writing-img

RE: Čekamo dve crtice 01/15 [chat]

clock-img

13.01.2015, 17:26

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

Kiškuuummm, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
držim ti fige jako , jako.

Doca meni rekao, mora da kasni 7 dana da bi se nešto videlo, do tada čak iako se ne vidi nema veze

clock-img

13.01.2015, 17:38

clock-img

Kiškum

pencil-img

355

Hvala ti user posted image
Beta 130, 17 dpo. Je li to u redu? Obećavam da je ovo moje poslednje pitanje danas. Izvinite što sam dosadna user posted image

Za sreću je potrebno makar troje.

clock-img

13.01.2015, 17:51

clock-img

buba.marica

pencil-img

641

Kiškum nisi dosadna ni malo! i da beta je potpuno u redu ! user posted image

clock-img

13.01.2015, 17:52

clock-img

madre

pencil-img

6600

lota je imala malo nizu betu pre par dana koja se lepo duplirala i sve je u redu. pogledaj u temi beta.
moja je bila 305, 14 dpo pa na kraju nije bilo ok.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

13.01.2015, 17:59

clock-img

marinchica

pencil-img

663

Vrednost Beta HCG (mIU/L) po nedeljama trudnoće:

Treba napomenuti da su ove vrednosti samo okvirni pokazatelj, te da odstupanja ne znače automatski da postoji nekakav problem sa trudnoćom. Obavezno se konsultujte sa lekarom, ukoliko smatrate da postoji problem.

3. nedelja: 5-50

4. nedelja: 3 - 426

5. nedelja: 19 - 7.340

6. nedelja: 1.080 - 56.500

7. i 8. nedelja: 7.650 - 229.000

9. do 12. nedelje: 25.700 - 288.000

13. do 16. nedelje: 13.300 - 254.000

17. do 24. nedelje: 4.060 - 165.400

25. do 40. nedelje: 3.640 - 117.000

Vrednost Beta HCG (mIU/L) prema broju dana proteklih od ovulacije (prosečna vrednost i granične vrednosti):

14. dan: prosečno 48, granično 17-119

15. dan: prosečno 59, granično 17-147

16. dan: prosečno 95, granično 33-223

17. dan: prosečno 132, granično 17-429

18. dan: prosečno 292, granično 70-758

19. dan: prosečno 303, granično 111-514

20. dan: prosečno 522, granično 135-1690

21. dan: prosečno 1061, granično 324-4130

22. dan: prosečno 1287, granično 185-3279

23. dan: prosečno 2034, granično 506-4660

24. dan: prosečno 2637, granično 540-10.000

Evo Kiskum ja ovo nadjoh, po ovome si ok sasvim. user posted image

clock-img

13.01.2015, 18:35

clock-img

madre

pencil-img

6600

da, marinchice, znam za ovu tabelu, ali se meni nikako ne svidjauser posted image
16 dpo rezultat, recimo, 37 po ovoj tabeli je ok, a ja bih rekla da nije!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

13.01.2015, 18:41

clock-img

marinchica

pencil-img

663

jeste, sad kad pogledam ni meni bas nije najjasnija. Mozda se gleda zavisno kad je doslo do zaceca? mah, i doktora da pitas nece ti reci tacno, kako su one nase majke to sve ja ne kontam. Kaze meni moja, po broju otkucaja srca smo mislili da si musko. Ma idi reko, uboste sta da ti kazem. ali ajde da kazes to je bilo 80-ih.
Meni je otislo vec bilo sa ciklusom kad sam vadila betu pa ne znam relevantne vrednosti...meni je bila 10, 3 dana nakon pocetka krvarenja.

clock-img

13.01.2015, 18:44

clock-img

Lota

pencil-img

609

Kiskum, navijam jako. Ja sam se brinula za mojih 121 17. dpo, ali kao sto je marinchica napisala, 132 je neki prosek, tako da se ti odlicno uklapas user posted image .
Kod mene nazalost nije dobra situacija, plod je prestao da se razvija, nije zabelezena srcana akcija. U petak cu morati na reviziju pod opstom anestezijom. Malo me sve to zbunjuje zasto opsta anestezija i kako sve to izgleda.
Druzicemo se i dalje na ovoj temi!

