writing-img

RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka)

  
clock-img

15.05.2014, 17:50

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Tash, kuvanje jaja na pari je stvar iskustva, pod rukom se oset_i kad je dovoljno skuvano/gusto. Ovo su cela jaja pa ne moze ni da bude retko a moze da se prekuva. Posto neces da filujes tortu, slobodno mozes i da prekuvas fil u varijanti nutele, samo ce biti sladje. Ako ces biti mirinija sto se termicke obrade tice, kad se jaja zagreju kuvaj jos pola sata i sigurno ce biti skuvano a ukus se nece mnogo promeniti.
A ovaj fil zovem nutela zato sto je nas mali drugar kad je prvi put jeo palacinke kod nas filovane ovim filom pitao: Zasto je Tarina nutela drugacija od nase? Bas je lepa :)

< Poruku je uredio milicicak -- 15.5.2014 17:56:16 >

clock-img

16.05.2014, 08:38

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Hvala draga. user posted image

Svih pola sata treba da mešam?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

16.05.2014, 08:40

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ne moras. Promesas sa vremena na vreme

clock-img

09.06.2014, 20:12

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Operacija sladoled nije uspela, gospodjica se mrsti na hladno user posted image al je zato mama uzivala user posted image
Recept je sledeci: jedna banana, jedna breskva, saka jagoda, secer po ukusu. Dobro se izblenda, sipa u one silikonske kalupe, zabode stapic i gurne u zamrzivac. Ustvari je zaledjeni smuti i bas osvezava

clock-img

12.06.2014, 18:23

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Draga, upravo napravila nutelu. Super je, jaci je ukus meni ispao ali ok, odgovara mi :) Kako se cuva? U frizideru? Je l bude maziva kad se ohladi u frizideru?

< Poruku je uredio Rosita -- 12.6.2014 18:24:41 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

12.06.2014, 21:19

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ja sve cuvam u fizideru, cak i kupovnu nutelu :) al ja nisam normalna :)
Mora malo da se opusti da bi bila maziva nakon vadjenja iz frizidera, ja izvadim neku kolicinu 15-ak min pre jela i ostavim na tanjiru na sobnoj temperaturi

clock-img

12.06.2014, 21:47

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

E da, pa dobro, ovo sa jajima bez aditiva mora u frizider :). Od kad nisam jela nutelu, ova mi je premija :)

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

24.06.2014, 07:12

clock-img

little_one

pencil-img

4663

prijavljujem se u ovu temu da pratim pa cu da se ukljucim...user posted image

clock-img

24.06.2014, 14:26

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

http://www.coolinarika.com/recept/maffins-sa-visnjama/

Evo linka, ali da ne bude zabune, ja stavljam bademovo mleko, nekad mi bude zao svih 250 ml bademovog user posted image , pa stavim pola pola sa vodom, a verujem da bi i samo sa vodom bili fini. Stavljam i jedan, dva ona suva ostatka od cedjenja badema, u tom slucaju malo manje brasna stavim. I brzo se spreme :) Lo, brze u temu biljna mleka da se informises i da mozes da pratis radnju fabule :)

< Poruku je uredio Rosita -- 24.6.2014 14:27:40 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

24.06.2014, 21:29

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Rosita, meni ne radi link user posted image

clock-img

24.06.2014, 21:45

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

http://www.coolinarika.com/recept/maffins-sa-visnjama/ sad?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

24.06.2014, 21:48

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Radi user posted image
Bice isprobano user posted image
LO, za tebe bi mozda bilo pametno da mleko menjas ovsenim ili pirincanim mlekom a da za sada izbegavas orahe, lesnike i bademe, barem dok vam se stolica ne stabilizuje

clock-img

24.06.2014, 22:09

clock-img

little_one

pencil-img

4663

hmmm bademe sam jela zadnjih dana...ovo ostalo nisam...a za mafine, isprobace ih ako nista mm i Andrea user posted image

clock-img

24.06.2014, 22:16

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO, u principu, bademi i lesnici se ne smatraju cestim alergenima, al je meni mini buba odreagovala na bademe... orahe i kikiriki bi svakako trebalo da izbegavas...
Da ne idem potpuno off Skroz lud kolac od jabuka

clock-img

24.06.2014, 22:45

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Sad iscitah onu temu o biljnim mlekcima....kako sad da ne probam bademovo mlijeko da pravim...za kikiriki i orahe se podrazumjeva...bademe sam jela user posted image nisam vidjela neku promjenu u ponasanju ili stolici..

