writing-img

RE: Mama , stižem , spremna ILI NE???

clock-img

10.08.2010, 19:04

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

ja za sareni ves koristim lovac na boje, da ne rizikujem user posted image
uh, odlutasmo sa teme ali sta cu kad svaki cas perem nesto

clock-img

10.08.2010, 23:37

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Žene, jutro sam se probudila i bilo mi je nešto loše (mučnina, povraćanje, vrtoglavica, nizak pritisak). Svekrva stigla s mora i zove da Stefan dođe kod njih, poželeli ga se. Odvedu ga i ja se vratim u krevet. Malo čitam knjigu, pa zaspim, pa se probudim, pa opet sve u krug... I tako sve do 14h. I onda pomislim kako nisam provela tako jutro još od onih nekoliko dana posle porođaja kad se mm bio maksimalno angažovao, a ja tako provela nekoliko dana... Strašno! I kad neko odvede Stefana na par sati, ja uzmeme da spremam ili odem na kafu sa društvom... uvek neka frka i akcija, kao da me neko tera bičem! Stvarno mi žene nekad uopšte nismo normalne!

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.08.2010, 00:31

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Robu (vecinom) ne peglam. dok je jos poluvlazna i mokra izvadim je iz susilice i slozim. user posted image

Rucak  spremam u hodu. (sad mi mama kuva jer moram da mirujem). Mirce vidjeces da ima par jela tipa gulas koje spremis u roku od keks, stavis maanje porcije u zamrzivac i onda kad vadis jedno po jedno kombinujes. jedan dan ces dodat grasak. ŽDrugi dan ces nesto isprzit. Pa onda opet izvadis gulas i napravis pastu recimo. Pa onda nesto peceno, piletina npr.  Pa onda opet gulas sa rizom. Pa onda nesto od mljevenog. I taaaaaako. Kad ti bas nije volja, podjes u ekspres frestoran i rucas kao gospodin(gospodja) user posted image . Ali imas ti jos dosta do tog rezima, sto rece Tashke u pocetku samo sibnes ono povrce u vodu i miksas, a ti i TM mozete i sendvice da jedete user posted image

Ciscenje..meni licno najgore u pocetku, jer pored svih obaveza, dolaze ljudi na babine. I naravno sve mora biti cakum pakumuser posted image . Ali kasnije...pa sta znam, ja nisam od tih sto ciste kucu non stop. radim to samo kad me uhvati volja. <<<<<tepihe sam makla i onda samo metlom pometem user posted image i prebrisem dzogerom. Piece of cake. Prasinu obrisem u prolazu. Prozore svake prestupne.

Eto...lijena sam i tim  se dičim. user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

11.08.2010, 09:56

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Bas jutros cekam dadilju, i gledam policu za TV, i vidim koliko prasine ima na njoj. Sramota me od zene! ALI - nisam je obrisala. Veceras cu, ako se setim user posted image
Choopa - kako vlazan ves spremis? Mene je sve strah da se ne uhvati neka vlaga ili tako nesto.
Opet Choopa, hajde stavi recept za gulas u Recepte user posted image Kao sto kaze Vucko, spremim ga u nedelju pre podne, i jedem dva puta nedeljno.
Ekspres lonac je isto zanimljiva stvar. Stavis sve zivo unutra, i za pola sata gotovo. Veceras ce na meniju biti boranija iz datog lonca user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.08.2010, 10:12

clock-img

pepeljuga

pencil-img

2539

Eto...lijena sam i tim se dičim.

takodje user posted image
isto ne peglam, samo ono sto moram, a to su kosulje mm za posao (i tad kukam uzasno)
da kuvam bas i ne volim, gledam da sve bude brzinski a i zanima me da kuvam samo ono sto ja volim da jedem user posted image
jedino cistoca i urednost... e to me ubi, horoskop mi ne da da se opustim ni malo
uglavnom, kucne poslove otaljavam i ubrzavam, postoje mnogo bolji nacini da se provede vreme user posted image

clock-img

11.08.2010, 10:21

clock-img

Anoniman

Ja sa ovim stomakom svaki dan ribam kupatilo , kadu , wc šolju , sve ... usisavam svaki treći dan jer mi je usisivač težak i ne mogu da ga dižem i praznim vodu iz njega kad završim (pošto je vodeni usisivač) , prašinu obrišem bar jednom u 5 dana , peglam , ali ne sve , uglavnom moju i muževu garderobu koja se ne može nositi nepeglana . Sudovi ... Ah , sudovi ... Znaju i da prenoće posle večere . Ali zato : ne ribam rernu , ne ribam pločice iznad šporeta koje se umaste od spremanja hrane , ne kuvam svaki dan , nego svaki drugi recimo , pa ostane ... Nekad skuvam baš nešto wow , a nekad skarabrčkam koješta .
Najveći problem i meni i mm što ostavljamo sve na sve strane , pa na kraju dana stan koji je bio cakum pakum ujutru - do uveče bude opet Hirošima i Nagasaki . Muž dođe s posla , umoran , prebaci garderobu gde stigne . Ja popijem kafu - ne sklonim šoljicu sa stola . I ja moje stvari raštrkam - ovde šminka , tamo fen za kosu user posted image . Eto .

