writing-img

RE: Trudnice (1-42 nedelje) 06/16 [chat]

clock-img

09.06.2016, 14:47

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Mircir ,dobro nam došlaaa...
iskrene cestitkee,da ti trudnoca bude uredna i laganaa :***
A što se tice bolovanja,sigurno ima neko od djevojaka ovdje ko te moze posavjetovat, ja s tim nemam iskustva ..

Volim što se volimo!!!

clock-img

09.06.2016, 14:53

clock-img

mircir

pencil-img

17

Hvala na lepim željama. Zasad se sjajno osećam, nadam se da će tako i ostati. Pozdrav!

clock-img

09.06.2016, 15:34

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Mirciic dobrodosla, da stomacic raste lepo, uredno i po skolski user posted image
Sto se bolovanja tice, trazi da ti otvori, reci kako si zatrudnela objasni svoju situaciju, ne vidim sto ne bi... doktorima ni iz dzepa ni u dzep... to je moje misljenje... javice se jos neki stomacic sigurno, lepo je vreme pa jr ovde pusto, a i mnoge majstorisu po kucama user posted image

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

09.06.2016, 15:47

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Mircir ja samo da ti poželim dobrodošlicu,uživaj u trudnoći user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

09.06.2016, 16:07

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Dobro nam došla, Mircir! Želim ti lepu i laku trudnoću.
Ja nisam otvarala bolovanje, ali sigurno će se naći neko da ti pomogne, a pretpostavljam da ima i tema koja se baš time bavi gde ima trudnica sa više iskustva.

clock-img

09.06.2016, 18:11

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Emice, nasmijala si me pošteno! Ja sam prvorotka, sigurno ćeš ti prije mene... :)))
Mircir, neka ti bude laka trudnoća, da prođe brzo vrijeme dok uzmeš u ruke svoju user posted image . Oko bolovanja ne mogu da pomognem...
Dolazite nove brzo, da nas izgurate polako iz ove lijepe teme!

clock-img

09.06.2016, 21:21

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Png ja samo kažem user posted image
Bila sam na terapiji,jaooo šta mi je uradila jedva sam se vratila kući,čini mi se da mi je svaku koščicu pomakela i opet vratila na mjesto user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

clock-img

09.06.2016, 21:45

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Draga Mircir, prvo i osnovno zelim da ti cestitam na crticama, neka ti bude laka i skolska trudnoca.
Ne bi trebalo da bude vecih problema oko bolovanja, jednostavno budi otvorena sa izabranom doktorkom, da ti neda bolovanje, ona od toga nema nista, sve se moze postici dogovorom. Reci joj otvoreno da ne bi volela da radis, zbog sebe i bebice, da zelis bolovanje i pitaj je kakve su ti opcije za to. Msm da neces imati problema, ako nesto krene da zakera, jednostavno je promeni.
Moj ginekolog mi je sam u startu bez da sam ga ista pitala, sam rekao da mogu biti na bolovanju ako zelim, da nema problema, ja sam licno radila do 7-og meseca, jer naravno nikakve probleme nisam imala, tipa krvarenje, otvaranje, kontrakcije...nije mi ni trebalo. Sada uzivam.
Daklemuser posted image , bolovanje nije problem, sa ginekollogom otvoreno popricaj.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

10.06.2016, 08:12

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Dobro jutro stomačići,poelila sam da mogu leći kako hoću.Po cijelu noć se okrećem sa jednog kuka na drugi,ne mogu na ledjima ni minute.
Posle definitivno moram do opštine,to govorim već sedmicu a nikako da odem a moram i ispuniti zahtjev za pasoš i poslati.

clock-img

10.06.2016, 08:49

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Jutro stomačići, juče nisam stigla da sednem ni za komp, tri sata ako smo bili kod kuće, ništa nisam uradila. Sad ne znam odakle ću pre.
Juče je bila priredba prilikom kraja vrtića, mada idu još do srede, lepo je bilo user posted image ćerki je jako žao što više neće ići u vrtić, juče je proplakala ceo dan a i danas joj stoji knedla u grlu videla sam. Baš mi ju je žao ali tešim je da će svi drugari ostati isti samo će se učiteljica promeniti.

