IZVORNA PORUKA: kuki
Ja sam na pola osmog meseca i planiram da koristim pamucne pelene, definitivno. Jos sam u dilemi da li tetra ili ove nove sto izgledaju kao jednokratne ali nadam se da cu se uskoro i to odluciti
Prvi razlog je taj sto mi je i samoj muka od ulozaka koje koristimo i za koje cu, uzgred, takodje da nedjem zamenu, a drugi je ekoloske prirode, za koji kako vidim malo koga briga, ali dobro ...
Inace, onaj zapad i njegova deca, na kojima su pampers pelene, kako neko zlobno rece vec isprobane, odavno ponovo koristi pamucne, ali sto bi mi na vreme i na tudjem primeru ispravljali greske, sladje se sam zaje..ti
A posebno mi je zapala za oko tolika kuknjava oko brige o detetu i vodjenja kuce (svaka cast zenama koje imaju vise dece), i nisam mogla a da ne zapazim to iako pretpostavljam da ce me sada neki razapeti na stub srama
Elem, rado bih se ukljucila u neki zaista konstruktivan razgovor na ovu temu, ako je neko stvarno zainteresovan...
Niko te neće razapeti na stub srama jer svako od nas ima pravo na mišljenje.
Samo nikada nemoj podceniti brigu o detetu i kući jer ćeš se iznenaditi.
Naravno ako želiš da obaviš kvalitetno i jedan i drugi posao(kuća i porodica) uvidiš da je teško.
Mada ovo je samo jedan element koji je kao "ZA" jednokratne pelene, ima još razloga, mada ima isto toliko razloga za korišćenje pamučnih.
Ja bih navela par razlika sa ekološkog ugla.
OK pamučne ne bacaš kao smeće,
Ali pamučne pereš, koristiš prašak, ČISTU vodu koja je sa ekološke strane možda i bitnija jer je u budućnosti neće biti, i to sve kanalizacijom završi u nekoj reci, moru i ubija život.
Jednokratne kada baciš,
em što si uštedeo na vremenu koje bi strugao kaku, potapao i prao, pa obavezno peglao(Još jedna stvar, trošiš struju),
to vreme posvetiš detetu, koje i mimo presvlačenje i kupanja i hranjenja oduzima jako puno vremena.
Bacanjem te jednokratne pelene si svesan da si napravio još smeća, i možeš da se aktiviraš i u najmanju ruku daš prilog nekoj organizaciji za očuvanje eko sistema.
Dok sa pamučnim samo živiš u zabludi da si učinio dobro za planetu.