IZVORNA PORUKA: labradorka
Devojke,treba da radim dnevni profil prolaktina ovih dana (4 x u toku dana) pa me zanima hoce me 4 puta bosti ili ima neki laksi nacin?Radicu u privatnom labu.
Draga moja, malo sam zakasnila s odgovorom ali evo za sve ostale koji treba da rade dnevni profil prolaktina, pre vadjenja uzorka krvi za ispitivanje prl budi sto vise opustenija,prirodna :)
Obavezno je stavljanje kanile-igle pola sata pre prvog vadjenja krvi i ta igla stoji u ruci dok se vadjenje krvi u toku dana ne zavrsi. Ta igla se stavlja pola sata pre prvog vadjenja upravo zbog toga da imas odredjeno vreme za opustanje pre prvog vadjenja krvi. Ako ti ne predloze to,sama trazi jer je svako ubadanje stresno samo po sebi i prl skace pa zbog toga nisu realni rezultati.
Nemoj da se bojis nije nista strasno,malo je neprijatno samo sto moras da nosis tu iglu u ruci dok se ne zavrsi sve,ne boli...samo je neprijatno.
Meni su 4-5 puta stavljali iglu i ko zna koliko puta u toku tih dana uzimali uzorke dok mi doktor nije odredio potrebnu dozu leka bromokriptin. Posle 2 nedelje mi je prl doveden u normalu a inace je bio 10 x veci od normalne vrednosti. Bromokriptin je odlican lek,u pocetku dok sam ga koristila osecala sam samo zamor,koristim ga godinu dana i sve dok ne zatrudnim i jedino sto mi smeta sto se jako tesko budim,osecam se neodmornom,ali ne smeta da obavljas svakodnevne aktivnosti...
Za sve sto te interesuje u vezi prl,slobodno pitaj,tu sam :) Mada su cure vec sve lepo napisale :)
Sto se tice bromokriptina,ja sam se dosta raspitivala o tom leku i uporedjivala ga s Dostinexom, uglavnom Bromokriptin brze regulise prl,nailazila sam na svakakve komentare o nus pojavama ja nista posebno nisam oset_ila ali svaki organizam je razlicit. Inace Bromokriptin kosta 300 dinara i uvek ga ima na trzistu,proizvodi ga Zdravlje-Leskovac
< Poruku je uredio *Maki* -- 20.11.2011 12:48:29 >