writing-img

RE: Začepljen suzonosni kanal

clock-img

08.04.2011, 07:57

clock-img

zoća

pencil-img

1957

dok je početak kod beba masaža je uspešna ali kasnije postaje problem.Na Institutu za očne bolesti to se radi uspešno ali prvo se pokušava sa drenažom pa tek ako ona nema rezultata pribegava se hirurškom zahvatu

clock-img

08.04.2011, 14:10

clock-img

dacica

pencil-img

634

a kad je zacepljen,dali se pojavljuju i sline-mislim na bebe..

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

09.04.2011, 11:10

clock-img

dacica

pencil-img

634

i dalje o malo krmeljamo-samo mi nije jasno-kojom jacinom treba da se masira..kad pritisnem malo-njij se mukici sve zacreveni ispod oko????

clock-img

09.04.2011, 12:18

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

Dacice, mi masirali 10-ak dana i proslo!
Dr uzela moj prst i pokazala mi!!!
Prvo isprazni suznu kesicu, blago pritiskati iznad unutrasnjeg ugla oka ali ne dirati oko. Stvarno izadju suzice, to se obrise pa se masira.
Masiraj malo iznad unutrasnjeg ugla oka, tu je ta suzna kesica, odatle do korena nosa, pa niz nos do vrha nosa (bas sam objasnila). Tj prevlaciti prstom od suzne kesice do vrha nosa. Nadam se da si me razumela.

Nakon toga smo ispirali otvoreno oko OcuFlash-om u mlazu, (od spoljasnje strane oka ka unutra), malo nezgodno ali uspeli smo.

Dr nam rekla da je to malo neprijatno ali da bebu nista ne boli. Na kraju se Iva smejala zajedno sa nama, misli dete igramo se s njomuser posted image
Ali, hvala Bogu sredilo se sve, sad vise oko niti suzi niti ima krmelja.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 9.4.2011 12:19:36 >

clock-img

09.04.2011, 16:46

clock-img

dacica

pencil-img

634

hvala Ivanciceuser posted image user posted image probacu,ja masirala ispod oka ka nosu ,pa niz nosic...sad cu da probam to iznad unut.strane oka,pa na dole...uff..samo sto pre da prodje,jos i ovaj prokleti vetar,pa ne idemo napolje...user posted image user posted image

clock-img

09.04.2011, 18:51

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

nase dete mrzi tu masazu, sad vec cim krenem da ga masiram ludi...

clock-img

09.04.2011, 19:41

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

IZVORNA PORUKA: jovicaa

nase dete mrzi tu masazu, sad vec cim krenem da ga masiram ludi...

ja je gledam u oci i brojim a ona uzivauser posted image

clock-img

10.04.2011, 15:26

clock-img

limunada

pencil-img

1846

i mojoj  bebi krmelja oko bas puno izlazi,dr.mi rekla da masiramo i i spirem kamilicom al nikako da prodje,cak sam i svoje mleko vise puta ukapala i nista,sad vise i nemam mleka.a i nosic mu stalno zapusen,najvise nocu astavljam taj fizioloski rastvor,neznam vise sta bi,nastavicu tako i dalje pa cu pitati pedijatra sta da radimo.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

clock-img

10.04.2011, 21:08

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

IZVORNA PORUKA: limunada

i mojoj  bebi krmelja oko bas puno izlazi,dr.mi rekla da masiramo i i spirem kamilicom al nikako da prodje,cak sam i svoje mleko vise puta ukapala i nista,sad vise i nemam mleka.a i nosic mu stalno zapusen,najvise nocu astavljam taj fizioloski rastvor,neznam vise sta bi,nastavicu tako i dalje pa cu pitati pedijatra sta da radimo.

IZVORNA PORUKA: Ivanka75
Dr uzela moj prst i pokazala mi!!!
Prvo isprazni suznu kesicu, blago pritiskati iznad unutrasnjeg ugla oka ali ne dirati oko. Stvarno izadju suzice, to se obrise pa se masira.
Masiraj malo iznad unutrasnjeg ugla oka, tu je ta suzna kesica, odatle do korena nosa, pa niz nos do vrha nosa (bas sam objasnila). Tj prevlaciti prstom od suzne kesice do vrha nosa. Nadam se da si me razumela.

Nakon toga smo ispirali otvoreno oko OcuFlash-om u mlazu, (od spoljasnje strane oka ka unutra), malo nezgodno ali uspeli smo.

