writing-img

Na šta tati skrenuti pažnju ako ostaje sam sa detetom na par dana?

clock-img

27.08.2010, 23:46

clock-img

Anoniman

Dakle... treba da se porodim za 10ak dana. Idem na CR, ne gine mi bar 4 dana u porodilištu. I ustvari sada razmišljam, zna li mm kod kog dr vodim dete? Kako se skida temperatura? I tako svašta nešto...

Razmišljam, šta bih mu trebala zapisati, da ima na papiru?
Mislim,  nije on debil, samo nekako nikada nije bio tu, ili sam ja bila u fazonu "Aj mani me!"...

Za sada napisah:

TEMPERATURA   Ako raste, i dostiže 37,7, max 38, dati Brufen, 1 kafenu kašiku. Može da se ponovi posle 4 sata (MINIMUM), a najbolja varijanta je da se nakon 4 sata da Efferalgan sirup, ima kašičica sa kilažom, Luka ima 14kg. Pred spavanje, najbolje dati Brufen, na njega najbolje reaguje. Temperaturi treba oko 30 min da počne da pada, tada ga pokriti da se preznoji.
Nije na odmet narendan krompir u čarapama, ali samo ako spava, jer ako je budan, ne da. Ne forsirati alkoholne obloge, ne pomažu, bolje tuširati.

Planiram da napišem ime lekara u DZ, treba da izvadim knjižicu iz svog novčanika, i da zapišem br tel privatnog pedijatra.

Šta bih još trebala zapisati? Šta je bitno? Onako za "zlu ne trebalo"?

clock-img

27.08.2010, 23:52

clock-img

Anoniman

Divno si se ovog setila , Tašo ...
Ja ne znam baš sve roditeljske brige , nisam još mama , ali možda da napomeneš i - gde u kući stoje gaze , flasterčići , hidrogen i slično , ako ne daj Bože dete padne , odere koleno , a nije strašno ? I , ako je dete alergično - na šta je alergično , lekovi , hrana ... user posted image

clock-img

27.08.2010, 23:54

clock-img

Anoniman

Dopisah:

PROLIV   Probiotik (NE FORTE), otvoriš kapsulu, sipaš kap-dve vode u kašičicu, i prespeš sadržaj kapsule u kašičicu. ODMAH spremiš sok, da čim proguta probiotik, da može da spere grlo sokom. Najbolje sok od jabuke da pije. Čokolada za kuvanje, mada može i ove njegove male. Ne mleko! Može jogurt. Supa poželjna. Bareno meso. Ne preterivati sa čajem od nara (ima kod bake).

clock-img

27.08.2010, 23:56

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

E, tačno sam znala da si ovo ti otvorila.. čim sam videla naslov! user posted image user posted image user posted image
Pa ko bi drugi toliko brinuo i sve organizovao ako ne ti!
Bravo.. i treba. user posted image U stvari, mora!

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

27.08.2010, 23:59

clock-img

Anoniman

KAŠALJ   Svekin čaj: bosiljak, majčina dušica, zova, šipak, beli slez.
Skuva se 1 litar vode, doda se po 1 supena kašika svake vrste čaja, sve to držati najmanje 2 sata, da odstoji, poklopljeno. Posle procediti, malo ugrejati, zasladiti medom. Med sipati plastičnom ili drvenom kašikom.  
Naravno, zavisi kakav kašalj je u pitanju.  
Kako se sklapa INHALATOR?

< Poruku je uredio Tash -- 28.8.2010 0:00:48 >

clock-img

28.08.2010, 00:00

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Divno si se ovog setila , Tašo ...
Ja ne znam baš sve roditeljske brige , nisam još mama , ali možda da napomeneš i - gde u kući stoje gaze , flasterčići , hidrogen i slično , ako ne daj Bože dete padne , odere koleno , a nije strašno ? I , ako je dete alergično - na šta je alergično , lekovi , hrana ... user posted image

Nije alergičan, ali da, kod dece koja imaju alergije, to je bitno.
Takođe, mm zna šta ako odere koleno... nedavno sam imali prvu ogrebotinu. user posted image

clock-img

28.08.2010, 00:03

clock-img

Anoniman

Ne znam dalje... user posted image

clock-img

28.08.2010, 00:05

clock-img

Anoniman

NOS   Ako je zapušen, 3 dana sme Olynth za decu dva puta dnevno (ujutru i uveče), posle može još 2 dana jednom na dan, ja praktikujem uveče, pred spavanje.

clock-img

28.08.2010, 00:07

clock-img

simke

pencil-img

2713

HRANA I PIĆE: kad su obroci,šta jede,šta pije i sluser posted image

clock-img

28.08.2010, 00:08

clock-img

Anoniman

SVE ŠTO SAM OVDE NAPISALA NISU SAVETI ZA VAS! OVO SU STVARI KOJE JA PRIMENJUJEM NA SVOJE DETE, I MOŽDA SE VAŠI PEDIJATRI NE SLAŽU, TAKO DA ISKUSTVA ZA ODREĐENE PROBLEME ČITAJTE U ODGOVARAJUĆIM TEMAMA, DA BISTE IMALE UVIDA U RAZLIČITA MIŠLJENJA.
OVDE MOŽETE VIDETI PODSETNIK U SMISLU:
- TEMPERATURA
- PROLIV
- KAŠALJ
A ŠTA RADITI, PIŠETE SVAKA ZA SEBE U UPUTSTVO MUŽU. user posted image

ps. Sorry za caps lock, morala sam da bi se bolje videlo, mislim da je bitno.

