IZVORNA PORUKA: Torbica
Moj prvi porordjaj je bio komplikovan... Naredna dva sam oba puta imala svog dr pored sebe, porodjaji kao pesma, prirodni bez epija, oba puta sam na prvoj kontroli dala kovertu sa pristojnom sumom, i opet bih tako. Koliko god da je to njihov posao, po meni, ne treba da trazi niko, a ako neko ima zelju da casti, to je licna stvar. Ni meni niko nije trazio, to je bila moja dobra volja i zahvalnost zato sto je maksimalno ispostovao sve sto sam trazila, pa cak i da setam do samog kraja... Dala sam zaista od srca.
Sve je to uredu ,ko ima želju i može to sebi da priušti.
Međutim ima dosta ljudi koji sebi to ne mogu da priušte,a ljekari barem iz mog grada jako dobro znaju ko je ko i ko će im koliko dati.I shodno tom se i ponašaju.Mada ne bi trebali,svi trebaju da imaju podjednak tretman.
Porodiće oni ženu nije problem samo što će je duže držati na bolovima od onih koji mogu da plate.U našoj bolnici nema epiduralne.
Pojedine žene dobijaju i zasebne sobe da imaju svoj mir (a nema apartmana).
Kažem opet svi bi trebali da imaju podjednak tretman ali nažalost nemaju jer to nemogu sebi da priušte.
A to se upravo dešava zbog darivanja.U stranim zemljama ljekari ne smiju ni da pomisle da prime poklon iznad 50eur,inače lete s posla.
Po meni to je samo njihov posao za koji primaju platu a nisu pacijenti krivi što oni nisu adekvatno plaćeni.To je već drugi par cipela.
Ne bih htjela nikog da uvrjedim s ovim to mi zaista nije bila namjera,samo kažem svoje lično mišljenje.I da bi taj novac što se dalje ljekarima trebalo staviti na dječiju štednju ili odnjeti u dom za nezbrinutu djecu,veći će sevap uhvatiti.