clock-img

24.06.2014, 22:52

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO, moje lose iskustvo sa bademom ne mora nista da znaci user posted image
ako si jela badem i nisi primetila nikakvu promenu onda mislim da slobodno mozes da pravis i bademovo mleko... mada je mleko od lesnika moj definitivni favorit user posted image

clock-img

25.06.2014, 13:02

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Evo da ubacim i ja dva recepta koja sam probala zadnjih dana a da nemaju jaja i mlijeko. Ova PITA je standardna, ja sam je pravila sa kupinama, a ovi BROWNIES sam jutros probala i odlicni su al sam stavila duplo manje secera i opet mi je bila preslatka tako da obratite paznju na kolicinu secera.


Ova pita mozda nije za djecicu ako ne vole hrskavo a brownies mogu i oni jesti, njima sam umjesto badema stavila grozdjice i menaz cokoladu (valjda nam nece smetati user posted image )

clock-img

27.06.2014, 19:39

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ovo cesto pravim sa varijacijama na temu voca svi volimo
Oko 500g jabuka skuvati sa malo secera i vode da ogrezne. Kad se skuva dobro izmiksati. Vratiti na vatru i kad provri dodati jednu kesicu pudinga od vanile razmucenog u vodi. Mozete dodati cimet, suvo grozdje, komadice cokolade.
Na dno manje vatrostalne cinije poredjati izmrvljen Wellnes keks (a mogu i pirincane galete) i preliti skuvanom masom. Ostaviti da se ohladi.
Umesto jabuka moze bilo koje drugo voce

clock-img

30.06.2014, 20:00

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Opet nam je aktuelna tema pa da dodam neke predloge za dorucak i veceru (mi jedemo sa njom sve osim poslednje stavke user posted image )

Dorucak:
ovsena kasa sa lesnikovim mlekom i suvim vocem (kajsije, grozdje, brusnica)
przenice sa dzemom/suvim mesom (uz ovo pije Allernovu)
kajgana sa slaninom/pecurkama/mladim lukom/rendanom sargarepom
hleb i dzem/nutela by me (uz ovo pije Allernovu)
proja sa tikvicama

Vecera
pita od mesa/pecuraka/plavog patlidzana/kiselog kupusa/praziluka
ustipci sa dzemom (uz ovo pije Allernovu)
pogacice sa cvarcima
sendvic sa suvim mesom, biljnim sirom/humusom/namazom od golice, paradajzom, ajvarom
palacinke (u njih stavljam lesnikovo mleko) - takodje pije Allernovu
corba od povrca ako je preskocila za rucak
kiflice sa ajvarom i suvim mesom (ima recept u C kuhinji)
Nestle kasica 8 zitarica sa kakaom i Allernovom, al ona moze da se pravi i sa vodom

clock-img

30.06.2014, 21:56

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Finih predloga imate :). Ove namaze u zdravoj hrani, je l? A koji biljni sir je bezbedan i ukusan?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

30.06.2014, 22:05

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ne, sve pravim. A biljni sir kupujem u zdravoj hrani, od semenki suncokreta i pirincanog mleka je. Nemam ga u kuci (T ga pojela za veceru) al cu ga uslikati cim kupim

clock-img

30.06.2014, 22:15

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Super. Bravo za mamu kuvaricu :). I ja planiram malo da eksperimentisem sa namazima.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

01.07.2014, 08:01

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Rosita, namaz od golice i tahini se prave ocas posla. Samo izblendas sa malo maslinovog ulja i dodas so po ukusu. Bude super, brzo a zdravo :)

clock-img

01.07.2014, 10:00

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Isprobacemo user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

01.07.2014, 21:44

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ja malo vise preprzila susam pa mi ispalo gorkasto :/ . Vise srece drugi put :)

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu