writing-img

RE: Začini u ishrani male dece

clock-img

22.12.2015, 10:47

clock-img

dejana007

pencil-img

1844

Ja u jelo stavljam crni biber, kurkumu, djumbir, mirodjuju, persun, beli luk itd. Od 4 godine Nikola sve to jede i ne pravi problem. So naravno i aleva natural pomalo

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

clock-img

22.12.2015, 12:54

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Ja nisam protiv začina. Naši klinci jedu sve. Sve vrste luka, biber, čak i čili...
Živi ne začinjujem hranu jako,ali kada uzima od nas što najviše voli ,onda i ona jede začine. Mada joj ne dajem baš ljuto.
A crni i beli luk joj stavljam od osmog ili devetog meseca ne sećam se. Uglavnom kada nam je dr rekla da može.

clock-img

02.06.2016, 20:48

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Da malo dopisemo ovde..T je pocela sa zacinima user posted image nedavno sam joj uvela kurkumu,pre mozda mesec i po i svidja joj se,naravno u granicama normale. Voli i cimet da se oseti u kolacima,piti ili palacinkama. ovo ostalo sto koristimo u nasoj ishrani,jede..sve zavisi od kombinacija,nisam primetila da odbija hranu zbog nekog zacina..kad ne jede,onda ne jede,pa sta god bilo.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

03.06.2016, 01:09

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Kad sam im uvela svu hranu i namirnice, onda sam počela i sa začinima. A to je sa otprilike godinu dana.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

03.06.2016, 10:26

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Kod mene isto kao i kod choope.koristim ono sto inace koristim,najvise persun,celer,bosiljak,biber,cimet.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.06.2016, 10:31

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Zaboravih da napisem da koristimo i mirodjiju umereno ,uglavnom u sosu,bude lepo. Ne koristim mnogo origano recimo,pa cak i na picu jako malo stavim.Moja mama ima domaci,pa nekad uzmemo malo.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

03.06.2016, 11:53

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Gaji li ko zacinske biljke u saksijama? Ima li da se kupe u poljoprivrednim apotekama ,kao rasada ili seme?

clock-img

03.06.2016, 12:17

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Ima ME,ja tako imam vecinu zacina,a i moja mama,iako ima bastu,drzi zacine u saksijama.
Imas i temu o tome ovde na RR,pa potrazi. user posted image

clock-img

03.06.2016, 13:26

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Mi isto koristimo sve već nekoliko meseci. Nisu to neki posebni začini oni svakodnevni: biber, đumbir, bosiljak,mirođija, majčina dušica ili origano, muskatni orah, cimet,kari, aleva paprika... niko se ne buni osim mene ,jer neke začine ne volim da osetim user posted image A da koristimo i karanfilić u čajevima na primer . Sve to jede i pije i Živa i ništa joj ne smeta za sada user posted image

clock-img

03.06.2016, 13:41

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Mila ok user posted image
Anarunika blago tebi user posted image ...ja jake zacine ne koristim, nece ni caj da pije kamoli sa karanfilicem user posted image

clock-img

03.06.2016, 13:51

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja za sad L dajem samo cijelonski cimet s vremena na vreme

clock-img

03.06.2016, 14:33

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Sad me Anarunika podsetila na djumbir, i to koristimo,kao i slatku papriku,to obavezno . Umereno koristim zacine,mislim da ipak treba sa njima biti i oprezan,svaki predstavlja i lek za nesto. A sa T sam ipak bila malo opreznija,nego sa klincima,zbog njenog visokog pritiska i uopste,stresiranog organizma,kod kog se nikad ne zna kakav ce biti odgovor na pojedine nadrazaje.

clock-img

03.06.2016, 14:36

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

IZVORNA PORUKA: mila83

Sad me Anarunika podsetila na djumbir, i to koristimo,kao i slatku papriku,to obavezno . Umereno koristim zacine,mislim da ipak treba sa njima biti i oprezan,svaki predstavlja i lek za nesto. A sa T sam ipak bila malo opreznija,nego sa klincima,zbog njenog visokog pritiska i uopste,stresiranog organizma,kod kog se nikad ne zna kakav ce biti odgovor na pojedine nadrazaje.

Tako i treba user posted image user posted image

clock-img

28.10.2016, 20:46

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

persun , celer , i Himalajsku so to sam mu do sad uvela

clock-img

30.04.2017, 21:26

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Persun, origano probali i malo biber

clock-img

01.05.2017, 12:11

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

mi smo probali peraun i bosiljak.
Kad ste pocele dodavati so?

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

01.05.2017, 12:30

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27031

Posle godinu dana.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

01.05.2017, 20:28

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa kad pocne da jede sve sto.i vi ono bez soli ce poceti da odbija jer je bljutavo..tako da onda i pocnes.

clock-img

01.05.2017, 20:39

clock-img

Duškić

pencil-img

9632

Sad citam ja sam davala persun odavno, kao i celer.. Kad kuvam supicu ubacim uvek. .(ovo mislim na bebca) a cerkica 9.maja puni 3 god ona jede sve sa nama ma koje zacine da stavim..

< Poruku je uredio Duškić -- 1.5.2017 20:40:42 >

clock-img

02.05.2017, 10:46

clock-img

jocajaca

pencil-img

404

Teodoru (10 mjeseci) sam od zacina uvela cejlonski cimet i c.luk odmah sa 6 mjeseci, a bijeli dam.mu uvela nedavno jer se ne preporucuje do prvog rođendana. Ja sam imaa domaci, netretiran pa mi bilo zao da mu ne dajem.
Inace sam so i ove ostale zacine curama uvela poslije 1.rođendana pa tako cu i bebcu.

clock-img

05.06.2017, 11:07

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Sad mu dodam mrvicu soli, jer vec pocinje da se buni, nista mu nije po volji.
Juce kaze mm kako je ovo ruzno zato i nece da jede, kazem kad bude hteo da zvace, jesce sta i mi pa se nece buniti user posted image

clock-img

05.06.2017, 11:16

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24846

Anck, i ja ubacujem malo soli.
Ubacujem persun, cimet...

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.06.2017, 11:25

clock-img

Duškić

pencil-img

9632

Pa bas razmisljam, cerkici (prvom detetu) nista slatko ni slano nisam davala pre navrsene god. A sinu ( 10 meseci) svasta nesto i blago posolim i eksperimentisem za zacinskim biljkama.

clock-img

08.06.2017, 23:17

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Kazu da su obicno svi opusteniji sa drugim detetom. MI secer i so nismo koristili do prvog rodjendana, persun (koren) sam joj stavljala u supicu dosta rano, celer pre prvog rodjendana, origano je jela na moru

clock-img

09.06.2017, 10:15

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27031

Mi nismo secer i so pre prvog rodjendana. Onda sam krenula sa kalijumovom soli. Secer smo mnogo kasnije.
Zacine ostale sam normalno koristila.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!