda tako da pokusate MLJ...da joj pomjeris i dnevno spavanje pa da kasnije ode na spavanje...
30.10.2013, 09:50
Torbica
8283
Cao mame! Ja kao Tiziana, imam dobru decu sto se spavanja tice. Uzasno sam dosledna i ne pravim izuzetke i ne bune se, naprotiv. Sinoc je bebac zaspao u 19 i 15, a ovo dvoje u 19 i 45. bebac trazio mleko u jutros u 6 i 45 a velike sam budila u 7 i 15 za vrtic. Dakle, svo troje imaju 12 sati nocnog sna a bebac ima i dnevno spavanja, mada mu je to u vrticu 2h nekad malo, a i vikendom uglavnom spava apo 3h. Jovice, ne znam kako da ti pomognem...moji znaju da samnom i mm nema izgovora i da ce leci pa makar sekire padale.. A od mog ranijeg leganja sinoc, nista. Tako sam se lepo sredila, pocupala obrve, nausnice, izdepilirala noge i prepone, oprala kosu, ma nova zena. I zakazala frizeraj za petak. Danas stize sminka koja mi nedostaje pa da mogu sve ono sa kursa da pocnem da primenjujem. Bas me lepa faza uhvatila, stalno bih nesto oko sebe cackala. Decica u vrticu, dala sam sebi zadatak da od 10h strebam i da do uvece ne virim nigde, videcu da li cu izdrzati Ali moooooram, bas sam se raspustila, nikakva disciplina sto se mene tice... Samo cu ruckic da napravim i stvarno da se uozbiljim. Pozdrav
30.10.2013, 09:52
Misha i Ljisha
11896
LO to i pokusavam ovih dana bas dnevno da joj pomerim ali ne uspevam , tvrdoglavo ovo moje dete. Vidi se da je mali jarac.
Eh da sad kad smo vec kod toga ahha..Jutros ona doruckuje i bukvalno mi naredjuje sta kad da joj stavim u usta. Ja pokusam da joj dam jogurt iz case ona okrene glavu i kaze mmmm i onda joj dam tost hleb i to hoce, pa joj opet da tost a ona opet glavu i kaze mmmm i dam joj jogurt i popije. hahaha...To mi radi vec neko vreme ali je jutros bila jako smesna. A juce me je najstrasnije ugasila. dosao komsija da mu pokazem nesto iz fizike i Dunju sam drzala u krilu za vreme casa (ona obozava da lista knjige a ponekad i malo da ih zvace mada se ja bojim da ce se raseci na papir pa joj dajem samo one knjige sa masnim listovima da zvace ehhehe...i kazem djacima da je to sreca jer kome god je Dunja zvakala knjigu ili zbirku svi su dobili dobre ocene ) i objasnjavam ja malom komsiji kad Dunja odjednom kaze bla bla bla bla bla i komsija krene da se smeje i pita on mene nesto (a Dunja uredno cuti dok on prica) i krenem ja ponovo da mu objasnjavam tek ce Dunja bla bla bla bla bla . eto moje rodjeno dete me za*ebava hahahah... Plus je nedavno pocela da vadi vlazne maramice, odavno ona odlepljuje tj otvara ih ali ih nikad nije vadila a sad ih vadi i vadi i vadi. Ma svasta mi radi
30.10.2013, 10:06
jole82
5141
Hahahaha..bla bla bla... Koja carica Moja je počela da aplaudira kad joj je dosta hrane...prvo se nećka, e onda krene da aplaudira(kao bravo sve sam pojela), a ako kojim slučajem krenem opet da je ponudim onda počne dlanom po čelu da lupa i da me gleda pravo u oči...u fazonu Ženo jesi ti normalna, pa neeeću višee Od juče pokazuje neke naznake puzanja u napred, ali samo ako snimi daljinski ili mobilni..ustremi se i stigne lepo do cilja...al ovako kad je zovem ili na igračku jok! Šta ti je motivacija Dok u dubku sad već juri svuda i pravi haos, pa opet sebi aplaudira.. Spavala je od devet do osam jutros i evo je opet pajki tj trenutno peva medi al brzo će da zakuca... I juče je jela za medalju...kao nekad...videćemo šta današnji dan nosi...
30.10.2013, 10:10
Misha i Ljisha
11896
a to aplaudiranje je toliko smesno. Ma sad joj je sve BRAVOOOO!!! (inace ja citala negde kao u fazonu ne treba deci govoriti bravo). Ova moja se nocu probudi i krene da tapse, u fazonu jeeee probudila sam se.
Zeno jesi li ti normalna kad hoces jos da jede . Ma smesni su. Moja inace sad ima rupu kao da joj ispadaju zubi a ne da joj rastu, izrasla joj je desna dvojka i desna jedinica pa prazno mesto pa leva dvojka. Smesna je ko cirkus ali nikako da je nahvatam u kezu da je uslikam jer se uvek uozbilji kad hocu da je slikam. Pozira zenska.
