U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
200 g kukuruznog brašna 500 ml tople vode 1/2 kvasca 1/2 kašučice soli može 2-3 kašike ajvara mera je za 12 cvetića iz kalupa
Priprema 1
Sjediniti vodu i kukuruzno brašno sa kvascem. U slučaju da je gusto, dodati još vode. Masa treba da bude gušća od palačinki.
2
Sve to sipati u kalup, pa u zagrejanu pećnicu. Možete dodati 2-3 supene kašike ajvara (po želji).
3 Ja nisam, jer moji ukućani slabije jedu ajvar.
< Poruku je uredio Tash -- 22.11.2012 12:54:47 >
05.10.2013, 23:26
Snelle
7446
Ružice, vidi ovu temu!
_____________________________
"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka" "Bato, puno te volim"
24.10.2013, 08:53
Peace*
4884
Posne kuglice sa bananama Sastojci: • - 3 banane • - 300g mlevenog posnog keksa • - 200g kokosa • - 200g šećera u prahu • - malo ruma Uputstvo za pripremu: • Banane dobro izgnječiti viljuškom, dodati mleveni keks, kokos, šećer u prahu i rum. Sve fino izmešati da se sjedini, oblikovati kuglice i uvaljati u kokos.
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
28.10.2013, 13:02
milicicak
7338
Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi
Proja sa tikvicama
1 veca tikvica 1 solja kisele vode pola solje ulja 2 jaja (moze i samo zumanca) 1 solja kukuruznog brasna pola solje palente pola solje belog brasna soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.
28.10.2013, 13:06
milicicak
7338
I ovo je odlican recept, lokice77 hvala
IZVORNA PORUKA: lokica77
Posni mafini extra brzi: 1 jabuka 1 banana 150ml kisele vode 100ml ulja 2 vanilin secera 180gr secera 230gr brasna 1 prasak za pecivo pola kasike cimeta(kakao-a, crne cokolade, nekog voca)
- bananu i jabuku oljustiti staviti u blender dodati secer, vanilin secer, ulje i kiselu vodu pa izmiksati. Pomestati brasno i prasak za pecivo pa sjediniti sa prethodnom masom dodati cimet(ili nesto drugo).Sipati u korpice i peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 14 minuta
03.03.2014, 18:32
Rosita
7285
IZVORNA PORUKA: Snelle
Ružice, vidi ovu temu!
vidim tek sad. Super tema. Svaka cast.
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
04.03.2014, 09:20
Snelle
7446
A ja nikako da ti kazem za ovu temu, nije mi se dalo!
_____________________________
"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka" "Bato, puno te volim"
04.03.2014, 11:32
Peace*
4884
KOLAČ
3 šoljice brašna 2 šoljice šećera 2 šoljice vode 5 kašičica cimeta 5 kašičica kakaa 1 vanil šećer 1 prašak za pecivo 3-4 rendane jabuke 3-4 rendane šargarepe (na sitnu rendu oba, ili ako pravite sok u sokovniku, uzmite ono meso što ostane)
Smutiti smesu, nasuti u tepsiju, staviti u zagrejanu rernu i peći 35-40min na 200.
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
05.03.2014, 11:47
Rosita
7285
A ulje, jok? Ja bih jos stavila crnu cokoladu odozgore :). Probacu.
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
05.03.2014, 12:29
Peace*
4884
Jok ulje!
Stavi čokoladu odgore, to je i koleginica rekla da stavim ako volim. Ali meni je toliko fino i ovako, znači: njam njam! Ja mnogo volim cimet!
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
05.03.2014, 12:34
cockic
4591
ja slucajno udje u temu.i videla recept za kolac koji mi deluje jako ukusno.a lako se pravi,a i zdrav je.nesto mi to lici da imaju u vrticima te kolace sa sargarepom.mozda ga smuckam i ja
05.03.2014, 12:36
cockic
4591
ja odlucila idem da ga napravim odmah obozavam cimet,a i deca ga vole.
05.03.2014, 12:44
Peace*
4884
Javi dal ti se sviđa. Ja sam oduševljena!
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
06.03.2014, 10:38
cockic
4591
kolac je lep,pojelo se skoro sve
06.03.2014, 18:51
Rosita
7285
Super kolac. Metnula menaz odozgo, jako je ukusan, sigurno cu ga opet praviti.
