cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka)

  
clock-img

22.11.2012, 12:53

clock-img

Anoniman

POSNA PROJA
Potrebno je:

    200 g kukuruznog brašna
    500 ml
    tople vode
    1/2
    kvasca
    1/2
    kašučice soli
    može 2-3
    kašike ajvara
    mera je
    za 12 cvetića iz kalupa
Priprema
1
Sjediniti vodu i kukuruzno brašno sa kvascem. U slučaju da je gusto, dodati još vode. Masa treba da bude gušća od palačinki.

2
Sve to sipati u kalup, pa u zagrejanu pećnicu. Možete dodati 2-3 supene kašike ajvara (po želji).

3 Ja nisam, jer moji ukućani slabije jedu ajvar.

< Poruku je uredio Tash -- 22.11.2012 12:54:47 >

clock-img

05.10.2013, 23:26

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Ružice, vidi ovu temu!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

24.10.2013, 08:53

clock-img

Peace*

pencil-img

4884



Posne kuglice sa bananama
Sastojci:
• - 3 banane
• - 300g mlevenog posnog keksa
• - 200g kokosa
• - 200g šećera u prahu
• - malo ruma
Uputstvo za pripremu:
• Banane dobro izgnječiti viljuškom, dodati mleveni keks, kokos, šećer u prahu i rum. Sve fino izmešati da se sjedini, oblikovati kuglice i uvaljati u kokos.



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

28.10.2013, 13:02

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi user posted image

Proja sa tikvicama

1 veca tikvica
1 solja kisele vode
pola solje ulja
2 jaja (moze i samo zumanca)
1 solja kukuruznog brasna
pola solje palente
pola solje belog brasna
soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu
Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.

clock-img

28.10.2013, 13:06

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

I ovo je odlican recept, lokice77 hvala user posted image

IZVORNA PORUKA: lokica77

Posni mafini extra brzi:
1 jabuka
1 banana
150ml kisele vode
100ml ulja
2 vanilin secera
180gr secera
230gr brasna
1 prasak za pecivo
pola kasike cimeta(kakao-a, crne cokolade, nekog voca)

- bananu i jabuku oljustiti staviti u blender dodati secer, vanilin secer, ulje i kiselu vodu pa izmiksati. Pomestati brasno i prasak za pecivo pa sjediniti sa prethodnom masom dodati cimet(ili nesto drugo).Sipati u korpice i peci u zagrejanoj rerni na 200c oko 14 minuta


clock-img

03.03.2014, 18:32

clock-img

Rosita

pencil-img

7285


IZVORNA PORUKA: Snelle

Ružice, vidi ovu temu!




user posted image vidim tek sad. Super tema. Svaka cast.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

04.03.2014, 09:20

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

A ja nikako da ti kazem za ovu temu, nije mi se dalo! user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

04.03.2014, 11:32

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

KOLAČ

3 šoljice brašna
2 šoljice šećera
2 šoljice vode
5 kašičica cimeta
5 kašičica kakaa
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo
3-4 rendane jabuke
3-4 rendane šargarepe
(na sitnu rendu oba, ili ako pravite sok u sokovniku, uzmite ono meso što ostane)

Smutiti smesu, nasuti u tepsiju, staviti u zagrejanu rernu i peći 35-40min na 200.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

05.03.2014, 11:47

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

A ulje, jok? Ja bih jos stavila crnu cokoladu odozgore :). Probacu.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

05.03.2014, 12:29

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Jok ulje! user posted image

Stavi čokoladu odgore, to je i koleginica rekla da stavim ako volim. Ali meni je toliko fino i ovako, znači: njam njam! Ja mnogo volim cimet! user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

05.03.2014, 12:34

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja slucajno udje u temu.i videla recept za kolac koji mi deluje jako ukusno.a lako se pravi,a i zdrav je.nesto mi to lici da imaju u vrticima te kolace sa sargarepom.mozda ga smuckam i ja user posted image

clock-img

05.03.2014, 12:36

clock-img

cockic

pencil-img

4591

ja odlucila idem da ga napravim odmah user posted image obozavam cimet,a i deca ga vole.

clock-img

05.03.2014, 12:44

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Javi dal ti se sviđa. Ja sam oduševljena!

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

06.03.2014, 10:38

clock-img

cockic

pencil-img

4591

kolac je lep,pojelo se skoro sveuser posted image

clock-img

06.03.2014, 18:51

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Super kolac. Metnula menaz odozgo, jako je ukusan, sigurno cu ga opet praviti.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

14.03.2014, 12:42

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Isprobano sinoc, smazano sve, mm, ja i dva gosta. D ne voli proju, valjda mu ne klizi lepo (tu mi jedino fali jogurt). Dakle, super recept. Palenta bas da fin doprinos.

