Poslednji tekstovi

Svima vama koje pitaju - kad će beba ili šta čekate?
Koliko god bili veliki podrška okoline i poverenje u lekare, jednako je važno da vi sami celim sv...
Promo objava
Pripreme za zatrudnjivanje

POKLANJAMO "Mesec kornjače", novi roman Hane Gold
Novi roman Hane Gold idealan je za sve koji vole prirodu i žele da sačuvaju njeno savršenstvo još...
Promo objava
Promo kutak

Ali ne verujem , stvarno je bol nepodnosljiv!
, nalaz uredan!".
ima 3 godine kako nisam bila (možda ima i više, ne smem da potražim poslednji izveštaj). Prvi put da sam ovako neodgovorna, uvek sam išla tačno u dan na kontrole
. Elem, ta gomila kvržica koja se napipava je žlezdano tkivo - kada je u pitanju tumor, on se napipava vrlo jasno, tvrd je i definisan. Žlezde se jednostavno napipavaju drugačije. Doktorka mi je pokazala kako da ispravno vršim samopregled, i već prilikom tog pregleda naznačila da verovatno imam jednu fibrocističnu dojku. To se i pokazalo na UZ. To je sve u redu, veliki broj žena ima fibrocistične dojke - samo je potrebno da se prate.
i kratko traje. U razgovoru sa dr sam saznala da je veliki porast tumora dojki poslednjih godina, da ta bolest više ne bira godine. Obavezno mi je napomenula da prekontrolišem i štitnu žlezdu - ne toliko hormone, koliko da uradim UZ. Kaže da svaka druga žena koja joj dolazi na pregled ima neku promenu na štitnoj
U svakom slučaju - ako niste sigurni šta ste napipali, pravac kod lekara.