navijam i dalje za sve cekalice!

clock-img

13.01.2015, 18:52

clock-img

marinchica

pencil-img

663

Joj Lota da me ne shvatis pogresno ali jesi li isla po drugo misljenje?user posted image
Moja kuma je otisla na konacan pregled, onaj pre porodjaja rekli su joj da joj je dete umrlo, da ne cuju srce. Kad nije svisla. Sreca, odmah su otisli kod druga DVA lekara koji su rekli da to nema veze s mozgom, i pitali gde je to isla i ko joj to rece. Porodi se zena najnormalnije.
ja njima nista ne verujem, ali nista....sve proverim uvek bar dva puta
revizija u totalnoj-kiretaza, koliko ja znam...

clock-img

13.01.2015, 19:55

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

jao lota, ja bih sacekala bar jos nedelju dana! tako je rano, nikakvih tegoba nemas... drzim fige iz sve snage. mnoga srca tek u 8-9 nedelji pocnu da kucaju! user posted image

clock-img

13.01.2015, 20:12

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

to nije tacno da srca pocinju da kucaju u 8 oj ili 9 oj nedelji. To je samo privid koji se dogadja kada je ovulacija bila jako kasno posto mnoge zene ne prate kad je ovulacija a trudnoca se racuna od prvog dana poslednje menstruacije. Pa onda moze da deluje da je osma nedelja na papiru a u sustini je trudnoca mladja. Da ne komplikujem, dve nedelje posle pozitivne bete treba da se vidi srcana akcija. Svi embrioni se razvijaju istom brzinom tu nema razlike. Naravno uvek treba sacekati, dabi se donela definitivna dijagnoza ali ne treba imati iluzija. Lota zao mi je draga, drzi se sigurno ce sledeci put biti sve kako treba.user posted image

clock-img

13.01.2015, 20:27

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

sto se visine bete tice to je stvarno individualno. Kao sto je madre lepo objasnila u jednom postu na bHCG topicu ima i jos manjih beta koje se jako lepo duplaju i sve bude u savrsenom redu. A ima i visokih beta, pa se ne zavrsi ok. U principu treba sacekati prvi ultrazvuk da bi se donosili definitivni zakljucci. ali kao orjentir, po meni svaka trocifrena beta oko izostanka menstruacije je prihvatljiva. Kiskum nadam se da ce lepo da se dupla user posted image user posted image

clock-img

13.01.2015, 20:36

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

izvinjavam se sto sam pogresila user posted image

clock-img

13.01.2015, 21:01

clock-img

megi85

pencil-img

259

Joj Lota ja sam ostala bez teksta bas se tome nisam nadala i ne znam sta da ti kazem ne daj se draga i idemo daljeuser posted image
Ja sam sada dodatno prestravljena zbog sebe i ne znam kako cu docekati ponedjeljak da odem na uzuser posted image
Kiskum super je beta i drzim palceve da sve bude u savrsenom reduuser posted image

clock-img

13.01.2015, 21:23

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Ma nista Valeri svasta, nemoj molim te da shvatis licno nego ja iskreno mislim da je za svaku zenu najgore da je razvlace a to se u slicnim situacijama cesto desava. I onda ima tih prica srcanoj akciji u 8 oj 9 oj nedelji koje bude laznu nadu. A od toga obicno ne bude nista. To moze kao sto rekoh samo ako zena ima neredovne cikluse pa ode krajem maja na primer i kaze meni kasni, poslednja menstruacija je bila 1. aprila. I onda gledaju na ultrazvuku, ne vidi se srcana akcija i kazu dodji za nedelju dana. I onda se posle nedelju dana vidi. I zena ide i prica da je videla srce sa punih 8 ili 9 nedelja. Ali ta zena je sigurno ovulairala tek u prvoj polovini maja, nekog 40 i nekog dana ciklusa.
Kao sto rekoh ako se zna kad je bila pozitivna beta, a u ovom slucaju se zna, videh da je lota imala trocifrenu betu 27 og decembra, pre 17 dana, vaginalnim ultrazvukom morala bi da se vidi srcana akcija. Treba naravno proveriti sve uvek za svaki slucaj, to ce i uraditi u petak ako sam dobro shvatila ali meni se cini na zalost da situacija ne obecava. I onda makako bilo grozno bolje da prihvati sto pre nego da se nada jos deset dana pa da ishod bude isti...

clock-img

13.01.2015, 21:35

clock-img

Dača

pencil-img

122

Lota, draga, zao mi je user posted image
Kiskum, cestitam. I polako sada, uzivaj u svojoj trudnoci.
Meni stigla moja mrsava user posted image Brufen sam popila da mi se bolovi smire.

