writing-img

RE: Carski rez

clock-img

01.02.2010, 13:50

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

koliko treba vremena da se probudiš posle anestezije? I jel ti daju bebu da vidiš čim se probudiš?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

01.02.2010, 13:52

clock-img

Anoniman

Luka je rođen u 7.55, ja sam oko 8.20-8.30 već bila skroz budna i da, doneli su mi bebu da mi je pokažu. A donosili su i posle, predveče bebe na maženje. 

clock-img

01.02.2010, 13:52

clock-img

NONA79

pencil-img

221

probudiš se brzo , ali se rijetko čega sjećaš, meni su oba cr bila uveče i nisu mi bebe donosili do jutra

clock-img

01.02.2010, 13:54

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

ja bi volela da se porodim prirodno. Ali sve me nešto strah da mu se pupčana vrpca ne umota pa da moram na carski

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

01.02.2010, 13:55

clock-img

Anoniman

A i da moraš, nije to smak sveta. Ne razmišljaj o tome.

Od kada sam odležala u šoku nakon CR, shvatila sam da je njima to kao "dobar dan" (njima =lekarima). Ja sam se prva porodila, a žene su posle mene uvođene kao na pokretnoj traci.

clock-img

01.02.2010, 13:56

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Ja sam trebala da se porodim na carski rez, ali nisam mogla zbog anestezije. beba mi je bila velika 4400, zato sam se sva pocepala, i prosla ko bos potrnju, ja mislim da sam isla na carski da bi sve bilo drugacije bolje.

clock-img

01.02.2010, 13:57

clock-img

Anoniman

Što nisi mogla zbog anestezije?

clock-img

01.02.2010, 13:59

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Imam malignu hipertermiju ne smem ni epidural da primim. Postoje posebni anestetici koji su za malignu hopertermiju ali ih nase bolnice na zalost nemaju. (to je bolest anestezije)

clock-img

02.02.2010, 10:47

clock-img

Anoniman

Pitala sam juče dr za carski u epiduralu, kaže IDEALAN POROĐAJ! Iskreno, mislim da je ona ubeđena da ne znam razliku između epidurala i spinala i ad anije htela da ulazi u dubinu, i da je ona ustvari pričala o CR u spinalu, a ne epiduralu. Kaže da je oporavak brži, da nema posle kašljanja zbog tube u grlu, da rana ne boli čim se probudiš iz anestezije. Ona preporučuje, a ja ću jako ozbiljno uzeti to u razmatranje.
Dakle, takav porođaj se vrši u Betaniji. user posted image

clock-img

02.02.2010, 11:30

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Pitala sam juče dr za carski u epiduralu, kaže IDEALAN POROĐAJ! Iskreno, mislim da je ona ubeđena da ne znam razliku između epidurala i spinala i ad anije htela da ulazi u dubinu, i da je ona ustvari pričala o CR u spinalu, a ne epiduralu. Kaže da je oporavak brži, da nema posle kašljanja zbog tube u grlu, da rana ne boli čim se probudiš iz anestezije. Ona preporučuje, a ja ću jako ozbiljno uzeti to u razmatranje.
Dakle, takav porođaj se vrši u Betaniji. user posted image

Meni je moguć CR zbog trenutnog karličnog položaja bebe. Ovde se normalno radi spinal, retko opšta. Jedino kad je jako hitan CR da nema vremena za drugo ali i tada se uglavnom nađe dovoljno vremena za plasiranje katetera. Znači sve u svemu, opšta anestezija retko. I jeste brz oporavak, logično. Nema mučnine, povraćanja, konfuzije... Kraće se ostaje u šoku. Nešto bi radije tako nego prirodno...
A što ti, Tasho, CR?

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

02.02.2010, 11:34

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Nema mučnine, povraćanja, konfuzije... Kraće se ostaje u šoku. 
A što ti, Tasho, CR?

Ja sve to nisam imala. Osećaa sam se super pola sata nakon CR. user posted image (malo je bolelo) I u šoku sam ostala samo taj dan.