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
14.03.2014, 12:42
Rosita
7285
Isprobano sinoc, smazano sve, mm, ja i dva gosta. D ne voli proju, valjda mu ne klizi lepo (tu mi jedino fali jogurt). Dakle, super recept. Palenta bas da fin doprinos.
IZVORNA PORUKA: milicicak
Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi
Proja sa tikvicama
1 veca tikvica 1 solja kisele vode pola solje ulja 2 jaja (moze i samo zumanca) 1 solja kukuruznog brasna pola solje palente pola solje belog brasna soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
13.05.2014, 22:58
milicicak
7338
Domaca nutela by me 2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina. Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade
14.05.2014, 08:21
Peace*
4884
ČOKOLADNI SLADOLED POTREBNO JE 3 oljuštene i zaleđene banane, veća kašika kakaa
PRIPREMA Zaleđene banane izlomite i stavite u blender. Preko toga sipajte kako, pa blenderom pulsirajte dok se banane ne izlome. Nakon toga ga uključite na srednju brzinu, i pustite da radi dok smesa ne postane kremasta. Ovaj sladoled možete odmah da jedete, jer je već hladan i kremast. Ako volite da sladoled može da se formira u kugle, jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati.
Stavila sam banane u zamrzivač, pa ćemo videti...
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
15.05.2014, 13:53
Rosita
7285
IZVORNA PORUKA: milicicak
Domaca nutela by me 2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina. Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
15.05.2014, 13:58
Peace*
4884
Kako izgleda to umućeno jaje skuvano na pari? Kako se to radi? Mislim, pitam kako izgleda jer je moja jedina asocijacija "kajgana".
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
15.05.2014, 14:18
Rosita
7285
"Za kuvanje na pari možete da koristite improvizovani dupli lonac. Izaberite dovoljno veliki lonac da u njega možete da postavite svoju veliku posudu za mućenje, a da se ona drži na njemu tako da ne upadne do dna. U velikom loncu treba da se zagreje voda koja ne sme da dodiruje dno metalne posude koja je u njemu nego da bude ispod njega, a da se onda ručnim mikserom muti sadržaj koji se na pari ključale vode zagreva i tako lagano kuva. U nedostatku metalne posude za mućenje možete da koristite i lonac koji je manji od onog u kojem se nalazi voda."
Kad su obicni filovi u pitanju, ja to kuvanje na pari cesto zamenim sa kuvanjem na laganoj vatri, tj. mesanjem, ali tad dodam sve djuture, znaci u isto vreme i jaja, cokuladu, secer ili sta vec i lagano mesam dok pokreti varjace ne prave ciste linije po serpi, tj. dnu, tj. do te gustine :) E sad, milicicak nek kaze konkretno za ovu nutelu :)
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
15.05.2014, 14:22
Peace*
4884
Kojom god metodom, kako znam da je gotovo?
Dr reče da je test na jaja na bazi kuvanih jaja te da izbegavamo presna. Zato pitam.
I koliko dugo ova nutela može da stoji?
_____________________________
Tasha
Objasni im Bože, da mi se može!
15.05.2014, 14:29
milicicak
7338
Zene, ovo je standardni fil za korpice sa dodatkom lesnika. Jaja se umute sa secerom u prahu da budu onako penasta ( ja mutim u serpi u kojoj ih kuvam). U drugu serpu stavite vodu i u nju stavite serpu sa jajima (uzmite jednu vecu serpu za vodu i jednu manju za jaja, tako da se rucke manje serpe naslanjaju na obod vece serpe). Bitno je da serpu u kojoj su jaja ne uronite direktno u vodu. Jaja se zdrockaju. I kuva se, sta znam, 20-ak min od kad provri voda moze i vise. Ja nekad stavim cokoladu odmah, nekad sacekam da se jaja zagreju. Nama nikad nije stajalo duze od nedelju dana.
15.05.2014, 14:30
Rosita
7285
Ja nekako lakse znam kad je na laganoj vatri... kad se eto tako zgusne... al ne znam bolje da ti opisem, ja nekad presno zumance ubacim u palentu pa kuvam jos par minuta, idem logikom da i przeno jaje bude na vatri koji minut i da je gotovo.... moj deran nece da jede ni przeno ni kuvano jaje, znaci samo kroz nesto mu dajem.
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
15.05.2014, 14:37
Peace*
4884
Ma, ja nikada nisam kuvala jaje na pari, zato sam pitala.