cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ko bira ime: vi ili kum?

clock-img

10.11.2011, 17:05

clock-img

kliklik

pencil-img

91

Ja nekako mislim da mama treba najvise da se pita, ipak ona daje SVE od sebe i sve trpi, tata trpi samo njene hirove i mood swings.

clock-img

10.11.2011, 18:43

clock-img

GRGA

pencil-img

2365

Hm........jednoga dana kada budemo imali dete(nadam se skoro)mislim da cemo imati puno muka sa nasim kumovima..Mm zeli da mi damo,,,pod tim se misli da da ime mm..Mene bas briga kakao ce dete da se zove,,sigurno nece biti neko ruzno ime,,ali se jezim od pomisli da ga da kum..user posted image user posted image user posted image

Odvratno

clock-img

10.11.2011, 18:59

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ja i dalje ne razumem zasto kum treba da da ime user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.11.2011, 19:09

clock-img

tina37

pencil-img

600

Ni meni,al ovde na jugu je to i dan danas obicaj,tako da kad kum da neko ime fuj,svi ga psuju.

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

clock-img

10.11.2011, 19:09

clock-img

tina37

pencil-img

600

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

clock-img

10.11.2011, 21:35

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Ma svasta.. Kakvi obicaji.. Ja se ne bih obazirala na njih (neka izvinu svi, i kumovi user posted image ) Mom detetu samo ja i mm mozemo da izaberemo ime. To mi je bas neshvatljivo.. Dete je MOJE, i nema razloga da se neko mesa u nesto tako licno..

clock-img

10.11.2011, 22:12

clock-img

kliklik

pencil-img

91

K'o sto rekoh ja tu jedva da bih sta i muza pitala user posted image , a kamoli nekog tamo sto nit' je ucestvovao u proizvodnji, niti ce posle da se budi nocu, menja pelene, meri temperaturu i slicno...

clock-img

11.11.2011, 21:43

clock-img

Inica

pencil-img

3098

IZVORNA PORUKA: kliklik

K'o sto rekoh ja tu jedva da bih sta i muza pitala user posted image , a kamoli nekog tamo sto nit' je ucestvovao u proizvodnji, niti ce posle da se budi nocu, menja pelene, meri temperaturu i slicno...

Pa znas kako- za prvo dete sam ja dala ime, jer sam imala isplanirano user posted image
A sad- do skoro ni jedno mi nije bilo bas posebno.. I onda mi je jedno zapalo za oko, i ako stvarno bude devojcilca, ona se MORA tako zvati- tako da mm ce verovatno biti samo obavestenuser posted image Mislim, dacu mu da da neki predlog, toliko mogu user posted image

clock-img

11.11.2011, 23:11

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Mm i ja smo zajedno birali sva imena. Taj deo "zajedno" mi je najdrazi jer bi sedeli i listali knjige sa imenima i znacenjima.
Kumove koji su dete krstili odabrali smo u trudnoci, ali posto je ponesto zavisilo i od toga da li je decak ili devojcica pozvali smo ih da nam ucine cast tek kad je beba rodjena, na vreme za krstenje.

clock-img

12.11.2011, 10:15

clock-img

jabukica

pencil-img

834

Ja sam za to da roditelji treba svom detetu da biraju ime.

clock-img

19.12.2011, 01:11

clock-img

* Unina mama *

pencil-img

14

Mi smo izabrali ime, a kuma obavestili o tome user posted image

clock-img

19.12.2011, 19:51

clock-img

Anoniman

I mi smo izabrali ime, a kum se slozio, ja sam dok sam jos bila mladja zelela da svojoj devojcici , ako je budem imala dam ime Una.user posted image I eto ispunilo se.user posted image user posted image user posted image

clock-img

19.12.2011, 19:56

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Sad sam se skroz zbunila sa dve Unine mameuser posted image user posted image

Mi izabrali ime (tj. više mm nego ja) a kum (iako nije oduševljen s obzirom da nije neko srpskouser posted image ) može samo da ga prihvati i da neke pareuser posted image pošto za to služe kumoviuser posted image šalim se naravno

Mislim da svako ima pravo da odlučuje o imenu svog deteta bez uplitanja bilo koga (ni roditelja, ni kumova, ni ....) a svi ostali mogu to samo da poštuju i ne komentarišu ukoliko im se ne svidjauser posted image

clock-img

19.12.2011, 20:46

clock-img

zivka

pencil-img

2197

Samo treba pitati kuma da li planiraju svojoj deci da daju imena user posted image
Nama nije padalo na pamet da pitamo "za ozbiljno" vec smo se malo salili na tu temu...

< Poruku je uredio zivka -- 19.12.2011 20:47:41 >

clock-img

19.12.2011, 20:52

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Mama oba puta.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

19.12.2011, 21:17

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja sam birala ime user posted image
kumovi su se naljutili( mm ima staro kumstvo i kod njih je obicaj da oni daju ime deci),nema sanse da bi dete nazvala imenom koji je tamo neko lupio bez ikakvog razmisljanja,inace te kumove smo i mm i ja videli samo jednom i to na svadbi tako da njihovo misljenje mi ne pada na pamet da uvazavamuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

28.02.2012, 15:29

clock-img

Biserce

pencil-img

942

Mi rekli kumu koja nam se svidjaju imena pa ce on odluciti koja ce napisati ali opet mi se odlucujemo kako ce se Biserce zvati.

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

clock-img

28.02.2012, 16:14

clock-img

slavica.

pencil-img

1274

Mi cemo izabrati. Nismo jos resili,ali ja sam davno rekla da mi ne pada na pamet da ga ja nosim devet meseci,radjam i brinem o njemu,a da mi tamo neko smislja ime za dete.

clock-img

28.02.2012, 19:31

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

Kod nas se nije ni pomenulo da kum daje ime , nas dvoje cemo odluciti .Ali me ova tema podsetila na jednu situaciju iz familije , dosao covek kod svog kuma i rekao ,,Kume , dosao sam po ime , rodila se Milica '' user posted image user posted image user posted image

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

clock-img

28.02.2012, 19:41

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

IZVORNA PORUKA: leamalamut

Kod nas se nije ni pomenulo da kum daje ime , nas dvoje cemo odluciti .Ali me ova tema podsetila na jednu situaciju iz familije , dosao covek kod svog kuma i rekao ,,Kume , dosao sam po ime , rodila se Milica '' user posted image user posted image user posted image

user posted image

clock-img

28.02.2012, 19:45

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Naravno da biram ja...user posted image uz saglasnost suprugauser posted image ...postoji citava nauka koja se bavi izucavanjem porekla ili znacenja imena onomantistika,ime je licni pecat pojedinca i ne treba olako shvatiti davanje istog,zato tu ulogu ne bih nikada i nikom prepustila i to je to...

clock-img

28.02.2012, 22:47

clock-img

Jelena80

pencil-img

37

Mi biramo ime, kuma za "saglasnost" :) nismo ni pitali, a decko i nije u tom fazonu strogih i starih obicaja. Devojku nema, ne planira uskoro da se zeni tako da ga nismo ni pitali da li je to ime rezervisano za njegovo dete :)

clock-img

01.03.2012, 20:22

clock-img

Cunce

pencil-img

348

ovdI kum bira ime,  ali smo se mi dogovorili da ipak mi izaberemo i sapnemo mu kao da je on izabrao user posted image pipkavi smo oko imena, jedva smo se slozili nas dvoje, ne znam sta bi bilo kad bi neko treci morao da bira umesto nas user posted image

clock-img

01.03.2012, 20:35

clock-img

MicinaMama

pencil-img

3548

Kod nas bira muz hehe...ako nema njegove saglasnosti ime koje ja zelim ne dolazi u obzir heheuser posted image ,sta ja znam kod nas nije obicaj da kum daje deci ime...obicno to rade roditelji

clock-img

01.03.2012, 20:54

clock-img

Cunce

pencil-img

348

mi izbegavamo glupe obicaje user posted image
zato je dogovoreno da ime ne moze izabrati samo jedno od nas dvoje, vec mora da dobije prolaz i od mame i od tate user posted image
samo sto su i mama i tata blesavi, pa odlucili da sinu daju strano ime koje je kod nas popularno kao nadimak, pa nas gledaju popreko i ubedjuju da odustanemo
nista od toga, bice po nasem i tacka user posted image