writing-img

RE: RH negativne majke

clock-img

20.07.2009, 13:08

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Anastazija

ih, kako da dr misli kad ja imam internet pa se o svemu doooobroo raspitam user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
e to je tačno!!!!!user posted image
Kaže moj dr da su savremene trudnice mnogo "teške" baš zbog interneta!user posted image Više mu nijedna ne pruža zadovoljstvo da bude pametan i objašnjava medicinske termine!user posted image user posted image user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

20.07.2009, 13:11

clock-img

Anastazija

pencil-img

667

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a u mom DZ dr jos uvek racuna termin porodjaja nekim okruglim kartoncicem ... eeee zivoteeee....

clock-img

20.07.2009, 13:11

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

07.08.2009, 12:21

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

U ponedeljak sam vadila krv zbog antitela i danas su mi stigli rezultati.Pise kontrola :PRI PORODU - KRV IZ PUPCANIKA
Jel zna neko nesto o ovome?

clock-img

07.08.2009, 12:30

clock-img

tehnofilka

pencil-img

1

ne znam što bi to tako moralo da piše tj. što piše... mislim, u svakom slučaju oni pri porođaju proveravaju bebine krvne grupe. Možda to samo znači da je sve OK. A što bi tebi antitela proveravali, ne znam. Ne sećam se da li je i kod mene bilo tako, znam da sam posle porođaja dobila još jednu injekciju.

Jesi primila Rhogam?

clock-img

07.08.2009, 12:34

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja sam O- a mm A-.Prvi put kad sam vadila krv odmah su nam uporedili antitela pa sam isla posle nekih dva meseca i imala sam sad zakazano za ponedeljak i jutros su mi stigli rezultati pa mi nije jasno zasto tako pise.Nikakvu inekciju nisam dobila.

clock-img

07.08.2009, 12:34

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Zaboravih ....
Dobrodosla user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.08.2009, 12:40

clock-img

Debeljuca

pencil-img

322

Snezo koja si nedelja? jel ti prva trdnoca?

clock-img

07.08.2009, 12:40

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Snežo, rekla bi da kod tebe ne komplikuju, jer ste i ti i tvoj M Rh negativni. U tom slučaju, ako je on otac (izvini što to pišem, baš budalaštine), beba može biti samo Rh negativna.

Ajde zvrcni ih pa pitaj.

clock-img

07.08.2009, 12:42

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

IZVORNA PORUKA: Debeljuca

Snezo koja si nedelja? jel ti prva trdnoca?

Jeste prva trudnoca.35 nedelja i 4 dana.

clock-img

07.08.2009, 12:44

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

IZVORNA PORUKA: guppy RR

Ajde zvrcni ih pa pitaj.

Nemogu da ih zovem jer nemam broj a kod moje dr idem tek oko 20 pa nemogu toliko da cekam da je pitam sta im to znaci.

clock-img

07.08.2009, 12:45

clock-img

Debeljuca

pencil-img

322

Opusti se...
u prvoj trudnoci se nikad ne pojavljuju antitela...

a proverice iz pupcanika krvnu grupu bebe kad se rodi ako ne negativna na tebe super... ako nije dobices inekciju cuvenog Roghama ili vec nekog gama imunoglubulina koji se daje u trudnoci kako u sledeceoj trudnoci ako beba bude rh + TVOJE TELO ne bi pocelo da stvara antitela protiv bebe..

ja sam RH - isto
i meni su posle svakog spontanog davali Rhogam... i sad nema antitela :)

vazno je da ako je beba RH+ primis inekciju u roku od 48 sati od porodjaja.... eventuano 72..

clock-img

07.08.2009, 12:47

clock-img

Debeljuca

pencil-img

322

takodje.... kod RH negativnih majki...

ne zabravite da svaka intervencija tokom trudnoce... amnicenteza kordocenteza itd. ako ste RH - zahteva da se primi inekcija Rhogama preventivno, jer se u tom trenutku ne zna krvna grupa bebe....

clock-img

07.08.2009, 12:48

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

I mm muz je Rh - pa mislim da beba nemoze da bude Rh +

clock-img

07.08.2009, 12:51

clock-img

Anoniman

Ne znam kako to funkcioniše u Rh faktorima, ali u matematici je - i - = +.

clock-img

07.08.2009, 12:55

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Sad sam gledala ovaj kalkulator krvne grupe i po njemu beba ne moze da bude Rh +.

clock-img

07.08.2009, 12:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sneza24

Sad sam gledala ovaj kalkulator krvne grupe i po njemu beba ne moze da bude Rh +.

Nemam pojma draga, ako piše da ne može, onda ne može. Ne razumem se.

clock-img

07.08.2009, 12:59

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Nemam pojma draga, ako piše da ne može, onda ne može. Ne razumem se.

Ni ja.

clock-img

07.08.2009, 16:55

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

nije ovo jednostavna matematika, tako da - i - je - user posted image

clock-img

07.08.2009, 16:59

clock-img

Lu

pencil-img

15094

U ponedeljak sam vadila krv zbog antitela i danas su mi stigli rezultati.Pise kontrola :PRI PORODU - KRV IZ PUPCANIKA

Baš čudno...ako ste oboje negativni zašto ti provjeravaju antitjela,jesi pitalauser posted image

clock-img

07.08.2009, 17:09

clock-img

Debeljuca

pencil-img

322

Snezo ja nisam obratila paznju da ti muz RH -.

Jedina mogucnost da beba bude + je ako on nije otac deteta user posted image

slicno je kad oboje imate plave oci... itd... zanimljiva je ta genetika user posted image

Pozz.

clock-img

07.08.2009, 17:15

clock-img

Debeljuca

pencil-img

322

to su dominantne i recesivne osobine gena...

npr. tata ima plave oci- u oba hromozoma on nosi plavu boju
a mama ima crne oci - ona u hromozomima moze da ima i plavo i crno ili oba crna...

ako se spoje mamin crn i tatin plav. beba ima crne oci - CRNA BOJA OCIJU JE DOMINANTNA OSOBINA U GENU.
ako se spoje mamin plav i tatin plav. beba ima plave oci oci

tako je i sa RH

majka RH minus oba hromozoma - -
tata RH + moze biti + i - ILI + i +

e sad moze biti i tata RH + i mama RH + a beba RH -
jer ako oboje u svom genu nose i RH - faktor koji je recesivna osobiina (NIJE DOMINANTNA)
ONDA AKO Se ta dva minusa spoje beba ce biti MINUS

mozda je nekom sad kao jasnija malo ta genetika... a mozda i nije.... ja sam pokusala laicki da pojasnim....a mozda sam samo zakomlikovala....user posted image

clock-img

07.08.2009, 21:54

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

IZVORNA PORUKA: lu

Baš čudno...ako ste oboje negativni zašto ti provjeravaju antitjela,jesi pitalauser posted image

Pitala sam ja jos proslog puta.Ona dr mi objasnjavala da oni neznaju ciju ce krv beba da nasledi i bla,bla,bla i ja sam onda skontala da to ustvari uopste nije ni bitno.E sad kad su mi stigli rezultati tek mi sad nije jasno.

clock-img

07.08.2009, 22:00

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa čiju god da naslijedi biće negativna,jer ste oboje negativni...stvarno ne znam u čemu im je forauser posted image
Ali nema veze ništa se ti ne brini,znaš da će biti sve u reduuser posted image

clock-img

07.08.2009, 22:04

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Čekaj,čekaj..pa to rade svim bebama nevezano za RH faktor,znači da odrede bebi krvnu grupu(A,B,O) ne samo faktor,mislim da je to touser posted image