Emice, Pgn vama se baš primaklo, još malo i gotovo user posted image gde leti ovo vreme? Danas je već deseti, još dva puta tako i kraj mesecaaa. Danas imam u planu da sredim ormare, da napravim mesta za bebine stvari da mogu da donesem sa tavana i operem. Mislim da ću opet ranije, kao i uvek. Pošto ne mirujem ni trenutka, mada dobro se osećam, može da me iznenadi za par nedelja. Još samo 4 nedelje i ja sam u terminu. Juče su me par mama pohvalile i rekle mi svaka mi čast, ili su samo mislile u sebi ne bi mi bile u koži user posted image

Nikako da uslikam kako smo okrečili, mada sve mi još deluje nepotpuno, hoću da oslikam zidove a ovih dana mi se neda. Uvek nešto se novo pojavi, taman mislim e sad ću da odmorim, da radim ono što sam isplanirala, ali ništa od toga.

Mircir dobro došla, iz sveg srca ti želim laganu i zdravu trudnoću!user posted image

clock-img

10.06.2016, 09:42

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Bubice ne kasniš ni ti puno za nama,ja ću od nedelje početi prati i još trebamo snijeti krevetac sa tavana i sklopiti.
Meni se stomak još spustio,jel to znači da će krenuti ranije,prvi put mi nije bilo tako pa ne znam user posted image i još nešto,kakve su kod vas grudi,kod mene ništa,kao da se neću za dvije-tri sedmice poradjati.Niti bole niti rastu

clock-img

10.06.2016, 10:38

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Pozz

Samo da vam mahnem. Baš me mrzi da pišem, a nemam ni šta.

clock-img

10.06.2016, 10:42

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Emice mene u poslednje vreme s vremena na vreme počinju opet boleti kao na početku, ali ne svaki dan, ponekad ništa a ponekad me baš bole ali opet ne toliko jako kao na početku. Druge promene nema user posted image

clock-img

10.06.2016, 10:45

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24831

Dobro dosle nove trudnice!
Emice, meni su grudi porasle i u prvoj i u drugoj trudnoći. I tamo negde oko sestog meseca je pocelo mleko po malo da mi curi.
A to nema nikakve veze, da li su porasle ili ne, da li bole ili ne, sve to krene kad se porodis.

clock-img

10.06.2016, 10:55

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ovaj put mi je sve drugačije nego prvi put,bolile su nešto malo u početku i tad su porasle i sad ništa.Ništa od divnog trudničkog dekoltea user posted image

clock-img

10.06.2016, 12:25

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Danas punih 35, ušla u 36.
Što se tiče grudi, boljele su me i porasle u početku, pa su se smirile, pa opet u par navrata boljele... Bradavice bole stalno. Ipak, nema nikakvog kolostruma još, nadam se da to ne znači ništa kada je u pitanju dojenje/količina mlijeka posle porođaja...

clock-img

10.06.2016, 12:30

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

cao caooo,evo i meneee :D
Jucer se ne javih nakon pregleda,nisam stiglaa..
isli u nabavku namirnica jos smo se svdjalii haos zivii,ujedali smo se bukvalno,haha,ne znam sta je bilo,jednostavno sam bila toliko nervozna,ono kao kad si dobro gladan pa svako slovo ti ide na zivce a kamoli rijec..
A i mm nije nista bio bolji,tako daa,ugl,proslo nas je poslije haha :D

Na pregledu standradno,malo glediliii curicu našu,uživaa,krece se, idalje je okrenuta glavom dole.. nek ostane tako hah :D
Rekla sam doktoru da se ne vagam haha,i nisam :D
I opet sam ga zaboravila pitat :S (trudnicka kaša od mozgla-cc ), ne znam sta vi mislite bil trebala vadit opet kakve nalaze,ono standradno..
Uradila sam ono na pocetku i od tada on nije ponovo zahtijevao,i svaki put hocu da pitam trebam li i zaboravim ..

