IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun
Samo da pitam mame koje pisu ja cu moje da nossam ako treba mesecima, kako Ista uspeju da urade kad ih nosaju po citav dan???
Mislim da je ovaj mali navikao na ruke jer je jedino tada miran, kad je budan ne zna mirno da lezi nego dernjava. Neko mora da ga ljulja i zabavlja. Ja jedva uspem da jedem od njega. MM dodje umoran sa posla i odmah mu predajem stafetu da bih nesto mogla da uradim i po kuci i za seebe.
Anck, da ne zvucim previse pateticno,a i da me ne shvatis pogresno,ovo ludo vreme leti dok se okrenes oni porastu i vise nema nosanja i ljuljanja. Ovo naravno ne znaci da trebas da ga nosis po 24h i lako je dok su mali ali kad otezaju tesko je nositi po 10,12kg ceo dan.
Mwdjutim,smatram da u trenutku dok beba raste i trazi paznju sve ostalo ja stavljam u drugi plan.. ciscenje,kuvanje,sredjivanje...onda dodje period kad vise nece u ruke.
Znaci ja cistim,perem,kuvam kad ona spava ili je posaljem u setnju sa bakom da je nesto uradim... sinak uskoro puni 3 god i znas da nema sanse da ga uzmem u ruke i da se mazimo...kazem ti vreme brzo prodje nosi ga ljubi dok jos imas priliku za to...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."