writing-img

RE: Klomifen

clock-img

14.01.2012, 16:15

clock-img

meyo

pencil-img

1737

pa to me interesovalo kako se pocinje.. mislim da ce valjda djelovati jer ih ja svakako proizvodim samo malo sporije
ps. svete saljem ti pp. nesto prakticno da pitamuser posted image

clock-img

14.01.2012, 19:52

clock-img

hanka

pencil-img

3504

Ja pijem po prvi put
doza koju su mi dali 2x1 od 50mg
danas mi je cetvrti dan,malo nesto boluckali danas jajnici

clock-img

14.01.2012, 20:04

clock-img

World

pencil-img

4234

ma da, tako ide, 2x1 od 2. dana

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

14.01.2012, 22:16

clock-img

meyo

pencil-img

1737

hankic jesi ti samo na kolimifenu il ces da ides na iui ..?

clock-img

15.01.2012, 11:13

clock-img

hanka

pencil-img

3504

ne idem na iui,
pijem klomifen,primam pregnil mozda i posle mm stupa na scenuuser posted image

clock-img

16.01.2012, 20:57

clock-img

nena dj

pencil-img

36

Sigurna sam da to kod mene nece reagovati.Sada mi je dr rekao da pocnem sa lekom koji se zove Femara.Da li je neka imala iskustva sa tim lekom??????

clock-img

16.01.2012, 23:15

clock-img

Nataša1

pencil-img

217

Neno dj, znam za Novartisov lek koji se tako zove i koji piju žene sa rakom dojke. On umanjuje proizvodnju estrogena. Mada, ne vidim što bi tebi dr dao to da piješ? user posted image

clock-img

17.01.2012, 07:48

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Femara smanjuje kolicinu estrogena u organizmu ali upravo to je mehanizam kojim se trigeruje sistem za izazivanje folikulogeneze. Naime, Femara se uzima pocetkom ciklusa i blokiraju se tzv enzimi aromataze koji ucesstvuju u proizvodnji estradiola. Kao posledica prvremenog snizavanja estrogena hipfiza je stimulisana da luci FSH i tako stimulise raat folikula. U principu i klomid ima slican mehanizam. On ne snizava estradiol direktno ali blokira receptore za isti pa je rezultat slican- telo misli da je estradiol snizen i to stimulise hipofizu da luci gonadotropine. Femara se daje obicno zenama kojih Klomifenom nisu postignuti zadovoljavajuci rezultati. Za razlliku od klomifena Femara nema negativno dejstvo na endometrijum. Pozdrav

clock-img

18.01.2012, 17:06

clock-img

nena dj

pencil-img

36

Hvala na iscrpnom odgovoru...nadam se da ce mi to pomoci...

clock-img

26.01.2012, 09:54

clock-img

*Maki*

pencil-img

1237

Sad su mi u apoteci rekli da je nestasica Klomifena a ja treba danas da pocnem da ga pijem user posted image Nema Klomifena,nema Pregnyla a treba da mi rade inseminacjiuuser posted image tj. zbog ovoga najverovatnije nema nista od inseminacije user posted image

clock-img

26.01.2012, 10:00

clock-img

BojanaN

pencil-img

53

Maki, probaj u apoteci Lipa Lek. Ja sam ga u toj apoteci nasla prosli mesec.
Imas je na kraju ustanicke, a ima jedna blizu Vera u Vojislava Ilića. Evo ti br tel pa okreni pitaj. 2830-626

clock-img

26.01.2012, 10:07

clock-img

*Maki*

pencil-img

1237

BojanN,hvala ti draga,problem je sto nisam iz Bgd-a,najblizi veci grad mi je Niš :(

clock-img

26.01.2012, 10:10

clock-img

BojanaN

pencil-img

53

Nadji nekog ko radi u apoteci, sigurno ti moze pomoci. Ja sam tako uradila. Imaju ga sigurno ali niko nece da ga da ovako na racun nego samo na crno.

clock-img

26.01.2012, 10:16

clock-img

*Maki*

pencil-img

1237

Hvala draga,ljubac

clock-img

26.01.2012, 21:50

clock-img

hanka

pencil-img

3504

Maki imas pp

clock-img

27.01.2012, 21:25

clock-img

hanka

pencil-img

3504

Znam da ima nego ne mogu da se setim kako se zove zamena za klomifen user posted image

clock-img

28.01.2012, 16:20

clock-img

Nataša1

pencil-img

217

Znam da postoji i klomid, al to je valjda skroz isti sastav.

clock-img

09.02.2012, 18:37

clock-img

Monaliza

pencil-img

1

Pozdrav svima. Posto je nestasica klomifena, a ja moram da pocnem da ga pijem od sledece nedelje, interesuje me da li neka ima viska tablete? Mnogo bi mi znacilo
Hvala unapred.

