writing-img

RE: Promena dokumenata nakon udaje

clock-img

08.06.2010, 00:49

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

najbolje je da pita pravnika na svom radnom mestu...

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

08.06.2010, 05:33

clock-img

Anoniman

Meni je trebala stara zdravstvena i nova lichna karta da predam kod muza u firmu. Slala sam i venchani list al to su mi odmah vratili

clock-img

08.06.2010, 14:40

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

hvala puno,znaci moram da vadim prvo licnu kartu user posted image ima da cekam mesec dana dok to ne zavrsim,uf poludecu zbog tih dokumenata

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

21.06.2010, 22:40

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ja sam odmah LK promenila jer sta god da se radi traze prvo Licnu.... sve sam sredila samo jos vozacka ostala i to moram za koji dan ...  a zbog preomene preaimena  nemoze samo da se produzi nego sve jovo nanovo user posted image

clock-img

30.04.2011, 20:40

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

moram da Vas ptam:
kuma mi se udala, a nije diplomirala, a muž joj radi, pa nas zanima, pošto je do sada imala knjižicu preko biroa, da li da sada ide ponovo na biro sa lk (udajom je promenila prezime) i indeksom(de je devojačko prezime), kao ranije, ili MOŽE preko muževog osiguranja da ima zdravstvenu?

ja svoju imam kao zaposlena, pa pajma nemamuser posted image

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

30.04.2011, 23:37

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Mislim da mora da ima zdravstvenu preko muza.Tako su meni rekli kad sam ja pravila novu,pitali su me da li je mm zaposlen i da moram preko njega

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

11.05.2011, 16:05

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

hvala!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

13.06.2011, 21:36

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Da li neko zna, a pogotovu devojke koje su se udale preko, jel mora negde da se prijavi novi bracni status ili kako to vec ide ?

Ja sam izvadila novi pasos i lk al im nisam rekla da sam se udala, da ne bi prevodila bracni list, a pritom sam zadrzala svoje prezime.

I jos nesto, sta treba za novu zk ako se vodim kao nezaposlena. Odem samo u biro za nezaposlene u svojoj opstini ili user posted image

clock-img

13.06.2011, 22:08

clock-img

Anoniman

nina, ti ides sa papirima u konzulat ovde i oni te prijavljuju sluzbenim putem. treba ti izvod iz knjige vencanih overen apostilom i preveden, tvoj izvod mislim iz knjige rodjenih i knjige drzavljana i jedan papir koji ti oni daju tamo da popunis.

clock-img

14.06.2011, 11:56

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Na sta mislis da me prijave u konzulatu, za bracni status ?

Ja sam mislila za biro za nezaposlene kod nas da bih imala zdravstvenu knjizicu?

Joj moracemo o tome u 4 okauser posted image

clock-img

14.06.2011, 12:53

clock-img

Anoniman

da, za bracni status. nisam shvatila da ti mislis na biro i na zdravstvenu, ali u svakom slucaju i da treba tamo da prijavis, verovatno ce ti trebati npr. izvod iz knjige rodjenih u kom ce biti upisano tvoje bracno stanje ili izvod iz knjige vencanih. da, moracemo u cetiri oka da popricamo.user posted image

clock-img

14.06.2011, 13:40

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Jel si se ti prijavila u konzulatu za promenu bracnog statusa?

clock-img

14.06.2011, 13:47

clock-img

Anoniman

da, tamo prijavljujes i bracni status i rodjenje dece.

clock-img

14.06.2011, 14:34

clock-img

nina26

pencil-img

3303

I ovde prevedem vencani list, sa apostolom? Gde mogu to da uradim?

clock-img

14.06.2011, 14:51

clock-img

Anoniman

prvo overavas apostolom - to radis tamo u Kalamaria u Perifereii i za razliku od Srbije, ovde je apostil (iliti Haski pecat) besplatan. A onda odneses u neku prevodilacku agenciju, ja sam ranije isla u jednu koja je bila na pocetku Egnatije, ali je sad zatvorena, mislim da se penzionisao. i kad ti prevedu to sa apostilom, onda ides u konzulat.

clock-img

14.06.2011, 14:59

clock-img

nina26

pencil-img

3303

IZVORNA PORUKA: ksena

prvo overavas apostolom - to radis tamo u Kalamaria u Perifereii i za razliku od Srbije, ovde je apostil (iliti Haski pecat) besplatan. A onda odneses u neku prevodilacku agenciju, ja sam ranije isla u jednu koja je bila na pocetku Egnatije, ali je sad zatvorena, mislim da se penzionisao. i kad ti prevedu to sa apostilom, onda ides u konzulat.

