dejana kako si prepoznavala ovulacije??
jako tesko, zato i isla na folikulometriju. vec mesec dana posle siofora bila na UZ i dr mi rekla da mi citiram "juce bila ovulacija". ja vadila zub pila hemomicin te u to vreme nismo imali odnose. naredni mesec nisam imala O znam jer radila folikulometriju, i vec treci opet bila na folikulometriji imala folikul od 18mm, primila pregnyl 5000 i ostala trudna. Posle injekcije pregnila osecala bolove u stomaku, pa pretpostavljala da je folikul konacno puko. i jeste to bilo to. Pre toga pokusavala da ostanem trudna duze od godinu dana.
Inace primila pregnyl 5000 kad mi folikul bio samo 18mm. i uspelo je, a kazu ne daje se ta injekcija kad je foliklul manji od 20mm. dakle nema pravila.
meni je problem bio neodrzavanje folikula tj raste do 15mm, 17mm pa se povuce. kad mi je folikul bio 17mm dr je rekao da primim injekciju sutra, kad pretpostavlja da ce biti 18mm. Pregnyl ce spreciti da folikul prerano pukne i odrzace ga u rastu jos 2 dana, dakle do 20 - 21mm i tad ce puci. ocigledno je tako bilo.
malo skrenula s teme ali mozda nekom pomogne.
siofor mi je definitivno pomogao jer su folikuli poceli da rastu.
p.s
nakon 3 meseca tj kad sam ispila ono veliko pakovanje ugledala crticu i to samo 10 dana nakon odnosa. Bila je jako bleda al je videla. moj muz je tad rekao ovo samo ti vidis

posle dva dana je bila jos vidljivija crtica tj 12 dana nakon odnosa...
da se razumemo ja pila i klomifen i bromokriptin i folnak i mamavit tj prenatal vitamine. plus siofor.
< Poruku je uredio dejana007 -- 7.9.2011 11:05:08 >