cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Endometrioza

clock-img

05.07.2020, 17:26

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24828

Klasična operacija je bila.
Jos uvek nisam bila kod ginekologa posto mi je skoro tek stigao rezultat. Da nisam slucajno saznala da komsija radi tamo verovatno nikada ni ne bih videla rezultate. Bili su gotovi nedelju dana posle operacije,ali izgubljeni negde 🙄

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

05.07.2020, 17:29

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Sad procitah sve postove. Tvoji bolovi su onda povezani sa tom endometriozom. Poslusaj Dunjine savete.Bas je strasno sto ste to prosle, odnosno ti Ivana jos prolazis.Drzim fige da brzo resis problem 🤗

clock-img

05.07.2020, 17:37

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24828

Hvala lesli mnogo.
Bas mi nije svejedno. Mada,ja  sam u mnogo boljem položaju od mnogih ovde devojaka sto su pisale. Imam decu i sve i da treba nešto radikalnije,nema veze. 

clock-img

05.07.2020, 18:38

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja nisam ni znala da ona moze tek tako da se javi...
Znam da zene sa endometrijozom mogu imati problem sa zatrudnjivanjem...i to je sve sto znam...

clock-img

05.07.2020, 19:25

clock-img

dunja RR

pencil-img

30480

Žene, ja sam član jedne grupe na FB gde su žene sa endometrizoom iz celog sveta, rekla bih da ima najviše Amerikanki. Vi ne možete da zamislite koje su to muke, ja sam shvatila da sam imala debele sreće. Ima žena koje sa 20 moraju na histerektomiju, jer jne mogu da trpe, bdu na jakim terapijama za bolove, koji su nesnosni. I nije malo takvih žena.
Stomaci tim ženama, i kada npr imaju 50 kg izgledaju kao da su 8. mesec a nisu trudne. I meni stomak izgleda uvek veliki, iako više nemam endometriozu, ali verovatno ne to ostalo tako, materica se tako postavila, koliko se uzmučila od priraslica, ne znam.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

05.07.2020, 23:51

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Joj, moja bolna tema! 😕

Bila sam pre nepunih mesec dana na kontroli i na uz mi je moj ginekolog video na desnom jajniku neku izraslinu. 😟 Ona se nada da je žuto telo jer je taman bilo to vreme ciklusa, ali ja imam opet bolove već nekoliko meseci i sumnjam da mi se vratila endometrioza, ovog puta na desnom jajniku. 😱 Nekako sam predosećala, jer to je taj bol, prepoznajem ga, ali sam se ipak potajno nadala da se varam. Idem za mesec dana ponovo na kontrolu, ali, iskreno, nemam snage da idem ponovo na operaciju. 😖 Zaista. Trenutno sam u raspoloženju - "Misliću o tome sutra", tj. kad odem opet na pregled i kad dr bude sigurna. Šodrška svima koji se rvu s ovom grozotom. 😖

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.07.2020, 09:11

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Iscitah sta ste pisale, i sledih se. Ivana, pa ti si bas nagrabusila, nisam uopste znala.
Ni ja nisam znala nista veliko o ovome dok, evo sad kod vas, nisam iscitala.

,,Carpe diem"

clock-img

06.08.2020, 12:18

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24828

Ja sam bila kod ginekologa. Nema vidljive endometrioze nigde. Tumor markere da radim jednom,dva puta godišnje i cesci ginekoloski pregledi.

clock-img

06.08.2020, 12:27

clock-img

flamingos

pencil-img

25495

Super Ivana kad je sve ok.Didy,kako si sada?O muke.Pričitah šta ispisaste.

clock-img

06.08.2020, 12:34

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27001

Ivana, bas sam mislila o tome da li si bila. Sad si mirna. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.08.2020, 14:49

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Ivana, drago mi je zbog tebe. Ja treba u avgustu odmah posle ciklusa da idem na pregled, to je za nekih deset_ak dana. Visi mi to sve nad glavom, ne ide mi se opet na operaciju. 😖

clock-img

07.08.2020, 00:11

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8622

Povećan rizik za nastanak endometrioze imaju žene koje su prvu menstruaciju dobile pre 12. godine,čiji su ciklusi kraći od 27 dana i traju duže od 7 dana,nisu koristile kontracepciju,koje su odložile rađanje posle 30.godine,imaju urođene anomalije ginekoloških organa,koriste tampone za vreme menstruacije ili imaju odnose za vreme menstruacije,imaju nekog u porodici ko je imao endometriozu.

Sada malo guglam o ovome. Nije mi nikad palo napamet da citam o ovome.

Ja sam dobila prvu menstruaciju sa 10god. Sta mi zene sve mozemo da izdrzimo....

clock-img

07.08.2020, 00:25

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Ja od svega pobrojanog jedino tampone koristim i to ponekad. Mislim da sam prvu menstruaciju dobila sa 11-12 godina, ne sećam se baš tačno, ali sam sigurna da sam bila u višim razredima osnovne škole. 

clock-img

07.08.2020, 08:51

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Ivana, super da je sve ok!
Didy, nadam se da će i kod tebe biti u redu, da nećeš morati na operaciju.

clock-img

07.08.2020, 09:07

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24828

I ja sam to citala,ali bas nigde se ne pronalazim 😀 Prva mens sa 12 godina,koristim kontracepciju,rodila sa 21,tampone koristim nekada leti i to retko....Didy,srecno!

clock-img

07.08.2020, 09:42

clock-img

flamingos

pencil-img

25495

Mirko,šta sve pišu...Ima i istine u tome,ali opet,mislim da je takav organizam i još x stvari koje utiču na nastanak endometrioze.

clock-img

07.08.2020, 14:24

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Hvala, drage žene. 🙂

clock-img

07.08.2020, 16:31

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Zene, kroz sta ste sve prosle... bas mi je zao. Nisam nikada cula za endometriozu.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

07.08.2020, 16:37

clock-img

Mirko Svirko

pencil-img

8622

Sisy,srecno. 

Ne odlazi pregled.  💖💖💖

clock-img

20.08.2020, 20:50

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Žene, da se pohvalim - Ipak je ono bilo žuto telo, nije mi se vratila endometrioza, jajnik čist, ništa na njemu. Danas sam bila na pregledu, po dogovoru odmah posle menstruacije. Laknulo mi je, već sam se psihički bila počela spremati za operaciju. Sad sam mirna. Papa test u redu, svi brisevu, na uz ništa neuobičajeno nema... Uh... 

clock-img

20.08.2020, 22:45

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Super, Didy user posted image

clock-img

21.08.2020, 05:58

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Dobro je,didy,odlicno!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

21.08.2020, 07:59

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Didiy odlicno 😊

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

22.08.2020, 10:05

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24828

Didy,drago mi je bas!

clock-img

22.08.2020, 21:12

clock-img