clock-img

11.08.2010, 10:25

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

BubaMiro i šta s tim???? pa šta te briga ženo draga
kad ti se sprema spremićeš , kad ti se ne sprema prst u uvce i briga te

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

11.08.2010, 10:27

clock-img

Anoniman

E , da ... ne perem prozore . To radi mama kad dođe . Ja ih , brate  mili , uvek umrljam , i retko kad budu blistavo čisti kao posle mamine ruke .

i da , pošto ne volim kuhinju , i sve u njoj radim user posted image , police sa začinima , čajevima , brašnom , ostalim praškastim zalihama - uvek su mi u haosu . Uvek . I deo ormarića sa alatom i drangulijama mog muža . I te dve stavke ja mislim neću srediti dok sam živa user posted image

clock-img

11.08.2010, 10:30

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Bubice, opusti se i uzivaj user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

11.08.2010, 10:30

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

BubaMiro i šta s tim???? pa šta te briga ženo draga
kad ti se sprema spremićeš , kad ti se ne sprema prst u uvce i briga te

Znam ... Ali mi nekako uvek bude krivo kad odem od kuće a da znam da sam ostavila haos . A to se dešava . Ili kad odem kod neke žene sa troje dece , a njoj stan u podne - u ponoć blista . I onda se pitam : kako , bre , ona sve to tako postiže ?

clock-img

11.08.2010, 10:32

clock-img

Anoniman

Moj muž je počeo da me pita : "Mogu li dovesti kući tog i tog , kakav nam je stan ?" I onda se ja sk*njam , jer nam gosti zavise od toga da li nam je stan u pristojnom stanju . user posted image

clock-img

11.08.2010, 10:38

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

znala sam da je problem gostiju - pa mila moja koje došao da mi gleda stan/kuću ne mora više nikada doći ... i ebe se mene kao žena s troje djece stigne sve ... ja ne stignem jer ne mogu da se kloniram, ali zato stignem sa svojoj djeci biti maximalno posvećena (što ne znači da nije i ova što je sve pospremila) jer ja nisam super žena ali sam zato super majka i supruga user posted image

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

clock-img

11.08.2010, 11:11

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja sa ovim stomakom svaki dan ribam kupatilo , kadu , wc šolju , sve ... usisavam svaki treći dan jer mi je usisivač težak i ne mogu da ga dižem i praznim vodu iz njega kad završim (pošto je vodeni usisivač) , prašinu obrišem bar jednom u 5 dana , peglam , ali ne sve , uglavnom moju i muževu garderobu koja se ne može nositi nepeglana . Sudovi ... Ah , sudovi ... Znaju i da prenoće posle večere . Ali zato : ne ribam rernu , ne ribam pločice iznad šporeta koje se umaste od spremanja hrane , ne kuvam svaki dan , nego svaki drugi recimo , pa ostane ... Nekad skuvam baš nešto wow , a nekad skarabrčkam koješta .
Najveći problem i meni i mm što ostavljamo sve na sve strane , pa na kraju dana stan koji je bio cakum pakum ujutru - do uveče bude opet Hirošima i Nagasaki . Muž dođe s posla , umoran , prebaci garderobu gde stigne . Ja popijem kafu - ne sklonim šoljicu sa stola . I ja moje stvari raštrkam - ovde šminka , tamo fen za kosu user posted image . Eto .

Veruj, a iskusne mame ce se sad nasmejati, sve ce to biti na svom mestu kad ti dete prohoda, jer neces smeti nigde nista da ostavis, pa ces nauciti da sve sklanjas za sobom u sekundi user posted image
a sto se tice gostiju...kad dodje dete toliko cete biti, verovatno, neispavani i umorni, da ni tvom muzu nece biti do gostiju..i taj problem resen user posted image
takodje mislim da sto vise obaveza imas bolje naucis da se organizujes, tako da ces videti koliko stvari mozes da uradis dnevno a da nisi ne svesna, a sve zato sto neces sebi moci da priustis da ne radis nista 15min user posted image . Tako da opusteno, sad uzivaj!

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

11.08.2010, 11:52

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ili kad odem kod neke žene sa troje dece , a njoj stan u podne - u ponoć blista . I onda se pitam : kako , bre , ona sve to tako postiže ?

Ona 99% sredi kucu isto prije nego sto ces joj ti (ili drugi gosti) doci, pa tebi to izgleda kao da je uvijek spremno user posted image Ma sto posto ti je tako.