Volim što se volimo!!!

clock-img

10.06.2016, 14:40

clock-img

Nimfa

pencil-img

594

Mircir dobrodosla user posted image
Ja evo da vam mahnem , jos uvek sam 2u 1 , ali sa sredjivanjem sam zavrsila. Ovih dana sam bila preumorna cak i da citam pa nista nisam pratila, tako da sad odoh da iscitavam user posted image

clock-img

10.06.2016, 15:44

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Ćao, stomačići!
Ella, ako misliš na osnovne analize krvi i urina, meni to ginekolog daje da radim na svakih mesec i po otprilike. Ne znam da li je to previše često, s obzirom na to da je uvek sve bilo ok.
Pngpme user posted image za 36. nedelju.
Od mojih grudi ništa, i pre trudnoće i sad daska user posted image A bolele su samo na početku, negde do četvrtog meseca.

clock-img

10.06.2016, 16:25

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Milena i ja sam daska,zato sam se nadala da ću ih bar sada imati user posted image

clock-img

10.06.2016, 18:51

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Da da,svastaaa.. Ja eto do sada samo u 5.oj sjednici uradila i nikako vise.. Sad 31.
Ne kontam :/

Jel moguće da bebine pokrete osjetim nekako na stidnoj kosti i preponama,zar ne bi trebAla bit visocije..
Jest da su blagi jer je rukicama jer je glavom dolje..

< Poruku je uredio Ella2407 -- 10.6.2016 18:53:04 >

Volim što se volimo!!!

clock-img

11.06.2016, 09:56

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Jutro od nas... nisam se stigla javiti sinoc kad s am dosla sa pregleda, mm uzeo neke jagode da pravimo slatko pa sam se sa tim zanimala ...
Bebac 1790g, popreko stoji u stomaku sve vreme, sce ok, zakazao mi ponovo uz 13.7...tada cu biti 36.nedelja pa da mi da uput za patologiju da zakazem carski i ostale upute....
Marko danas ustao u 6, ne znam gde sam... user posted image
user posted image

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

11.06.2016, 21:27

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Dobro veče!

Mi danas kupili kolica. Baš sam bila srećna dok nisam morala da se suočim sa komentarima tipa "zašto ste kupovali unapred". Uh, baš su me smorili... Ne znam šta se to koga tiče, a ni šta znači to unapred, pa ušla sam u osmi mesec, neću valjda da čekam da se porodim da spremam stvari.

Sandricak, drago mi je da je sve ok!

Emice, ma i bolje nam je ovako, zamisli da nam se još i ti delovi tela znoje po ovoj vrucini user posted image Kiselo groždje hihi...

clock-img

11.06.2016, 21:27

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Duplirao mi se post nekako...

< Poruku je uredio Milena18 -- 11.6.2016 21:29:17 >

clock-img

11.06.2016, 21:40

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Poyy svima

Ja bila sa decom kod mojih ceo dan a mm ostao kući da radi. Došli kući oko 8 spremila večeru, večerali, sad su otišli sa mm da kupe sok. Zaspali su u kolima u povratku tako da će večereas da bude žurka.
Meni jesu malo vece grudi. ali pošto ih inače nemam, sad nisu ništa posebno.

Mene su smarali kad sam bila trudna prvi put, kao nemojte unapred, ali ja sam sve kupila, oprala opeglala. Ne zanimaju me ti običaji iz prošlih vekova.

Što se tiče radova menjali smo prozore u sobama, pa sad treba da se srede te rupe oko prozora i da se omalteriše, a imamo da radimo i izolaciju u jednoj sobi. posle toga mm treba da okreči sve sobe. A u kuhinji smo dodali viseći element sa aspiratorom, i tu je bilo posla. Da ne pominjem da oko dece uvek neko mora da bude anmgažovan. Jedva čekam da sve završimo.
E da kupili smo juče za ćerku jkrevet, jer planiramo da beba spava u krevetcu, a ona će sa bratom u dečiju sobu. Soba je manja pa ne mogu da stanu dva kreveta, a još su mi mali za krevet na sprat. Uzeli smo korišćen krevet 140x70. Pa kad završimom sa krečenjem treba i dečiju sobu da sredimo