Dr nam rekla da je to malo neprijatno ali da bebu nista ne boli. Na kraju se Iva smejala zajedno sa nama, misli dete igramo se s njomuser posted image
Ali, hvala Bogu sredilo se sve, sad vise oko niti suzi niti ima krmelja.

clock-img

11.04.2011, 08:09

clock-img

limunada

pencil-img

1846

Iva to sam juci i radila i vredelo je bas izlazi,jos se nije ocistilo treba vremena al uspeva user posted image

clock-img

11.04.2011, 23:30

clock-img

dacica

pencil-img

634

moja cim krenem ka oku-krece da se vrti i neda,i rezi,i odmah zazmuri da ne mozes ni kapi da joj stavis--bas ne voli:(user posted image user posted image

clock-img

11.04.2011, 23:54

clock-img

dacica

pencil-img

634

ps.zaboravila sam da kazem-da nam je puno bolje::))

clock-img

11.04.2011, 23:55

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

IZVORNA PORUKA: dacica

moja cim krenem ka oku-krece da se vrti i neda,i rezi,i odmah zazmuri da ne mozes ni kapi da joj stavis--bas ne voli:(user posted image user posted image

koje kapi stavljas? jel ima bas puno krmelja ili??

clock-img

11.04.2011, 23:57

clock-img

Anoniman

Dacice pričaj šta si radila kad je bolje .

clock-img

11.04.2011, 23:57

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

bubo i kod nas je kao bolje, a to nam se samo cini zato sto stalno masiramo pa mi izbacimo krmelje pre nego sto stignu da se napune okice..

clock-img

12.04.2011, 00:17

clock-img

Anoniman

Ja Nini stavljam Hlorankol mast , ostalo mi još iz Betanije kad su je time lečili , i bolje je nakon toga ... Malo .

clock-img

12.04.2011, 10:20

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

IZVORNA PORUKA: dacica

Mora neko da joj drzi glavu da se ne otima a ko joj stavlja kapi da povuce donji kapak na dole.

clock-img

12.04.2011, 18:53

clock-img

dacica

pencil-img

634

pa ja sve sama...Bubo i mi slabo masiramo,ali stavljamo kapi 4-5 puta u toku dana,i za 2 dana nam je proslo,stavljamo kapi acid-bor.ali bas za oci napravljene u apoteci,i traju samo 5 dana,bas za bebu...nama su bas pomogle...user posted image user posted image user posted image

clock-img

12.04.2011, 21:12

clock-img

limunada

pencil-img

1846

bas cu probati i ja te kapi,jer tek 27 idemo kod pedijatra

clock-img

12.04.2011, 21:22

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

Ja mislim da je nama samo pravilna masaza pomogla, dr nam je jos pre 3 meseca rekla da masiramo ali nije pokazala kako. Ocni lekar pokazala i nakon 10-ak dana masiranja i ispiranja nema nista!

clock-img

18.04.2011, 11:38

clock-img

Anoniman

Puj puj , kuc u drvo , prošlo nam krmeljanjeeeeee ! user posted image

clock-img

18.04.2011, 12:06

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

izgleda da i nama prolazi, mnogo je bolje od kad masiramo...

clock-img

18.04.2011, 12:07

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

19014

IZVORNA PORUKA: BubaMira
Puj puj , kuc u drvo , prošlo nam krmeljanjeeeeee ! user posted image

IZVORNA PORUKA: jovicaa

izgleda da i nama prolazi, mnogo je bolje od kad masiramo...

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 18.4.2011 12:08:11 >

clock-img

27.04.2011, 14:18

clock-img

sneza90

pencil-img

3

imam bebu od 5 meseci,od rodjenja ima krmeljavo oko,koristili smo do iznemoglosti fizioloski rastvor,bili smo ko zna koliko puta kod ocnog uvek kazu isto,suzen kanal,koristite samo fizioloski i 5 dana tobrex kapi,sve smo to koristili i nista.i dalje isto ponekad se pogorsavalo da nije mogao oko da otvori od krmelja.
sticajem okolnosti neki doktor pulmolog,sasvom slucajno mi je primetio bebu i video mu krmeljavo oko i rekao je obavezno bris da radimo i dao nam je uput,i radili smo bris i nadjene su bakterije u velikom broju hamophillus spp.-tako se zove bakterija.i rekli su nam da je opasna,podmukla i da od nje slabi vid.dobili smo odmah terapiju:
kapi za oci,koje pravi na licu mesta apoteka i traju 5 dana,zovu se erithromycin 0,25 % i mast chloramphenicol 1% i za tri dana se izlecio!kao da mu nikad nije krmeljalo oko je cisto i nema suzica!nadam se da ce vam pomoci!

clock-img

27.04.2011, 21:57

clock-img

limunada

pencil-img

1846

joj snezo sad sam se i prepala i ujedno mi i drago sto si to napisala jer i momsinu krmelji strasno oko,on je puna 2 mes,dr.mi rekla da masiram i neku mast da uzmem al nisam upamtila koju pa sad neznam sta raditi?kad pitam u apoteci neznaju koju smiju da mi daju.user posted image