Prvi porođaj je bio CR, zbog kritične dioptrije.

clock-img

02.02.2010, 11:40

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Ja sve to nisam imala. Osećaa sam se super pola sata nakon CR. user posted image (malo je bolelo) I u šoku sam ostala samo taj dan.

Prvi porođaj je bio CR, zbog kritične dioptrije.

Blago tebi. Ti si super ženska! user posted image Držim ti pesnica da i sada bude sve OK. A biće...

clock-img

02.02.2010, 11:40

clock-img

cicko

pencil-img

982

Mshice, mislim da jos ima vremena da se beba okrene. Obicno se oko 36. nedelje namesti u polozaj u kojem ce se i roditi, mada koliko sam skvatila po pricama desilo se i u 38. nedelji da se beba okrene.

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Meni je moguć CR zbog trenutnog karličnog položaja bebe. Ovde se normalno radi spinal, retko opšta. Jedino kad je jako hitan CR da nema vremena za drugo ali i tada se uglavnom nađe dovoljno vremena za plasiranje katetera. Znači sve u svemu, opšta anestezija retko. I jeste brz oporavak, logično. Nema mučnine, povraćanja, konfuzije... Kraće se ostaje u šoku. Nešto bi radije tako nego prirodno...
A što ti, Tasho, CR?

clock-img

02.02.2010, 11:42

clock-img

Anoniman

I jao, kako vas dve sitno brojite. user posted image

clock-img

02.02.2010, 11:44

clock-img

cicko

pencil-img

982

user posted image

clock-img

02.02.2010, 12:17

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Ma znam. Sve je moguće i ništa nije nemoguće! Prekosutra opet UZ pa tako do daljnjeg.

clock-img

02.02.2010, 12:18

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Nemoj da me ''plašiš''.  user posted image
  Sad će to.

clock-img

02.02.2010, 15:07

clock-img

tanya

pencil-img

60

Moze li mi neko reci koja je razlika CR sa epiduralom i CR sa spinalnom?

clock-img

02.02.2010, 19:00

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Spinal je agresivniji ne osećaš noge ali se taj osećaj vraća posle 5 do 6 sati a u epiduralu je anesteziran pojas ispod grudi do pila guze.

clock-img

02.02.2010, 23:18

clock-img

tanya

pencil-img

60

Hvala Mihiuser posted image

clock-img

03.02.2010, 10:40

clock-img

Anoniman

Hoću još da se raspitam, možda to i mihi zna...

Šta se desi ako ja nakon primanja spinala i otpočetog CR-a padnem u frku? Pa mi recimo skoči pritisak, ode puls, dobijem napad astme? Šta tada rade lekari? Da li im ja ustvari (i njima i sebi) mogu napraviti više brige nego pomoći?
Da li su se sretali sa takvim situacijama? Da li umeju i kako da ih reše? Jednostavno, moram da znam odgovore.

clock-img

03.02.2010, 11:17

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Trećina porođaja carskim rezom

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

03.02.2010, 11:24

clock-img

Anoniman

Sve stoji sem da oporavak OBAVEZNO traje duže nego kod prirodnog porođaja, jer tu pravila nema. 

clock-img

03.02.2010, 11:26

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Da, Mina, svedok sam da je dobar deo te trećine bio sa indikacijom za CR. Tek mali deo njih obavi se zato što žena traži, a to žena jaaako skupo plati pa je br. zanemarljiv. Ja sam imala zakazan Cr tog dana (jer sam morala imati CR) a 5 žena je dok sam ja čekala prošlo kroz porođajne muke i završilo na Cr. Ako je to sigurniji i bezbedniji način za bebu pa i majku, uvek sam ZA a ti glupi tekstovi u Blicu po meni su samo popunjavanje praznog prostora.

clock-img

03.02.2010, 11:27

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ma iznervirali su me ovim tekstom. Naravno da ce zena da trazi carski kad na prirodnom vrlo lako mozes da ostanes bez deteta jer te niko ne pogleda satima!!!user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Poslednji tekstovi

article-img