Alexx pa slozim je dok je onako jos topla (i pomalo vlazna, ne sad ono da bas bude budjolis user posted image ).I uopste ne moram da peglam user posted image Dobro bebine stvari cu morat peglat u pocetku (narocito pelene), ali i toga cu se ja rijesit ubrzo user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

11.08.2010, 12:07

clock-img

anci 81

pencil-img

314

Jaoj,ja sam bolesnik za kucu...
Mislim da nista ne moze da me iznervira,kao kad nesto nije na svom mestu.
To sam nasledila od mame,koju sam inace uvek kritikovala bas zbog toga!
Uvek sam se pitala kako ce to izgledati kad stigne beba,i sad je to ovako....
Rucak kuvam uvek...
Dnevno usisam i obrisem prasinu...
Kad skinem ves sa zice opeglam samo ono sto se mora...
I to je to!
Paucinu skidam bas kad se nahvata,prozore ne brisem,plocice oko sudopere i sporeta ne brisem,visece delove ne sredjujem,kupatilo 1-2 puta nedeljno...
Pa ne mogu vise...

clock-img

11.08.2010, 13:56

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Ja stvarno odmah sklanjam sve za sobom, ali mm je imao običaj da ostavlja stvari gde stigne - odvikla sam ga od toga. A što se tiče Hirošime i Nagasakija, to je sasvim normalna pojava posle svakog Uroševog obroka (kad neće da jede vadim sve potencijalno zanimljive rekvizite koji na kraju obavezno završe na podu), dok spremam klopu, da bi on bio miran pustim ga da vadi stvari iz kuhinjskih elemenata, pa onda igračke obavezno sve na sred dnevne sobe (drugačije mu nije interesantno user posted image ) i tako... Uveče kad ga uspavam krene raskrčavanje, ne volim da legnem a a da me ujutru dočeka nered.

clock-img

11.08.2010, 15:13

clock-img

smeško

pencil-img

4271

user posted image Kao da si nas opisala! Ja ne volim nered, ali kad mi suprug zafvrljaci sluzbene telefone i torbu nasred fotelje u dnevnoj sobi, ja se opustim i pocnem i ja sa razbacivanjem!user posted image Iako znam da sve to ja sklanjam i za sobom i za njim. Pocnem da sredjujem sudove posle rucka, on kuka kako se nismo videli celog dana i ja ih ostavim. Onda ujutru kukam kako nista nije na svom mestu, soljica od njegove kafe, flasa soka pored stocica, krpa na stocicu (suprug stalno nesto prosipa po njemuuser posted image ), kosulja oko naslona stolice iako se presvlaci u spavacoj sobiuser posted image ,...Sredim to i bacim se na rucak, nekad, a nekad i sidjemo kod njegovih na rucak. Kupatilo ribam jaaaako cesto, ranije sam jednom nedeljno, sada mnogo cesce zbog mog suocavanja tete a tete sa wc soljom.user posted image Prasinu brisem, to mi dodje kao set_nja kroz kucu, ali usisivac ne mogu da dizem, jer je tezak, a ja ne smem toliko da se savijam. Cak sam dobila i zabranu da perem kosu iznad kade!user posted image A ja mrzim da se tusiram i perem kosu istovremeno! Volim da kosu  perem ujutru, a tusiram se uvece. Prozore i zavese je sredila sveki. Peglam po potrebi, ne hvatam celu korpu ko ranije. Paucinu skida suprug. Naizmenicno iznosimo djubre, tipa-on zaboravi, pa ja moram jer necu da mi smrdi u kuciuser posted image . Sporet redovno brisem, jer ima ravnu staklo-keramicku plocu, pa ne valja da se bilo sta zapece ili osusi pre nego sto se ringla ponovo ukljuci. Rernu ne ribam za sada...
Ukratko, smanjila sam obim poslova. Vidi se razlika, ali sta je tu je.

< Poruku je uredio smeško -- 11.8.2010 15:14:20 >

clock-img

07.02.2012, 15:28

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

IZVORNA PORUKA: andje

Drage mame koje treba da postanete ili koje ste vec to i postale,zanima me da li je neka od vas imala osecaj uplasenostiili nesigurnosti pred kraj trudnoce u vezi sa bebom.????Naime ja se plasim da necu biti dobra majka da necu uspeti u toj ulozi pa cesto nocu zaplacem i razmisljam o tome pisite mi o vasim iskustvima.......user posted image

IZVORNA PORUKA: peca

Meni je moja sestra rekla, uvek postoji centar za socijalni rad user posted image user posted image user posted image

Nemoj tako da razmisljas, videces kako je sve drugacije kad dodjes u kontakt sa bebom, ja nisam imala tog iskustva, i meni ce ovo da bude prvo dete, ali verujem i znam da je tako user posted image

Nemoj da se opterecujes, uzivaj do kraja trudnoce a o drugim stvarima razmisljaj u hodu, ja vec znam da ces biti dobra mama cim se vec sada brines user posted image ako razumes sta zelim da kazem user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

12.03.2013, 12:45

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Draga sve mi smo prošle kroz takva stanja...gde se upitaš da li si dovoljno dobra da budeš majka, da li ćeš sve postići? pogotovo ako ti je prvo dete u pitanju, onda ti svašta padne na pamet...a kad se porodiš i počneš da se brineš o svom malom andjelu onda više nećeš imati vremena da o tome razmišljaš i jednostavno bićeš majka kakva treba tvom detete....dok bebac raste i ti ćeš zajedno sa njim odrastati i živeti svoju ulogu mameuser posted image