IZVORNA PORUKA: ayse
Zdravo svima,
Nova sam ovde,pa pokusavam prvo da shvatim kako sve funkcionise :)
Ja imam policisticne jajnike od svoje 21 godine,sad imam 28. Pila sam siofor dugo ,koji mi je u pocetku dosta pomogao.
Sada pijem kontraceptivne pilule vec nekih 7 meseci.Imam visak kg pa se sada trudim da to regulisem,jer zelim bebu u neko skorije vreme.Ima lineko iskustva sa tim stimulacijama jajnika jer ne razumem bas najbolje kako to funkcionise i kakve su sanse? pozdrav
asye dobrodošla
Prvo da ti kažem da su šanse ogromne, imamo mi ovde dosta trudnica sa policističnim jajnicima koje su zatrudnele i bez stimulacije.
Ne znam zašto si prestala sa sioforom, trebala bi da nastaviš s njim sve dok ne zatrudniš pa još malo da ga piješ i u prvom tromesečju, da bi ti ovulacije bile kvalitetnije.
Nije bitno samo zatrudneti, već i održati tu trudnoću, a to ćeš moći ako dovedeš organizam u neku ravnotežu, a u tome će ti siofor pomoći.
Ako je spermogram kod partnera ok, stimulacija ovulacije će vam povećati šanse.
Samo ja uvek pričam svim ženama, da pre urađenog HSG-a ne prihvataju nikakvu stimulaciju, jer se ipak troše jajne rezerve, a ako su jajovodi ne daj Bože začepljeni, samo se jajnici uludo troše.