clock-img

28.08.2010, 00:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: simke

HRANA I PIĆE: kad su obroci,šta jede,šta pije i sluser posted image

Da, za mlađu decu i to... Luka nije mali, i poslednjih dana ne jede. user posted image

clock-img

28.08.2010, 00:14

clock-img

Anoniman

Kako će da odlepi kada vidi spisak. user posted image
Razmišljam, svakako sam kontala taxijem na porođaj, mislim da je tako najlakše, verovatno ću trebati da budem tamo u pola 7, ne vidim zašto bih ih budila, pa kada se budem šunjala napolje, samo ostavim spisak. Dok se probude, ja ću se poroditi, pa se neće ljutiti zbog spiska. user posted image

clock-img

28.08.2010, 00:19

clock-img

simke

pencil-img

2713

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.08.2010, 08:17

clock-img

Anoniman

E svaka ti čast za temuuser posted image user posted image user posted image
Ja sam control freak, ja ću uskoro početi da ostavljam mužu spiskove i podsetnike kad krenem u prodavnicuuser posted image
Ali on je navikao, pa se ne ljutiuser posted image
Uglavnom pišem šta treba da jede, gde to da pronađe u frižideruuser posted image , podsećam da mu daje sok iz čaše a ne na slamčicu, i da taj sok razređuje...ma ja imam milion podsetnika, nadam se da mi većina neće trebati dok dođe moje vreme za odvajanje od Nešeuser posted image

clock-img

28.08.2010, 08:17

clock-img

snješka

pencil-img

1611

Čuj na šta, pa na sve živo što vam padne na pamet...user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

clock-img

28.08.2010, 10:34

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nedja

Ja sam control freak,

Nisam ja sada u fazonu da kontrolišem situaciju, nego.. uf bre, pa kako će oni? user posted image

clock-img

28.08.2010, 10:36

clock-img

Anoniman

Eh...kako će...snaći će seuser posted image Kad ostavljam dete na sat vremena, nije mi svejedno, i potpuno te razumem...al' znaš i sama da će sve biti ok, a tebi će biti lakše i bićeš mirnija ako napraviš podsetnike, uputstva i spiskoveuser posted image

clock-img

28.08.2010, 10:40

clock-img

Anoniman

Pa da... ustvari razmišljam da li da ih dam njemu ili mami... user posted image Tek mama će da me otera u tri lepe. user posted image

clock-img

28.08.2010, 10:47

clock-img

Anoniman

user posted image Ja bih to fotokopirala pa podelila svima po primerakuser posted image

clock-img

28.08.2010, 10:50

clock-img

Anoniman

I komšijama... user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.08.2010, 11:28

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Ja sam teški control freak, tako da će mm sigurno dobiti spisak i to sve onako 1.1, 1.2, boldovane extra važne stvari, itd.user posted image Ne mislim ja da on ne ume, već neke stvari nije ni radio, uvek ih je prepuštao meni...

clock-img

28.08.2010, 12:05

clock-img

Anoniman

sorry sto cu biti malo van teme, ali videh naslov, otvorih i shvatih da ce mm (jednog dana kad budemo napokon imali bebu) verovatno meni ostavljati ovakve spiskove i proverati da li sam sve uradila kako treba user posted image

clock-img

28.08.2010, 13:20

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa da... ustvari razmišljam da li da ih dam njemu ili mami... user posted image Tek mama će da me otera u tri lepe. user posted image

Baš sam htjela da kažem, on će najprije zvati bake upomoćuser posted image
Moj bi mene zvao svakako, ako bi se diejte razbolilo on bi pitao sve u detalje, tako da neću ni praviti spisak, ako je HITNO odvešće ga u HITNUuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.08.2010, 15:32

clock-img

Dora

pencil-img

3456

IZVORNA PORUKA: Tash

Dakle... treba da se porodim za 10ak dana. Idem na CR, ne gine mi bar 4 dana u porodilištu. I ustvari sada razmišljam, zna li mm kod kog dr vodim dete? Kako se skida temperatura? I tako svašta nešto...

Razmišljam, šta bih mu trebala zapisati, da ima na papiru?
Mislim,  nije on debil, samo nekako nikada nije bio tu, ili sam ja bila u fazonu "Aj mani me!"...

Za sada napisah:

TEMPERATURA   Ako raste, i dostiže 37,7, max 38, dati Brufen, 1 kafenu kašiku. Može da se ponovi posle 4 sata (MINIMUM), a najbolja varijanta je da se nakon 4 sata da Efferalgan sirup, ima kašičica sa kilažom, Luka ima 14kg. Pred spavanje, najbolje dati Brufen, na njega najbolje reaguje. Temperaturi treba oko 30 min da počne da pada, tada ga pokriti da se preznoji.
Nije na odmet narendan krompir u čarapama, ali samo ako spava, jer ako je budan, ne da. Ne forsirati alkoholne obloge, ne pomažu, bolje tuširati.

Planiram da napišem ime lekara u DZ, treba da izvadim knjižicu iz svog novčanika, i da zapišem br tel privatnog pedijatra.

Šta bih još trebala zapisati? Šta je bitno? Onako za "zlu ne trebalo"?

Draga, čisto sumnjam da nećete biti "online" dok si u porodilištu. Tebi će biti dosadno pa će ti dobro doći da mu preko telefona objašnjavaš na dugačko i naširoko šta i kako da radi. Najbolje se opusti, mani se brige dal će on moći i znati...veruj mi, sve oni znaju kad ostanu sami s decom, više i bolje nego kad si ti tu pa opušteno ne moraju da rade ništa! Samo idi i porađaj se na miru, tata će se već snaći.user posted image

clock-img

18.09.2010, 12:07

clock-img

Anoniman

Samo da vam kažem da mužu nisam ostavila ovo uputstvo. Ostavila sam mu Lukinu zdr. knjižicu i brojeve tel lekara.