Jole pa ti daljinske i mobilne na sto vecu distancu ostavljaj. Ja se salim sa mm da ce ova nasa propuzati zbog sise. Kako se ona prevrce na krevetu i puzi i ustaje kad hoce da sisa to je neverovatno. Sescu ja jedan dan na drugi kraj sobe i izbaciti sisu pa da doset_a do mene
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 30.10.2013 10:12:08 >
30.10.2013, 10:53
Rosita
7285
Dan. MiLj, ne mislih bukvalno, naravno da i njima smeta kad im MI nesto pomerimo, mislih samo da nama smeta vise kad oni nesto spontano pomere :). Prastaj, pisem sa fona, evo vec imam neki bol u prstu od cukanja, pa mozda ne objasnih lepo. Meni je oko pola 9, 9 idealno vreme za odlazak u krevet. Maslacak, mislim da je bas ta zrtva da nikog ne vidjaju posle npr. 19 jedan od bitnijih razloga sto Srbi kasnije uspavljuju decu. Voli nas narod da se druzi :). Ako roditelji rade do kasno, a dete leze u 19, nije ni to zgodno. Neko npr. nece da zrtvuje setnju u 19 nakon paklenog letnjeg dana. Ali smatram da svako to treba da udesi kako mu odgovara. To jeste stvar treninga. Medjutim, moje dete se cesto budi koliko god da je umoran, kad god legne, tako je trenutno. I na tome moze da se radi, ali cekam pogodniji trenutak. Naravno, daleko je teze dete "nauciti" da dobro spava nego da leze u odredjeno vreme. Doslednost, da, ali i da neko ima vise nazovi srece, a neko manje kad je rec o decjem spavanju, stoji takodje.
30.10.2013, 10:56
bea83
5169
Mi smo završili u bolnici preko vikenda, izašli u ponedeljak Imao je nesnosne grčeve, nekoliko sati, na kraju je skoro kolabirao od bolova dok smo čekali da nas prime u Tiršovoj skoro tri sata Prvo su mislili da je slepo crevo, pa zavezana creva pa su na kraju shvatili da pojma nemaju šta je i ostavili nas na ispitivanjima. Hvala bogu posle dve,tri boce infuzije on se smirio i ustao ujutru kao da mu ništa nije bilo. Ali smo ipak ostali još dan,dva međutim ništa nisu ustanovili. Izgleda da je virus. Sad je hvala bogu super, kao da ništa nije bilo osim što ima fobiju od čika i teta u mantilima, juče mi se zacenio u domu zdravlja kad je video sestru. O celoj Tiršovoj, sestrama,doktorima bolje da ne pričam i ne vraćam se na taj horor. Šta da vam kažem kad su ga 11 puta ubadali da bi mu stavili braunilu i svaki put mu pocepali venu? A to što smo dva dana proveli zajedno u krevetcu jer nemaju ni stolicu za mame, a kamoli krevet? a on naravno onako izmučen neće da se odlepi od mene tako da smo oboje ležali u krevetcu, da bi mi i to na kraju zabranili pa sam ostatak vremena stajala pored krevetca dok nas nisu pustili kući. Horor u svakom smislu
30.10.2013, 10:58
Olga75
20593
joj Bea pa sta je na kraju bilo ? Mislim zasto je imao tolike bolove ?
30.10.2013, 11:01
bea83
5169
To je najcrnje - ne znaju Stavili su mu dijagnozu abdomenalne kolike i to je to. Ali su ga namučili za medalju za svaki slučaj. Naša dr misli da je bio virus i da je tako odreagovao jer ima prilično oset_ljiva creva (za svaki zub proliv i slično), mada moguće da je i u pravu jer sam se i ja noćas presavijala od bolova, bez dijareje, bez povraćanja
< Poruku je uredio bea83 -- 30.10.2013 11:08:17 >
30.10.2013, 11:07
jole82
5141
O Bože Dobro je da je prošlo. za Viktora
30.10.2013, 11:10
Olga75
20593
Bea , zaovin mali ( 2,5 godine ) je skoro imao isti problem , mislili su da je invaginacija pa da je slepo crevo , isao na svasta i na rtg i na kraju je konacno krenula dijareja a dg je ista abdominalne kolike samo sto su ovde svu dg odradili za par sati
30.10.2013, 11:17
bea83
5169
On je sve vreme imao normalnu stolicu čak i taj dan kad smo otišli u hitnu na kraju, da je bar imao dijareju manje bi se uplašila Uh, ne smem ni da se sećam. Ne znam da li smo gore podneli njegove bolove ili njihovo maltretiranje. Dete mi na rukama potpuno kolabiralo, poplavela usta, zakovrnulo očima a oni uralaju na nas, zašto smo došli kod njih kad nema nikakvih simptoma osim bolova??? Šta čovek može da podnese, ne zna ni sam dok ga ne snadje. Dva dana mi je bio na rukama, spuštala sam ga na krevetac samo kad osetim da ću ja da kolabiram i to legnem pa njega na mene, pevala sam, ljuljala, dobro sam se držala a kad smo stigli kući samo sam se srušila i počela da se tresem i povraćam.
30.10.2013, 11:24
Olga75
20593
a on je sad dobro ? takvi bolovi moraju da se ispitaju i da se dodje do uzroka ne daj Boze da se ponove
30.10.2013, 11:27
bea83
5169
Od te prve noći tamo kad je dobio tri boce infuzije ustao je ujutru kao da ništa nije bilo, nasmejan,raspoložen,pun energije, drugo dete Radili su dva rengena, 6 ili 7 puta vadili krv, analizirali stolicu, pregledali su ga i hirurg i urolog, sve je ok, nakljukali ga antibioticima i infuzijom uz reči da je to sve što mogu da urade
30.10.2013, 11:33
madre
6600
bea, strasno dobro je da je proslo!
30.10.2013, 11:35
Torbica
8283
Ajme Bea.... Cuj, dg abdominalna kolika!!!!! To nije dg to je simptom.... i znaci bol u stomaku...Ali kad ne znaju bolje, sta ces. Uh, bas grozna prica, ne ponovilo se. Ja ipak malo virim ovde, pozz
30.10.2013, 11:50
Olga75
20593
pa dobro Torbice : dg colicae abdominalis non specificata i gotovo nije smesno , smesna je dg , zaovin mali je dobio posle tih kolika proliv pa eto
30.10.2013, 11:52
Rosita
7285
Bea, mogu da zamislim kako vam je bilo, jao Boze, dogodilo se, ne ponovilo se. Puno vas pozdravljamo.
30.10.2013, 12:04
jovicaa
9471
bea dobro je da je proslo, bas mi je zao sto ste se namucili. peace dobro izgleda da sam ja mutant, priznajem imam skrivena peraja.. salu na stranu, molim vas objasnite mi kako aleksa da nateram da se sam uspava kada dete neceeee, svako vece ga stavimo u 9 u krevet, ali ne vredi on insistira da mm legne sa njim, i onda zeza li zeza. ako neko ne legne sa njim odmah ustaje iz kreveta i nema sanse da legne, odmah se sve pretvara u histeriju. bas imamo problema. i onda logicno ni bebu ne mogu da stavim u krevetac da spava, zato sto aleks histerise pa ga uznemiri. i sta ja da radim?? ja sm ubedjena da je to do karaktera, kaze mama da sam i ja bila takva, nije bilo sanse da me oteraju pre ponoci u krevet... ma kakva kasna druzenja, uvek smo kod kuce uvece, nema nikakvih pomeranja, tacnije i nije mi neki socijalni zivot od kad imam dvoje dece, da budem iskrena
30.10.2013, 12:06
jovicaa
9471
i jako me zanima kako kada su vam bolesna deca, moja se opasnoooo poremete... pocne budjenje nocu, kasno leganje, haos.
30.10.2013, 12:12
Torbica
8283
IZVORNA PORUKA: Olga RR
pa dobro Torbice : dg colicae abdominalis non specificata i gotovo nije smesno , smesna je dg , zaovin mali je dobio posle tih kolika proliv pa eto
Joj Oldzi draga, znas sta sam htela da kazem, to uvek internisti skacu na hirurge kako ovi pisu simptom kao dijagnozu.... i nije da nisu u pravu, ali ajd sad kako to uopste nazvati? Bol u zelucu mu dodje gastritis, a ovo je tako naveliko i nasiroko... Tako jaki bolovi znaju da budu i od subakutnog apendicitisa, slepog creva jel...sto se tek kasnije pokaze jer ne ide sa tipicnom klinickom slikom. A cesto ne bude apsolutno nista. Nadam se da kod Viktora upravo to, nista. Prozujao virus i kraj. Jadno dete, koliko vadjenja krvi i braunila, sramota
30.10.2013, 15:11
mtajcica83
1527
IZVORNA PORUKA: jovicaa
ja sam se pre nedelju dana osisala na paz i ofarbala u crno, kao transformers, svi me pitaju na fakultetu da li je perika a frizerka mi je rekla da nesto nije ok sa mnom, kaze zna ona, kad tako nesto zene urade, nesto nije ok i moram priznati da sam jako zadovoljna, bas mi prija...
Jovice,ja sam na pocetku godine, u januaru osisala svoju jako duugacku kosu,skroy do polovine vrata, boju nisam mjenjala, dugo sam razmilsjala da li da mi ostane duzina a da promijenim boju u neku tamnu ili da ostanem plavusa i da se osisam dosta krace.Ja sam odabrala drugu varijantu.Svi su se soknuli kad su me vidjeli aja sam bila prezadovoljna..Kazu da kad zena treba neku promjenu ili promjeni frizuru ili partnera ..
30.10.2013, 15:32
Janncica
2329
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Kazu da kad zena treba neku promjenu ili promjeni frizuru ili partnera ..
A ponekad i jedno i drugo. Bar u mom jednom slucaju.