cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]

clock-img

22.03.2014, 09:46

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

user posted image

clock-img

22.03.2014, 10:33

clock-img

Ana13

pencil-img

972

Dobro jutro,zenice

IZVORNA PORUKA: Cecana

Ana mi smo blizu sa trudnocom.Mucnine mogu da variraju, meni je neki dan muka haos a nekad mi nije nista kao da nisam trudna.To je sve normalno.
Ja imam problema sa kozom,kao da sam u ranom pubertetu,lice mi je puno bubuljica,uzas,tesim se da ce proci ili posle 12 nedelje,ili na kraju.

Puno pozdrava svima,pratim vas redovno ali se retko javljam.

Juce nisam povracala,ali je par puta bilo blizu. Nego su i meni pocele bubuljice od pre dva dana.Da nisam trudna,sad bi mi pocele one pms potkozne.Nece valjda tako do kraja trudnoce? Moram do koznog da pitam sta mogu da koristim.Znam da se u trudnoci ne preporucuju kremice za akne.
Kod nas je lepo vreme,odoh malo da prosetam.Bas sam neaktivna zadnjih par nedelja. A sutra kafenisem sa ostalim RR zenskacima iz Nisa user posted image

Pozdravljam vas,stomacici

clock-img

22.03.2014, 10:55

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ana, upoznacemo se sutra user posted image Ne izjasnjavam se u temi RR druzenje u Nisu jer sam vec napisala vise puta da mi je svejedno gde user posted image i cekam konacni dogovor.

LO, NM, Jole, Maro, Tilia, Ushtipak, MakiJ,Jojo, Poc, Dunja, Degu, Ciklamice...sve vas user posted image Nadam se da neku nisam izostavila user posted image
Cekam drugarku iz Nisa na kafu, propusticu danas kafenisanje s vamauser posted image

clock-img

22.03.2014, 11:48

clock-img

Mara1986

pencil-img

411

Ja samo da se javim da sam jos trudnauser posted image vidim da je ovde postao pravi maraton mnoge smo na kraju trudnoce i na pocetku najlepse price ... koja god da je sledeca zelim joj puno sreceuser posted image

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

clock-img

22.03.2014, 18:44

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Ženske šta radite user posted image
Ja danas ceo dan u selo kod svekijevaca,vreme prelepo baš sam uživala.
Klarita,Anči mi se vidimo sutra user posted image
Ana proći će ti bubuljice kad prođe prvo tromesečje,ne brini,a možeš da mažeš pantenol,baš je blaga kremica. A za mučnine kako ti bog da user posted image
Maro neće Vasa još? user posted image da znaš da se sve usitnilo,red je da nam dođu nove crtice user posted image a mi čistac!

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

22.03.2014, 19:11

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Dunja hvala na linku,mislim da je ta metoda u pitanju.
I meni je dr.rekla da Dabl test nije bas pouzdan,ko bi ga znao,na nama je da odlucimo koje cemo analize raditi.
Ana kazu da bubuljice i mucnina prolaze posle 12 nedelje,samo kod malog broja trudnica ostaju do kraja trudnoce.
Pogresno sam napisala u proslom postu da sam rodila prvo dete sa 39 umesto sa 29user posted image

clock-img

22.03.2014, 21:06

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

vece trudnice! treba sve pohvatati,puno nas ima na temi! a ne stizem redovno da citam!
vidim da se nove trudnice muce sa mucninama..mene su prosle,bez povracanja..sreca!
inace,porastao mi stomak,i to bas dosta,za 3 dana je iskocio gornji deouser posted image ..mozda i nije rano za drugu trudnocu,ali vidi se basuser posted image

clock-img

22.03.2014, 21:56

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Mi lutali pola dana, sto igraliste, sto soping. Sutra idemo na neki rodjus i na babine.
Kupila sam danas jednu pravu trudnicku kosulju u H&M i bas sam srecna. Malo da se upristojim.user posted image

Inace se mucim sa zatvorom, oticanjem, bolnom kicmom, grcevima u nogama, kontrakcijama... Nista van trudnickog zivota.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

22.03.2014, 22:44

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

NM,ja ti se divim! iako si imala kontrakcije,ne mirujes! i citam kroz sta si prolazila sa prvom i drugom trudnocom,i odlucila si se za trecu! svaka cast!user posted image

clock-img

22.03.2014, 22:46

clock-img

lavica28

pencil-img

172

Evo i ja da se javim, mi bili juce na Uz.

