writing-img

RE: Vigantol / AD3 kapi

clock-img

25.06.2014, 23:07

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

Oki, onda ću sutra onu prvu kap da mu dam popodne a onda prelazim na ujutru, hvala Branki.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

25.06.2014, 23:09

clock-img

branki*

pencil-img

20828

nema na cemu,dunjacuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

25.06.2014, 23:18

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Ja sam davala uveče oboma. Savetovali su nam da davanje kapi vežemo za neku aktivnost kako ne bismo zaboravili, pa smo je mi vezali za kupanje. Kad spremam šta će obući posle kupanja, spremim i kapi pored. E, onda se rodila Sofija, pa je nastao maleni problem jer je nismo kupali svako veče, ali onda sam se navikla kao na neku rutinu pre spavanja, pa nismo više zaboravljali.
Dunja, koliko znam, nema veze doba dana kada daješ bebi kapi, već samo da vežeš za neku dnevnu aktivnost koja će te podsetiti da mu ih daš.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

26.06.2014, 06:28

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

i ja sam davala uvece posle kupanja tj pre sisanja. Medjutim kad je D napunila 5 meseci ja pocela nesto da ga zaboravljam (a bio jun mesec) i kazem dr kako zaboravljam i pitam je da li je to strasno a nasa dr kaze "super, idete na sunce vidi se po njenom tenu, mozete joj davati svaki treci dan il kad god se setite"user posted image Ja jedva docekala da me neko oslobodi tog vigantola. rece mi drugarica da se to u EU ni ne daje, samo valjda prvih mesec dana.

clock-img

27.06.2014, 13:08

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Nestasica Vigantola, a D je jednu bocicu vec potrosio, ne znam smem li sad da predjem na ad?

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

28.06.2014, 12:26

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Biserce, ja sam sa AD prelazila na Vigantol bez ikakve konsultacije sa pedijatrom... Mislim da nista ne moze da bude bebi.
Ali da se ogradim, to je moje misljenje samo user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

28.06.2014, 15:14

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

IZVORNA PORUKA: Biserce

Nestasica Vigantola, a D je jednu bocicu vec potrosio, ne znam smem li sad da predjem na ad?

Ja sam sa vigantola presla na D3 primax, topla preporuka.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

29.06.2014, 07:18

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

jos samo da dodam da sam ja ubedjena da je D imala jace grceve zbog vigantola i problem sa tvrdom kakom, ne znam da li je to eto bilo slucajno ali kad smo ga izbacili sve nekako normalizovalo pa sumnjam na vigantoluser posted image

clock-img

29.06.2014, 13:41

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Lji, ma sto posto. Zato sam ja presla sa vigantola na ovaj d3. Vigantol ne mogu ocima da vidim. Naravno, sad smo veliki pa ne pijemo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

29.06.2014, 14:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27035

Ni jednoj ni drugoj nisam davala vigantol. Uvek dajemo posle kupanja.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.07.2014, 22:46

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Po preporuci pedijatra presli smo na Ad kapi. Cini mi se da vise nema problema sa stomacicem.

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

11.07.2014, 19:09

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Da li je stvarno moguće da beba od vigantola ima grčiće? Nisam joj dala dva dana da vidim promenu i vidim je,manje je boli stomače,ne znam da li je slučajno.
Jel mogu na svoju ruku da pređem na ad?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

12.07.2014, 08:37

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Meni je devojka u apoteci rekla da se posavetujem sa pedijatrom. Pedijatar je preporucila ad3 po 3 kapi

clock-img

17.07.2014, 13:43

clock-img

cuba juba

pencil-img

45

U prvim mesecima smo malom davali uvece kapi, posle kupanja, kako su nam savetovali... A onda kako je poceo da jede cvrstu hranu i kako smo uveli dorucak, dajem mu ujutru pre dorucka i tako mi je sigurnije da necu zaboraviti.. A najsmesnije mi je kad je uzmem u ruku da mu sipam na kasicicu, on skace od srece jer prepoznaje da je to njegovo ... he he he user posted image ovo prvi put cujem sa vigantol i grceve. nas su bas mucili grcevi. negde sam na forumu procitala da kad se predje na onu zutu ad kravicu da ne treba vise davati vigantol, zna li ko jel to istina?

< Poruku je uredio cuba juba -- 17.7.2014 13:44:57 >

clock-img

17.07.2014, 14:57

clock-img

degu

pencil-img

11332

Po savetu patronažne mi pijemo D3 + K1 kapi i to ujutru, kažu da se tako vitamin D bolje iskoristi jer izvedemo dete napolje malo na dnevnu svetlost. Nisam primetila da izazivaju grčeve, bar ne mojoj bebi user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

17.07.2014, 15:17

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Jole84

Da li je stvarno moguće da beba od vigantola ima grčiće? Nisam joj dala dva dana da vidim promenu i vidim je,manje je boli stomače,ne znam da li je slučajno.
Jel mogu na svoju ruku da pređem na ad?

Meni je Kaca imala, pa sam ih prebacila da dajem ujutru umesto uvece.

Sad ima neki D3 u kapsulici koji dajem, tacno 2 kapi unutra bude.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.07.2014, 15:22

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Tačno je zbog toga,jel ti to pedijatrica preporučila? Čekam ponedeljak da se posavetujem s mojom,baš je boli stomače posle svakog stavljanja.

clock-img

19.07.2014, 18:15

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ti te kapi ne moras davati uopste uvece. To se savetuje da bi bilo vezano za neku aktivnost, da se ne zaboravi.
Da, nama je tad dr rekla da probam da dajem u drugo vreme.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

19.07.2014, 22:04

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Meni je nekako logicnije ujutru, dete ce i na svetlost, bolje je, ja sam davala kad ustane, posle presvlacenja.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

22.07.2014, 18:19

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

NM i meni je dr dala taj D3 u kapsuli i bogami nema onako da se grči kao sa vigantolom user posted image

clock-img

22.07.2014, 22:21

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

IZVORNA PORUKA: Biserce

Meni je devojka u apoteci rekla da se posavetujem sa pedijatrom. Pedijatar je preporucila ad3 po 3 kapi

Kod nas ovde svima,ali bas svima pedijatri i prepisuju samo ad3 kapi,tako je bio pre 4 god.i sa Davidom.Ja zato ne znam razliku i poredjenje sa drugima. I to,od pocetka po 5 kapi.

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

23.07.2014, 23:50

clock-img

Jeltje

pencil-img

483

Ja Loli od pocetka dajem Vigantol i zaista nisam primetila vezu izmedju grceva i njega...Ona je imala grceve nesto na pocetku i kratko je to trajalo, jer sam joj dava Espumisan koji joj je pomogao...Ali sada joj ne dajem vise Espumisan, a i dalje pije Vigantol po jednu kap uvece i nema grceve user posted image

“If you can’t smell the fragrance, don’t come in to the garden of love”

clock-img

25.07.2014, 12:04

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja bih trebala da počnem sa kapima...baš se pitam šta da uzmem jer nam beba baš ima grčeve pa ne bih da pogoršam sa kapima...ako to uopšte ima veze...
Nama je sestra rekla da uzmemo ili vigantol ili d3 kapsule...najbolje ujutru davati...

sitnice i emocije čine život...

clock-img

03.04.2015, 18:31

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Trebalo bi da joj dajem Plivit D3 kapi (2 kapi dnevno). Međutim ona skoro svaki put pvrati kad joj ih dam. Inače sam ih davala između podoja, ona ih bljucne, nakon podoja, opet bljucne, sad pokušala da joj dam prije podoja, sad je bukvalno povratila sve što je posisala( žali Bože mlijeka user posted image ) Ima li neko iskustva sa ovim? Meni su oni oboje imali grčeve od kapi, ali nisu ovako povraćali koliko se sjećam...user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

03.04.2015, 18:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30496

Čupa a uveče pre spavanja da probaš, ja tako dajem od početka.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir