Fili, naše bebe imaju iste probleme :) Imamo i tortikolis (blagi), juče saznali, pišem ti posle na drugoj temi.
Mi smo do skora imali užasne bubuljice, probaću da ti postavim sliku sa telefona. Sitne sitne crvene, jedna do druge, po celom licu i pojavile su se negde oko 1. meseca (možda i malko pre, ne sećam se tačno)i nekih 20-ak dana su non stop bile ne licu, eventualno se malo smire kada smo napolju i noću, ali su uvek bile prisutne. Nisam znala da li je od znoja, suva koža, bljckanje ... Pre 14 dana sam otišla kod dermatologa zbog sebe, imam rozaceu koja je posle porođaja buknula, i usput sam doktorki pokazala sliku bebe. Ona reče da je to u dermatologiji seboreični dermatitis, u principu ništa strašno, hoće od pretopljavanja, znoja, suva koža. Htela da mi da uzorke Bepantena da krenem sa njim (rekla je da su za tu svrhu dobre kreme sa cinkom), ali ja u tom trenutku spomenuh da kući imam od La rosche Cicablast, dobila sam tu kremu nekom prilikom, pre par meseci, i stajala mi krema na polici. Kaže ona super je krema, krenite sa njom. Posle 2 (DVA) dana mazanja (jednom dnevno) bubuljice su nestale, skrooz, i koža vše nije hrapava već nežna.. Neisam mogla da verujem. Sada mažem jedno dnevno.
IZVORNA PORUKA: Filadendronka
Je l’ se neko susreo sa novorodjenackim aknama? Bebini obrazi su od pre par dana puni crvenih bubuljica koje su uzasno hrapave na dodir. Tokom spavanja crvenilo se povlaci uvlavnom. Probala sam sa ciscenjem bornom kis, pa sam stavljala pantenol. Od jutros pantenol zamenila sa Sebamed kremom. Htela bih da se raspitam za vasa konkretna iskustva i savete.
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir