writing-img

RE: Ko bira ime: vi ili kum?

clock-img

28.03.2010, 12:24

clock-img

gagins

pencil-img

680

Nikad nikome ne bih dala da bira ime mom detetu,ko hoce da daje imena deci nek pravi svoje pa neka ga naziva kako hoce!Najvise sam se plasila nametanja rodbine da se dete zove po nekome,ali hvala Bogu toga nije bilo!

clock-img

28.03.2010, 12:36

clock-img

Iwana87

pencil-img

1180

Svi,kum mm i ja.Kum ne zeli da se mesa nesto mnogo ali sam mu ja ispisala imena koja se meni svidjaju pa smo zajedno birali i svi se slozili da ce biti Mihajlo.

clock-img

28.03.2010, 13:29

clock-img

SUPER MAMA

pencil-img

2363

Kod nas mm je davao precdloge za ime a ja sam birala i odlucivala.user posted image user posted image user posted image
Kum se slozio normalno kako mi kazemo.Cak na dan krstenja mi smo pitali kuma dali ce imati nesto protiv ako mala kumica koja ima 18 godina da krsti Moniku, a on je bio odusevljen idejom.
I bio je srecan i kuma i kum a posebno mala kumica moja je krstila Moniku.

clock-img

28.03.2010, 13:47

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Mm i ja. Doduše, već nas svi kritikuju što dajemo dva imena, ludim od toga. A da je dečak, prevagnula bi moja želja, mm nije ni razmišljao o muškom imenu, navijao je startno za devojčicu.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

28.03.2010, 17:18

clock-img

maslinica

pencil-img

769

IZVORNA PORUKA: gagins

Nikad nikome ne bih dala da bira ime mom detetu,ko hoce da daje imena deci nek pravi svoje pa neka ga naziva kako hoce!Najvise sam se plasila nametanja rodbine da se dete zove po nekome,ali hvala Bogu toga nije bilo!

user posted image user posted image user posted image ....potpisujem, ime smislili mm i ja zajedno, jos pred 2 god na moruuser posted image

clock-img

03.04.2010, 23:25

clock-img

Netina_mamita

pencil-img

4

Sa obzirom na to da smo ga mi napravili, ja nosila u stomaku, potom rodila, i da ga mi hranimo, oblacimo i vaspitavamo, mislim da imamo potpuno pravo da odaberemo ime kojim cemo ga zvati user posted image .

clock-img

03.04.2010, 23:28

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

I prvom i drugom - MI user posted image a nasa deca nemaju kumove, vec kume user posted image

clock-img

03.04.2010, 23:29

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Da se niko ne naljuti ali to je koliko ja znam jedino jos ostalo u onim porodicama gde glavnu rec vodi stari svekar tamo po nekim selim..... Boze da mi neko drugi daje ime detetu.... neeema saaaanse!!!! Moja krv , ja ga nosila ja ga rodila i tamo neki ce da ga imenuje Ha!

clock-img

03.04.2010, 23:29

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: Netina_mamita

Sa obzirom na to da smo ga mi napravili, ja nosila u stomaku, potom rodila, i da ga mi hranimo, oblacimo i vaspitavamo, mislim da imamo potpuno pravo da odaberemo ime kojim cemo ga zvati user posted image .

U potpunosti se slažem! user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

07.04.2010, 21:58

clock-img

She Ra

pencil-img

170

Mi biramo ime, a kum moze samo da se slozi, ne mora ni toliko ... user posted image
Salim se... Samo ne zelim da moramo icijem ukusu da se prilagodjavamo.

Npr. ja sam bila kuma na jednom vencanju tzv. staro kumstvo. Mladenci su zeleli sve po starim obicajima i tako je bilo i vencanje, pa i davanje imena kada su im se deca rodila.
I za decaka i za devojcicu sam, u dogovoru sa mojom porodicom, predlozila po 5 imena  od kojih su roditelji izabrali koje im se najvise dopada. Teska je i to situacija kada moras da izaberes za nekog drugog, pa sam se ja trudila da ima svih imena (i modernih i kratkih i mekanih i zvucnih)... Tako da mi se kumici zovu Danilo i Anja.

"Deca se prave od mame
i ne prave se od rode..
Ne veruj. To su priče!
Prave se od gotovih beba
da sama na sebe liče."
M. Antić

clock-img

07.04.2010, 22:01

clock-img

Nena81

pencil-img

1298

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potpisujem, svaka cast i postovanje kumovima, al ajde molim vas u kom veku zivimo.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

clock-img

07.04.2010, 22:35

clock-img

Anoniman

Ja!

clock-img

07.04.2010, 22:49

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

anketa user posted image
mi biramo, tj. ovoga cu puta ja, posto je prosli put on user posted image
a to sa davanjem je nezgodno, eto, na primer, ja sam sva moja lepa imena podelila zenskoj deci u okruzenju... dok moja dodje na red, nece ostati nista user posted image

< Poruku je uredio jelena038 -- 7.4.2010 22:53:08 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

10.08.2010, 15:59

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: Didy

Ja birala kod nas. Kum hteo da bude Milić, zamalo da se posvađamo.user posted image

Ja birala kod nas. Kum hteo da bude Milić, zamalo da se posvađamo.

E neka si. Srefan je bas lepo ime...

clock-img

10.08.2010, 16:06

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: maky92

Ja biram ime. Kad sam bila trudna, rekla sam da ce da se zove Luka, i onda mi je neki deda koji mi nije nista drzao predavanje kako treba sin da mi se zove po dedi, tj. svekru. I onda sam se svadjala sa njim. Pa ja rodim to dete, a ne on. A on ima unuka, i ne zove se po njemu. Ne pada mi na pamet da dam sinu ime BRANISLAV! Toliko lepsih imena ima, a ja da dam to. Nema sanse. A kad ponovo budem trudna, i bude musko, naravno da ce da se zove LUKA.user posted image

Tako grci daju imena deci pa je svaki treci Nikos ili Jorgos. A sto bas po svekru... Nije fer. Zamislite ovaj zakon. Posto sam u inostranstvu gledala sam da li dete moze da ima dvojno drzavljanstvo. Ovde gde sam sad ima automatski. A npr. u Evropskoj Uniji, ako su oba roditelja gradjani ne-EU zemlje, drzavljanstvo se dobija po kome - PO MAJCI!!! Samo ako je tata drzavljanin te zemlje npr. onda moze i to drugo. I onda sam gledala malo po Internetu. Jako puno zemalja na svetu ima taj zakon - dete je onog drzavljanstva koje mu je MAJKA. Jer to je sto posto uvek sigurno, ko nas je rodio (necu da budem bezobrazna hehe). Dakle - to po svekru da dobija dete ime ... dva put rizik ... zezam se ...
user posted image

Ne znam gde sam procitala na forumu - "Muz mi je rekao da on daje prezime, moje je da smislim ime" - e to mi zvuci totalno fer...

clock-img

01.02.2011, 14:15

clock-img

Inica

pencil-img

3098

mojoj cerkici sam ja dala ime. tj bio je dogovor izmedju mene i mm da ako bude devojcica da ga ja smislim. mada je ono vec bilo osmisljeno i pre trudnoceuser posted image a za pol sam saznala tek kad sam se porodilauser posted image

clock-img

01.02.2011, 14:56

clock-img

Ana007

pencil-img

589

Kakav crni kumuser posted image .Mi smo sami odabrali ime,čak tuđe predloge nismo hteli ni da slušamo.user posted image

Ovde treba napisati nešto zabavno... ﺕ

clock-img

04.02.2011, 14:00

clock-img

Gizmo mali

pencil-img

7

Moj suprug i ja smo se dogovorili da mi izaberemo ime. Ne znamo da li je dečak ili devojčica pa smo se, baš, bacili na posao. user posted image

clock-img

04.02.2011, 14:50

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ma kakav kum...Mi smo dali naravno.

IZVORNA PORUKA: Snelle

U potpunosti se slažem! user posted image

Slazem se user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

04.02.2011, 18:09

clock-img

jabudic

pencil-img

5894

Prvom je dao muz, drugom cu ja, iskljucivo nas dvoje i niko nema pravo da se mijesa u to...
Kaze mi svekar:"Ja mislim da ce biti musko, pa da date ime po jednom od djedova"...user posted image ( A naravno navodi vodu na svoju vodenicu...)
Ja diskretno i suptilno:"Zao mi je dragi moj svekre, imao si svoju djecu, sto si davao davao si, ovo je samo moj izbor i niko nema pravo da se mijesa u to...Tako, ne nadaj se...."user posted image

clock-img

04.02.2011, 18:55

clock-img

jagodo

pencil-img

68

Ja nosila devet meseci, ja isla na razne preglede, ja imala velike mucnine u trudnoci. Jedva izdrzavala prevoz do posla i nazad, izlazila pet puta iz autobusa na vazduh, ja se poradjala bez ikakve anestezije uvece od 23 casa do ujutru do 9, sve izdrzala a da mi neko drugi daje detetu ime. Taman posla. Ja dajem svom detetu ime i to ne po dedama, babama i sta ja znam po kome jos, nego ime koje se meni najvise dopada.

clock-img

04.02.2011, 20:46

clock-img

SareniVrabac

pencil-img

532

mi... i to je nasa stvar i nas izbor... a kome se ne svidja, njihov problem... bice Aleksa, komentari su bili svakakvi pa sto to, pa po kome je, pa treba dati ime po nekome iz familije i slicno

clock-img

04.02.2011, 21:28

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Kakav crni kum,ni u ludilu user posted image mi smo odlucili kako cemo dati ime nasem bebanu; Nikolauser posted image

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

27.07.2011, 14:21

clock-img

peca

pencil-img

1755

Mogu svi da daju svoje predloge ali odluka je na meni
user posted image Cak se ni dragi ne bi mesao, njemu je to bezveze opterecivanje, da ne kazem skoro da mu je svejedno, on se vise raduje drugim stvarima, briga ga za ime, i donekle je u pravu, ali mi zene smo mi zene user posted image

clock-img

09.09.2011, 16:11

clock-img

peca

pencil-img

1755

Nemam kuma user posted image