Čuvaj moje srce...

clock-img

13.01.2015, 22:22

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Kiskum, čestitam! Divna vest! Uživaj u trudnoći. Soso, Soso, definitivno imaš vezu kod Boga. user posted image
Lota, baš mi je žao. user posted image Drži se, pa posle polako u nove pobede. user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

13.01.2015, 22:43

clock-img

Sosa Mena

pencil-img

2082

Lota jako mi je zao. user posted image

IZVORNA PORUKA: Didy

Soso, Soso, definitivno imaš vezu kod Boga. user posted image

Jao Didika ja za sve imam vezu osim sa sebe. user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

clock-img

13.01.2015, 22:48

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Maro, pa kako se uzme. Neko bi ti i na Manji pozavideo, zar ne? Ima on za tebe neki viši plan, sigurna sam. user posted image

Nego, počni ti da igraš kladionicu - ono kad će Đoković dobiti drugo dete i slično, unovči malo svoj talenat.  user posted image

clock-img

13.01.2015, 22:52

clock-img

Sosa Mena

pencil-img

2082

Vidim sad tipiju na Natasu Bekvalac user posted image Ima velike novce da zgrnem. Ne znam posle sta cu sa njima. user posted image

Sad si me podsetila na mog popu. Tako on meni kaze kad me uhvate crne misli da cu samo imati jedno dete. Neka mi je Bog pozivi i neka joj da zdravlja. Moje Biberce. user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

clock-img

13.01.2015, 22:58

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Ako ti išta znači, ja sam sigurna da nećeš imati samo jedno. A imam i ja neke proročke naznake - Ja pogodim datum porođaja. user posted image

clock-img

13.01.2015, 23:05

clock-img

Sosa Mena

pencil-img

2082

IZVORNA PORUKA: Didy

Ako ti išta znači, ja sam sigurna da nećeš imati samo jedno. A imam i ja neke proročke naznake - Ja pogodim datum porođaja. user posted image

Dusu ti poljubim pogodi meni user posted image
Daj Boze Didy. user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

13.01.2015, 23:05

clock-img

superm

pencil-img

3244

Kiskum, tako mi je drago zbog tebe!! user posted image user posted image

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

14.01.2015, 01:05

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

maslacak draga, hvala ti sto postojis user posted image
uvek mi je zao kad, u dobroj zelji, nesto lupim. nisam ni ja mislila da proradi srce naknadno, nego mi stoji ono da bi u 8-9. moralo da se vidi. ja sam otisla prerano, u 6. nedelji i video se samo "nepravilni mesak", a u 8. se videlo srce. samo zato sam za cekanje, ali onoliko koliko ima smisla.
lota, mislim na tebe

clock-img

14.01.2015, 08:18

clock-img

buba.marica

pencil-img

641

lota ja bih potrazila bar jos jedno misljenje da bih bila mirnija .... drzi se user posted image
u mom slucaju se srce culo u 8 nedelji u 6 ne .. da li je zbog kasne ovulacije ili zbog neceg drugog ne znam, ali se jednostavno nije culo u 6 nedelji, mislim da ima i negde moj post o tome, sve to je pratilo i stalno krvarenje, moze se reci da sam imala maltene normalan ciklus do 6 meseca, krvarila sam tacno na 29-30 dana ...

sto se bete tice koliko znam dupliranje je mnogo vaznije kada je sam pocetak u pitanju od same visine bete ... ako ne gresim? Bar su meni tako rekli u prvoj trudnoci ... zapravo drugoj, prvog bebca sam izgubila user posted image

soso molim te predvidi i meni datum da mi bude lakse user posted image