clock-img

11.02.2012, 22:52

clock-img

caja 2

pencil-img

256

Evo mene opet sa mojim klomifenkamauser posted image user posted image opet borba sa klomifenom,folikulometrijom.idem na folikluometriju 30 01 2012 bila menstruacija,pocela piti klomifen 5 dan.....10 og dana otisla na prvu folikulometriju na desnom jajniku imam folikula al na lijevom imam vecih i vodecih 10 dc je bio taj vodeci 12mm,danas sam isla 13 dc danas je 18mm.....ima njih jos uz tih 18mm ima i manjih...al eto taj je najveci....pa idem opet u utorak bit ce onda 16 dc.......al sam od doktorice kupila LH test da napravim u ponedeljak za svaki slucaj...

clock-img

12.02.2012, 08:36

clock-img

Bebana17

pencil-img

1186

Cajo, da ne bude dugo da cekas od 13 dc do 16 dc, taj jedan vodeci bas brzo raste... obavezno lh trakicama proveravaj, pa ako bude +, u akciju user posted image

clock-img

12.02.2012, 10:40

clock-img

caja 2

pencil-img

256

Pa kad mi je dala jednu tu LH plocicu za sutra tj ponedeljak a u utorak idem kod doktor... na folikulometiju a tad ce biti 16 dan ciklusa....ako budem imala odnos veceras nije to to.......ovog svog drzim od sebe daleko haahah vec tri dana sve cekam pravi cas...jer ipak je i sprema tad kavalitetnija i sve...al se bojim da cu promasiti i sta sam radila nistaa...danas je nedelja i ovdje kod nema gdje se kupiti te trakice lh ni danas niti jednim danom.jednostavno apoteke to ne drze uffffffuser posted image user posted image ........al malo danas osjecam lijevi jajnik kao da me ziga....dal ce danas puknuti BOZE....jer kvaliteta netreba zavisiti od velicine folikula.......a poslije 5 spontanih pobacaja.mozda sam sad i umislila da me zigaju jajnici..ma neznam vise nista...da danas napravim LH test i li sutra,,,,,,,ponavljam u utorak idem kod ginekologa,,,,,na folikulometriju.......

clock-img

12.02.2012, 11:24

clock-img

meyo

pencil-img

1737

cajo a zasto ti je dr. rekla da ides tek u utorak? da nije da provjeri jel pukao?
sta ti je rekla za muckanje?
ja sam prvi put muckala na sam dan O .. i nista
sada tri dana p za redom prije O i dan nakon .. evo vidjet cu dal je uspjelo al nemoj se cuvati toliko
bitnije je da imas odnose prije O. nego posle barem mi tako rekose jer spermici duze zive od jc.

clock-img

12.02.2012, 17:37

clock-img

caja 2

pencil-img

256

Pa zato sto se nada da ce nrasti folikul jos.....al mi je zato dala tj prodala taj ovulacijski test da uradim sutra,al opet napominjem da velicina netreba imati puno znacaja od kvalitetnog folikula.....svom muzu nedam jos sebi prici dok nenapravim sutra test ...........bas mi treba i kvalitetna sperma i ciljani odnos.....a ibojim se da ce sutra biti kasno....user posted image user posted image ....samo molim Boga da nepukne danas....user posted image a da ja neosjetim......jer ako ja osjetim prepoznatljiv bol.onda skacem u akciju......

clock-img

21.02.2012, 15:54

clock-img

shmizzla

pencil-img

6

cao svima, ja sam nova na forumu i posto sam iscitala brdo sajtova i stranica na internetu i zakljucila da ste vi pravi strucnjaci user posted image moram da vas pitam.

Ja sam bila pre dva dana god dr. i bio mi je 14 dan od menstruacije i imala sam 5 folikula od po  11 mm. Dr mi je rekla da izgleda da imam slabu ovulaciju, manje folikule za taj period  i dala mi je da pijem od sledeceg ciklusa,  ako ne dobijem, klomifen a ako ne zatrudnim u roku od par meseci da idem na pregled prohodnosti jajnika.
I naravno, ja sam sada upala u nevidjen haos i glavu razbijam i vec  mislim da mi ko zna sta fali pogotovo sada kada sam pocela da se sunjam po internetu.

Molim vas za misljene o svemu ovome

unapred hvala

clock-img

21.02.2012, 20:39

clock-img

Nataša1

pencil-img

217

Šmizlo, ti si idealan pacijent za klomifen user posted image Ako nemate drugih problema tipa lošeg spermograma ili nešto drugo, nema razloga da vam ne uspe user posted image