Ok, primila k'znanju.

p.s. haski pecat besplatan, dal je moguceeeeeeee user posted image

clock-img

14.06.2011, 15:01

clock-img

Anoniman

da, da...i ja sam se bila psihicki pripremila da mi kazu neku veliku sumu (u srbiji je oko 20 e) kad ono....inace, ta kancelarija ti je odmah u prizemlju, ako se secam kad udjes ides na levo, u nekom cosku.

clock-img

14.06.2011, 15:06

clock-img

nina26

pencil-img

3303

IZVORNA PORUKA: ksena

da, da...i ja sam se bila psihicki pripremila da mi kazu neku veliku sumu (u srbiji je oko 20 e) kad ono....inace, ta kancelarija ti je odmah u prizemlju, ako se secam kad udjes ides na levo, u nekom cosku.

jel ta periferia, ona kad smo studirali pa smo tamo isli po boravisne dozvole, bar smo mi tamo isli?

Moram, to ovih dana da pozavrsavam nema mi druge, a tako mi je mrsko... grcka birokratija je mislim gora od naseuser posted image

clock-img

14.06.2011, 15:12

clock-img

Anoniman

oni potpisuju nase boravisne, ali ja sam boravisnu uzimala u tmima allodapon u centru, tako da ne znam gde si ti isla, ali ako je Kalamaria onda je to verovatno to.

clock-img

14.06.2011, 15:27

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: nina26

Da li neko zna, a pogotovu devojke koje su se udale preko, jel mora negde da se prijavi novi bracni status ili kako to vec ide ?

Ja sam izvadila novi pasos i lk al im nisam rekla da sam se udala, da ne bi prevodila bracni list, a pritom sam zadrzala svoje prezime.

I jos nesto, sta treba za novu zk ako se vodim kao nezaposlena. Odem samo u biro za nezaposlene u svojoj opstini ili user posted image

Maticar posalje dopis u tvoje mesto rodjenja i upisu ti u maticnu knjigu da si udata za tog i tog. Isto urade i njemu. Kad sledeci put izvadis izvod iz maticne knjige rodjenih pise u njemu ima jedan prostor za to.

clock-img

14.06.2011, 16:21

clock-img

nina26

pencil-img

3303

Hvala puno Vukosava, objasnila mi je Ksena kako to funckionise na divljem zapadu (citaj Grcka).

Sad samo da se naoruzam debelim zivcima i krecem da user posted image

< Poruku je uredio nina26 -- 14.6.2011 16:22:08 >

clock-img

15.06.2011, 16:19

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: nina26

Hvala puno Vukosava, objasnila mi je Ksena kako to funckionise na divljem zapadu (citaj Grcka).

Sad samo da se naoruzam debelim zivcima i krecem da user posted image

Ovo uradis u Srbiji, izvadis nas pasos i to ti je dokument koji mozes da nosas po inostranstvu da menjas ime...

clock-img

13.02.2012, 11:38

clock-img

Nestrpljivaa

pencil-img

754

Meni je promenjena licna karta na novo prezime a z.k jos nije zato sto mi muz radi u vojsci i trenutno ne mogu da prave knjizice.Pa mene zanima da li neko zna hoce biti problema pri prijemu u porodiliste posto mi je sve na devojacko prezime.Ne znam kako to funkcionise u Novom Sadu.

clock-img

30.03.2012, 14:21

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

Nestrpljiva i mene to isto zanima a nikako ne mogu da saznam...Za dve nedelje idem na kontrolu kod doce i pitacu ga, posto on radi u Betaniji pa pretpostavljam da ce znati da mi kaze.
Javljam ti cim nesto saznam, a mozda se do tada i javi ovde neko ko zna!

clock-img

07.04.2012, 17:01

clock-img

gracia

pencil-img

162

Ja sam promenila lk i zk, ostala mi vozacka, nikako to da uradim... Rekose mi da mogu da mi naprave problem oko toga, ali bas me mrzelo da cekam u mup-u. Trebalo bi sad da iskoristim dok sam sa ovolikim stomakom, da me puste preko reda...