Poslednji tekstovi

Zašto moj mališan „ratuje“ sa tanjirom?
Da bismo razumeli zašto naš mališan zatvara usta ili okreće glavu, moramo na trenutak ući u njego...
Promo objava
Odgoj i razvoj

Počinje eZakazivanje termina za upis u prvi razred
Od 23. marta biće dostupna usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u prvi razred ...
Škola

Ali ne verujem , stvarno je bol nepodnosljiv!
, nalaz uredan!".
ima 3 godine kako nisam bila (možda ima i više, ne smem da potražim poslednji izveštaj). Prvi put da sam ovako neodgovorna, uvek sam išla tačno u dan na kontrole
. Elem, ta gomila kvržica koja se napipava je žlezdano tkivo - kada je u pitanju tumor, on se napipava vrlo jasno, tvrd je i definisan. Žlezde se jednostavno napipavaju drugačije. Doktorka mi je pokazala kako da ispravno vršim samopregled, i već prilikom tog pregleda naznačila da verovatno imam jednu fibrocističnu dojku. To se i pokazalo na UZ. To je sve u redu, veliki broj žena ima fibrocistične dojke - samo je potrebno da se prate.
i kratko traje. U razgovoru sa dr sam saznala da je veliki porast tumora dojki poslednjih godina, da ta bolest više ne bira godine. Obavezno mi je napomenula da prekontrolišem i štitnu žlezdu - ne toliko hormone, koliko da uradim UZ. Kaže da svaka druga žena koja joj dolazi na pregled ima neku promenu na štitnoj
U svakom slučaju - ako niste sigurni šta ste napipali, pravac kod lekara.