IZVORNA PORUKA: ishler
Ne znam da li more pomaze?
Ali definitivno da je zimi gore.
Mada moja beka stalno ima oko vrata crvenilo,valjda zbog prevoja,vidim da joj ne smeta.
Primetila sam i da hoce od vrucine,nama je jako toplo u kuci.
A primetila sam da se stanje pogorsa od vakcine onda bukne na vise mesta.
Cekamo da samo prodje,nema druge
I mojoj bebi je pocelo oko vrata, mislili smo da je ojed jer je tada poceo katastrofalno puno da balavi, nicali su mu prvi zubici. Posle nekog vremena se prosirilo po celom vratu i malo ispod, a ubrzo je buknulo i na prevojima po telu. Mazala sam pantenolom vratic, a po telu neku nesteroidnu kremu Atopiclair, psole kupanja skoro po celom telu, i bar jos jednom dnevno samo po prevojima. Lice i vratic dakle smao pantenol, kao i neka mesta gde je imao izrazen ekcem u vidu osipa jako ispupcenog. Dal' su kreme pomagale, verovatno jesu dosta, ali je nestalo samo od sebe i to pre neki dan. Nista promenili nismo, cak naprotiv, uveli smo kasastu hranu. Ne znam zaista, ali ni ne moram da znam, samo da se vise ne vraca. Doduse, ostalo je malo ono na ruci, taj osip, ali po prevojima, na licu i vratu-nista, a ima sigurno dva meseca kako kuburimo sa tim.
kao i ti, primetila sma da mu to nije smetalo, nije se cesao niti bio nervozan zbog toga. Da, setih se, katkada ima jedan mali crveni pecatic, precnika oko 1cm koji mu stoji na prelazu izmedju lica i vrata, nekada se manje, a nekada vise crveni, ali to nije strasno.
Ti ekcemi su prava enigma.