I dalje smo naprednije za dve nedelje!
Tako da u ponedeljak idemo da radimo dopler i test na secer ako sam lepo zapamtila, mrzi me da gledam po papirima, kaze doca to je standardna procedura kada je beba malo veca. To je rekla jos odavno da radim, pa posle nema potrebe,.user posted image a sada odjednom ima!!! Doktori, ko ce ih razumeti.... Kaze da moguce da je bila ranije ovulacija nego sto smo do sada racunali

Sve jedno, kako god, bitno da je moj bebac, moj nemirko ok!! Pozdrav za sve user posted image user posted image

clock-img

22.03.2014, 23:22

clock-img

degu

pencil-img

11332

Pogresno sam napisala u proslom postu da sam rodila prvo dete sa 39 umesto sa 29user posted image

user posted image skontala sam, inače sam čula za tu novu metodu, sve iz krvi trudnice mogu da utvrde, potpuno je neinvazivna al je stvarno skupa. Nadam se da će u skorije vreme to zaživeti kod nas i da će biti redovna analiza. Ja sam isto rešila da ne idem na AC.
Danas divan dan, presađivala sam cveće, osetih se kao nešto korisnom user posted image u baštici cveta sve naizmenično i tako se radujem proleću, svaki dan nešto novo.
Beba je razigrana i to mi najviše puni baterije user posted image Još dve nedelje i 3. tromesečje user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

22.03.2014, 23:59

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

Dunja hvala na linku,mislim da je ta metoda u pitanju.
I meni je dr.rekla da Dabl test nije bas pouzdan,ko bi ga znao,na nama je da odlucimo koje cemo analize raditi.
Ana kazu da bubuljice i mucnina prolaze posle 12 nedelje,samo kod malog broja trudnica ostaju do kraja trudnoce.

Cecana, ja sam bila u slicnoj situaciji...Imam 36 godina, ali to nije bilo presudno...Vec, meni je dabl bio dobar, ali je kvadripl (na kome sam ja insistirala da se uradi, iako moja dr nije bila za to) ispao los i pokazao veliki rizik za Daunov sindrom...Bila sam u potpunoj panici i izbezumljena, jer su i mene naplasili sa amniocentezom da postoji rizik od pobacaja, sto i postoji, ali je jako mali, a narocito ako ti radi dobar dr koji ti vadi uzorak...Medjutim, ja ne bih mogla da ostanem mirna posle tog loseg rezultata kvadripl testa i da cekam kraj trudnoce ne znajuci sta ce biti i da li cu roditi zdravo dete ili bolesno, zato sam se resila da uradim ac...I moja iskustva su sasvim ok - niti ista boli (malo je neprijatno), niti dugo traje, niti je moja beba nesto patila zbog toga, a naravno pao mi je veliki kamen sa srca, jer je (hvala Bogu) rezultat bio dobar... user posted image

Sad mogu da kazem, sa ove tacke gledista, da sledeci put necu raditi ni darb, ni tripl, ni kvadripl...nikakve testove verovatnoce, jer je to ipak samo verovatnoca i ne garantuje BUKVALNO nista, a moze da ti napravi problem. Ja cu samo raditi ac ili metodu iz krvi koju si pomenula, ali koja se kod nas ne radi zvanicno. To je metoda koja je i u Evropi nova...Kod nas se takodje radi i u Konzilijumu, ali kosta oko 900e, jer se uzorak salje u Belgiju i zato je skup. Npr. i u Holandiji je od ove godine uveden i vise se trudnice ne salju na dabl i ostale, kao ini na ac, vec im se vadi krv...Kod nas ce to, nazalost, biti dostupno i pristupacno za jedno 20 godina, a do tada cemo se patiti sa gluspim statistikama i invazivnim metodama. Meni je i uzimanje horionskih cupica ok, ali mislim da je tu ipak veci rizik za polod, jer je manja trudnoca, ali je prednost sto ako nije ok - kiretaza se radi na maloj trudnoci...

Ti sama moras da odlucis sta ti je ciniti. Ako imas para onda je najbolje izvaditi samo krv i milina...Ako ne onda razmisli da li si za ac ili ne. Svako odlucuje za sebe i svoje dete.

Sve najbolje ti zelim user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

clock-img

23.03.2014, 00:04

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

Degu, Lavice, Jole, Maro, Vanavoj, Klarita, New Mom i sve ostale.....Veliki grl za sve vas i vase mrdalice u stomacicima!!! user posted image user posted image user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

clock-img

23.03.2014, 10:50

clock-img

Mille

pencil-img

244

Trudnice drage, vec par dana ne pisem, ali vas pratim. Napisala sam par postova ali mi je prijavljivao forum gresku i nije hteo da objavi, to me iznerviralo. Valjda ce sad biti uspesno. Bebana se gura i namesta sve oko pupka, ni malo prijatno. U sredu UZ, jedva cekam :-)

I don't dance to a different drummer, I have my own music in my heart.

clock-img

23.03.2014, 11:22

clock-img

degu

pencil-img

11332

Trudnjače user posted image
Jeltje nikad ne bih rekla da imaš 36 godina, super izgledaš user posted image
Mille jeste neprijatno kad se vrpolji oko pupka pa tačno stiska mokraćnu cev. Mene sad lupa u želudac i sa strane, i sve se migolji i golica, baš je lepo dok me ne tresne jednom pošteno user posted image

clock-img

23.03.2014, 11:47

clock-img

degu

pencil-img

11332

Lepterija aj ovamo user posted image
E da znaš da ti je ponuda neodoljiva, pogotovo za ovako ugroženu i pohotnu trudnicu user posted image
Ajd rodiću ja još jednu ćeru ako se ovoj Više sviđa Micin momak, al sviđa mi se da mi ćera ode u Sokobanju user posted image

clock-img

23.03.2014, 11:53

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Pozdrav trudnice!

Gurate li? Kod nas neko pi vrijeme, vjetar duva, taman se poradovala proljecu kad ono nista....

Inace, dosadilo mi, al bas, ko tenk sam, jedva hodam, i samo mastam kad ce da krene porod....imam jos puno, a osjecam se kao da sam sto godina trudna, nema mi druge nego da dohvatim ceoka da me sprema za porodiliste!

Poljubac za sve!

clock-img

23.03.2014, 11:55

clock-img

Lepterija

pencil-img

445

Iznervirala sam se sto mi se post objavi tamo. Sad moram ustati da kuvam kafu, definitivno. Ajte na jednu podnevnu user posted image

clock-img

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

LO meni je vec sve dojadilo, a ti si u terminu, mogu misliti sta cu do tada.

clock-img

clock-img

degu

pencil-img

11332

A sad ti još objavi dupli post, tj 3 user posted image al ajde trudnicama je sve oprošteno.
LO gde ćeš preko reda? Valjda je Mara sledeća user posted image
E Lepterija svaki put kad pogledam tvojih postova sve više user posted image

< Poruku je uredio degu -- 23.3.2014 11:57:04 >

clock-img

23.03.2014, 11:57

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ne dupli vec petostruko. user posted image

Lepti, nemoj ici BACK sa tel., ponovi tako radnje pa i objave opet. Idi na meni posle objave posta.

clock-img

23.03.2014, 12:23

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Gde ste devojčice!

Lepto sredila sam duple.

Ja danas odmaram, radim iz kreveta, moram tako. Seva mi nešto sa leve strane, žešće, verovatno beba udara nešto tu, nisko, ali skroooz levo, na oči me udara bol, jer se javlja svakih pa recimo 45 sekundi. Jel neko imao to?

Selim se za dva dana, i trudiču se da što više ležim tih 20-ak dana, dok majstori ne završe radove u stanu.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

23.03.2014, 12:24

clock-img

little_one

pencil-img

4663

NM i meni je odavno dosadilo al sam se nekako zavaravala...sad nit mogu sta da radim konkretno niti hoce da krene da se porodim...tjesim se da sam sebi zakazala da cu u martu da se porodim, a malac nek vidi kako ce user posted image

Nego, jel opasno kad trnu prsti i noge....al uglavnom saka desne ruke, ubija me doslovce...jel to onaj karpalni?

Dunjci moras malo i ti da usporis, tako sam i ja u prvoj trudnoci letila na sve strane, i mi smo renovirali, al nekad moras da mislis i na sebe malo...rasporedi duznosti malo drugima, nece nista da im fali a ni tebi da malo odmaras.

< Poruku je uredio little_one -- 23.3.2014 12:26:13 >

clock-img

23.03.2014, 13:30

clock-img

Mara1986

pencil-img

411

Hello devojke.... Lo sto se tice mene poradjaj se slobodno nemoj da cekas mene ja koliko vidim Vaske nece napolje... ljubi ga majka lenjog... ja devojke imam snage na pretek... u osmom sam bila troma a sad letim... toliko da sam krecila lokal sa tatom se 3 dana a majstor i tata ne mogu da me stignu i stalno se krste jor kaze majstor mom caletu da mu cerka vredi kao dva njegova sina :-) mm bezi po kuci kaze da hocu seksualno da ga iskoristim a bi se sto pre porodila :-)

Ko ne zna da ceni vrednost žene,
nikad nije znao da ceni vrednost majke.

clock-img

23.03.2014, 14:52

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: Lepterija

Uf, isti problem kao kod Milleta, evo i sad mi propade sve sto napisah i to mi se danima desava jer stalno pisem s tel. Na stolicu ne mogu da sednem od bolova u stidnoj kosti. To stanje izgleda da nece proci. Ja ne mogu da setam ni do prodavnice. Bas sam nervozna zbog te cinjenice.
Mille, secam se da se i meni jedna beba tako bila namestila oko pupka bas na ulasku u 6. mesec i mnogo sam se uspanicila. Tih dana sam isla na UZ i potvrdjeno mi je da je to samo polozaj bebe. Sad je to svakodnevno po vise puta, jer su dve bebe, ali ja sad znam i ne obracam paznju ili ih malo bocnem da se pomere user posted image Sve vas user posted image

Jer smo tako u mogucnosti!