writing-img

RE: Čekamo dve crtice 01/15 [chat]

clock-img

14.01.2015, 08:21

clock-img

Tanjica81

pencil-img

550

Dobro jutro...
Lota zao mi je. user posted image Ja se trudim da uvek budem pozitivna i verujem u cuda i da uvek ima nade...ali ako je Maslacak u pravu (a nazalost verujem da jeste) bolje sad nego da se kasnije desilo... Ipak puno te user posted image user posted image user posted image
Ostale samo da vas povučem...

clock-img

14.01.2015, 08:29

clock-img

Lota

pencil-img

609

Hvala vam devojke puno user posted image .
Maslacak je u pravu kao i uvek i zaista ovaj forum ima srece sto uvek uskoci sa pravim informacijama user posted image .
Doktorka kod koje idem je strucna, poznajem je i radi u bolnici, imaju dosta dobre aparate. Ovulacija mi je bila istog dana kad i sa prethodnim detetom, tada je dan pre CRL bio 6mm, a sad 2.6mm, trudnoca odgovara 6+0, kasni 5 dana. U tom periodu plod jako brzo raste, tako da su ta odstupanja ogromna.
Sta je tu je. Na srecu, imam malo dete, da nemam bilo bi mi mnogo teze, ovako idemo dalje. Mene najvise brine sto sam prvo imala dve biohemijske, pa jednu skolsku trudnocu, svi rezultati uredni i sad ova trudnoca. Ni sama ne znam da li da idem na neke dodatne kontrole ili da jednostavno pustim i radim ponovo na bebi kad se sve ovo zavrsi. Videcu sa doktorkom, sta cu.

Bilo kako bilo, navijam i dalje! Kiskum, nadajmo se sutra lepoj beti user posted image .

marinchice, nemoj da se brines, to sto se meni desilo ne znaci da ce i tebi, naprotiv, uglavnom se sve zavrsi kako treba, ali eto, nekad se desi i ovako nesto, bolje ranije nego kasnije... jedva cekam lepe rezultate sa UZ od tebe user posted image

clock-img

14.01.2015, 08:31

clock-img

Kiškum

pencil-img

355

Draga Lota, hvala ti user posted image
Uz tebe sam i samo hrabro. user posted image

Za sreću je potrebno makar troje.

clock-img

14.01.2015, 08:32

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

to nije tacno da srca pocinju da kucaju u 8 oj ili 9 oj nedelji. To je samo privid koji se dogadja kada je ovulacija bila jako kasno posto mnoge zene ne prate kad je ovulacija a trudnoca se racuna od prvog dana poslednje menstruacije. Pa onda moze da deluje da je osma nedelja na papiru a u sustini je trudnoca mladja.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Ma nista Valeri svasta, nemoj molim te da shvatis licno nego ja iskreno mislim da je za svaku zenu najgore da je razvlace a to se u slicnim situacijama cesto desava.

Maslačak, sa svim se slažem. Pogotovo o starosti trudnoće. AKo ticker kaže da je 6+6 u stvari mu to dođe 4+6, zar ne?
Ja sam isto pisala o tim famoznim 8 i 9 ndeljama, ali ne da se tek tada čuje srce, već da tad MORA da se čuje, u suprotnom nije ok. E sad ja ne pratim ovde svačije cikluse i koliko su im redovni.
I sasvim se slažem sa onim za zavlačenje. Pisala sam u trudnicama oko toga da bolje da znam šta sve može da me zadesi nego da se frapnem odjednom

I flunked anger management! }:->

clock-img

14.01.2015, 08:34

clock-img

Kiškum

pencil-img

355

Ima li negde tema o računanju nedelja?

clock-img

14.01.2015, 08:35

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Lota draga, najbitnije je da ti veruješ svojoj dr. user posted image Ako je tako kao što pišeš, onda ... Glavu gore i posle opet u nove radne pobedeuser posted image

clock-img

14.01.2015, 08:39

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: Kiškum

u kom smislu računanju nedelja?

clock-img

14.01.2015, 08:51

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Kiškum imaš Kalendar trudnoće KLIK

Inače računa se ovako: prvi dan trudnoće je prvi dan poslednje menstruacije.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

14.01.2015, 08:51

clock-img

Kiškum

pencil-img

355

Znam da ću ispasti nebeska glupača, ali kako se računaju nedelje? Od menstruacije ili od ovulacije ili od začeća? user posted image user posted image

Eeee, hvala Modesti user posted image

< Poruku je uredio Kiškum -- 14.1.2015 8:52:22 >

clock-img

14.01.2015, 08:52

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

A imamo i ovu temu: Nedelje i meseci u trudnoći

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

14.01.2015, 10:06

clock-img

mamica3

pencil-img

948

jutro zenice,jos jednom kiskum cestitam draga,uzivaj..
moje user posted image jos nema a 34dc,ZM 11.12.,ciklusi 26dana,
ja sam odlucila ako ne stigne do 14h idem kod dr da vidimo sta da radim da vise krene..prvi put sam se nasla u ovoj situaciji i stvarno me muci i sigurna sam da vise nikada necu uzeti dabroston nema sanse..

clock-img

14.01.2015, 10:11

clock-img

marinchica

pencil-img

663

IZVORNA PORUKA: Lota

marinchice, nemoj da se brines, to sto se meni desilo ne znaci da ce i tebi, naprotiv, uglavnom se sve zavrsi kako treba, ali eto, nekad se desi i ovako nesto, bolje ranije nego kasnije... jedva cekam lepe rezultate sa UZ od tebe

Nisam ja Lota draga mislila da ti dajem ni laznu nadu nit sta slicno, malo sam dosad cula kazem ti, sve i svasta od svojih najblizih prijateljica, koleginica, sto u prvim mesecima, sto kasnije. Mozda je to za odvojenu temu o lekarima.
Ja mislim da cu ja voditi svoju trudnocu na 3 razlicita mesta, ja i sad odem kod drzavnog, a naporedo i privatnog. Uvek po dva misljenja. Kad sam saznala za svoj miom isla sam kod 3 jos druga osim ova dva. Cisto da budem sigurna. Mogu oni sad da budu i najstrucniji na svetu, i da stvarno nema prostora za nepoverenje ali ja kad ga izgubim, teeesko se to vraca. I opet mi jedan kaze da ne vadim miom, drugida bi to bilo pozeljno sto pre, treci da ce ga secnuti kad se budem poradjala (???), cetvrti je rekao da je treci lud, a peti da nije subserozni nego submukozni-sto je opet razicito od prva cetiri...ali hej, bar ga je svih 5 videlo. I to je nestouser posted image

Zelim ti, isto sto i sebi, sve najbolje!user posted image
user posted image user posted image

< Poruku je uredio marinchica -- 14.1.2015 10:12:45 >

clock-img

14.01.2015, 10:23

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Znam da ću ispasti nebeska glupača, ali kako se računaju nedelje? Od menstruacije ili od ovulacije ili od začeća? user posted image user posted image

Pajz' sad ovo. Pričam sa sestrom i govorim kako sam i prvo prenela i da je velika verovatoća da ću i drugo preneti. I krenemo da pričamo o nedeljama trudnoće. Kaže ona meni da su njoj sa prvim detetom (koje sada ima 11 god) račnali trudnoću od ovulacije (ili ti sada gledano 2 nedelje kasnije), a sa mlađim (ima sad 6 i kusur god) od prvog dana zadnje menstruacije. I kaže kako se čudi što sad svako malo neka 'prenese'

E sad jbg moje dete ima 5 i kusur i ja već spadam pod one kojima se računa trudnoća od prvog dana poslednje menstruacije (što je po meni iskreno nebuloza) pa nisam merodavna.

clock-img

14.01.2015, 10:31

clock-img

marinchica

pencil-img

663

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Pajz'' sad ovo. Pričam sa sestrom i govorim kako sam i prvo prenela i da je velika verovatoća da ću i drugo preneti. I krenemo da pričamo o nedeljama trudnoće. Kaže ona meni da su njoj sa prvim detetom (koje sada ima 11 god) račnali trudnoću od ovulacije (ili ti sada gledano 2 nedelje kasnije), a sa mlađim (ima sad 6 i kusur god) od prvog dana zadnje menstruacije. I kaže kako se čudi što sad svako malo neka ''prenese''

E sad jbg moje dete ima 5 i kusur i ja već spadam pod one kojima se računa trudnoća od prvog dana poslednje menstruacije (što je po meni iskreno nebuloza) pa nisam merodavna.

Meni je Trcosava logicnije da se racuna od dana zaceca, ne znam secas li se filma onog 9 Months, ili sta vec sa hugh grantom, kad Robin Williams pita kad je bilo sexa, jel bio u gradu 7-og u mesecu. Ali nekako mi logicnije, da se bar gleda ovulacija, pa ako jajna celija zivi do 48 sati, racunas od kad je nastupila u tom okviru nekom, oplodnja, tj od kad je sve pocelo da se desava. Ono prvi dan zadnje menstruacije...mislim, sto lepo onda ne bude da trudnoca traje 8 i po meseci a ne devet i cao????

< Poruku je uredio marinchica -- 14.1.2015 10:33:04 >

clock-img

14.01.2015, 10:37

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Prebacila sam postove u temu što je Mod linkovala, pa ću tamo odgovoriti

clock-img

14.01.2015, 10:40

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

e žene! nije logičnije jer odakle ti sa sigurnošću znaš da ti je ovulacija bila tad i tad i da je jajna ćelija oplođena baš tog i tog dana? To jedino znaju žene koje su radile vto. Ostale ne znaju. Samo predpostavljaju.

Znači ovako, sada dr računaju trudnoću od prvog dana poslednje menstruacije. Znači tvoj prvi dan trudnoće je prvi dan ciklusa, a prva nedelja je ona kada je u toku bila menstruacija. trudnoća traje 42 nedelje, a ako baš hoćete da vam računaju mesece onda se računa da mesec ima 28 dana! Praktično puna trudnoća traje 10 meseci user posted image I sad sam vas skroz zbunila jel da?! user posted image
To je standard, da ne kažem prosek po kome se upravljaju. Kao što kasnije kad mere bebu imaju prosek za tu nedelju trudnoće, pa onda ispadne da vam je beba prevelika ili previše mala. Nemojte mnogo da se potrišete oko toga! Pa mog Nikolu su par sati pre porođaja na UZ merili pogrešno - kažu ima 2700g! Jeste li vi sigurni da vam je sada 40 nedelja trudnoće?! Rekoh nije vam dobar UZ. Sigurno je veći! I bio je veći. Rodio se sa 3450g!

clock-img

14.01.2015, 10:56

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

uh, al ste se raspisale, ništa ne mogu da upratim user posted image

Kiškum draga, cestitam ti od srca i želim ti školsku trudnocu

Lota drži se, znam da ti nije lako

Marinchice i ja sam obišla 5 dr zbog mioma i razvlacili su me 5 godina, i na kraju je završilo na operaciji i otklonili su ga. Želim ti svu srecu i da sve bude ok.

Sve vas user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

14.01.2015, 11:04

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

da vas malo nasmejem!

user posted image

clock-img

14.01.2015, 11:11

clock-img

marinchica

pencil-img

663

Moram da odem u Nemacku, da ga uhvatim kad padne user posted image

Pipi, verujem da su te izvodali.Ali ajde da kazes mi nismo trudne pa i ajde nekako. Ja to nisam ni resila. Vecina je rekla da ostane, da visi sa prednje spoljne strane. Moze da se smakne ako raste, ali nije pretnja za cekanje dve crtice.
Ali zamisli trudna zena, a oni te fortaju, daju oprecne info, set_kaju. Nemam pojma kako cu ja kad zakevim.
Tesko njima.

< Poruku je uredio marinchica -- 14.1.2015 11:15:34 >

clock-img

14.01.2015, 11:26

clock-img

Lota

pencil-img

609

Doktorka kod koje idem je poznanice, radi u bolnici i ima dobre reference, mislim da radi i privatno. Kod doktorke u drzavnoj ambulanti idem samo na redovne kontrole, ona me je posle dve biohemijske slala vise puta na hematologiju iako su mi svi rezultati bili ok... vec sam bila na ivici zivaca.

Sad mi je najbitnije da se sve zavrsi u petak, valjda cu brzo da se oporavim, jer slavimo 20.1. a ne bih nista da otkazujem, jer nam je to prva slava i bas sam se radovala sto cemo i mi da slavimo, a ne samo da idemo na slave.

Nisam proveravala hormone, da li mislite da postoji neki hormon, progesteron, prolaktin? koji moze da utice na nemogucnost da se trudnoca odrzi? ili neki treci? totalni sam laik

clock-img

14.01.2015, 11:33

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: marinchica

Moram da odem u Nemacku, da ga uhvatim kad padne user posted image

Pipi, verujem da su te izvodali.Ali ajde da kazes mi nismo trudne pa i ajde nekako. Ja to nisam ni resila. Vecina je rekla da ostane, da visi sa prednje spoljne strane. Moze da se smakne ako raste, ali nije pretnja za cekanje dve crtice.
Ali zamisli trudna zena, a oni te fortaju, daju oprecne info, set_kaju. Nemam pojma kako cu ja kad zakevim.
Tesko njima.

Onda ćeš da budeš na sedmom nebu od sreće!

Mod user posted image

Deder da vi povučem još malo!

user posted image

clock-img

14.01.2015, 11:59

clock-img

marinchica

pencil-img

663

Ode moj nos, ruke ti ljubimuser posted image user posted image

clock-img

14.01.2015, 12:12

clock-img

Kiškum

pencil-img

355

Ma i šta će ti user posted image user posted image

clock-img

14.01.2015, 12:36

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

IZVORNA PORUKA: marinchica

Tesko njima.

Ma mene su vodali i kada nisam bila trudna i kada sam bila trudna i pa poslije toga, moj je bio na stražnjem zidu isto sa spoljne strane, ali riješi se ja beštije napokon. I meni su rekli ako bude prijeka potreba može se i u trudnoci operisati.

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

14.01.2015, 13:15

clock-img

marinchica

pencil-img

663

To ti kazem, da bih ja otisla kod bas nekog poznatog lika igrom slucaja u Gradskoj bolnici, nit ruznije bolnice nit veceg broja zena ispred. Potukose se da udju. On npr kaze, vaditi miom pri porodjaju-bolje odmah sve da ti izvadi-jer su tad rasireni krni sudovi, to se tad ne dira, jel taj lud sto ti to rekao???
I tako....user posted image