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ja ovo bas cesto pravim, pa mozda se i vama svidi user posted image

Proja sa tikvicama

1 veca tikvica
1 solja kisele vode
pola solje ulja
2 jaja (moze i samo zumanca)
1 solja kukuruznog brasna
pola solje palente
pola solje belog brasna
soli, persuna i mirodjije po zelji i ukusu
Izrendati tikvice, posoliti i ostavite da se malo ocede. Umutiti jaja, dodati ostale sastojke (tikvice jos malo rukom iscedite da ne budu previse vodenaste) i peci oko 45 min na 180.




_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

13.05.2014, 22:58

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Domaca nutela by me user posted image
2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina.
Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade

clock-img

14.05.2014, 08:21

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

ČOKOLADNI SLADOLED
POTREBNO JE
3 oljuštene i zaleđene banane, veća kašika kakaa

PRIPREMA
Zaleđene banane izlomite i stavite u blender. Preko toga sipajte kako, pa blenderom pulsirajte dok se banane ne izlome. Nakon toga ga uključite na srednju brzinu, i pustite da radi dok smesa ne postane kremasta. Ovaj sladoled možete odmah da jedete, jer je već hladan i kremast. Ako volite da sladoled može da se formira u kugle, jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati.


Stavila sam banane u zamrzivač, pa ćemo videti... user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

15.05.2014, 13:53

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

user posted image

IZVORNA PORUKA: milicicak

Domaca nutela by me user posted image
2 jaja umutiti sa 80-ak grama seceravu prahu i skuvati na pari. Dodati 50-80 g cokolade da se istopi i 50-ak g mlevenog lesnika ( ja koristim onaj koji mi je ostao posle pravljenja mleka). Ako je mnogo jako, moze se dok je smesa jos vruca dodati malo margarina.
Mere su odokativne, moze i manje secera i manje cokolade




_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

15.05.2014, 13:58

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Kako izgleda to umućeno jaje skuvano na pari?
Kako se to radi?
Mislim, pitam kako izgleda jer je moja jedina asocijacija "kajgana". user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

15.05.2014, 14:18

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

"Za kuvanje na pari možete da koristite improvizovani dupli lonac. Izaberite dovoljno veliki lonac da u njega možete da postavite svoju veliku posudu za mućenje, a da se ona drži na njemu tako da ne upadne do dna. U velikom loncu treba da se zagreje voda koja ne sme da dodiruje dno metalne posude koja je u njemu nego da bude ispod njega, a da se onda ručnim mikserom muti sadržaj koji se na pari ključale vode zagreva i tako lagano kuva. U nedostatku metalne posude za mućenje možete da koristite i lonac koji je manji od onog u kojem se nalazi voda."

Kad su obicni filovi u pitanju, ja to kuvanje na pari cesto zamenim sa kuvanjem na laganoj vatri, tj. mesanjem, ali tad dodam sve djuture, znaci u isto vreme i jaja, cokuladu, secer ili sta vec i lagano mesam dok pokreti varjace ne prave ciste linije po serpi, tj. dnu, tj. do te gustine :) E sad, milicicak nek kaze konkretno za ovu nutelu :)

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

15.05.2014, 14:22

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Kojom god metodom, kako znam da je gotovo?

Dr reče da je test na jaja na bazi kuvanih jaja te da izbegavamo presna. Zato pitam.

I koliko dugo ova nutela može da stoji?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

15.05.2014, 14:29

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Zene, ovo je standardni fil za korpice sa dodatkom lesnika. Jaja se umute sa secerom u prahu da budu onako penasta ( ja mutim u serpi u kojoj ih kuvam). U drugu serpu stavite vodu i u nju stavite serpu sa jajima (uzmite jednu vecu serpu za vodu i jednu manju za jaja, tako da se rucke manje serpe naslanjaju na obod vece serpe). Bitno je da serpu u kojoj su jaja ne uronite direktno u vodu. Jaja se zdrockaju. I kuva se, sta znam, 20-ak min od kad provri voda moze i vise. Ja nekad stavim cokoladu odmah, nekad sacekam da se jaja zagreju.
Nama nikad nije stajalo duze od nedelju dana.

clock-img

15.05.2014, 14:30

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ja nekako lakse znam kad je na laganoj vatri... kad se eto tako zgusne... al ne znam bolje da ti opisem, ja nekad presno zumance ubacim u palentu pa kuvam jos par minuta, idem logikom da i przeno jaje bude na vatri koji minut i da je gotovo.... moj deran nece da jede ni przeno ni kuvano jaje, znaci samo kroz nesto mu dajem.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

15.05.2014, 14:37

clock-img

Peace*

pencil-img

4884

Ma, ja nikada nisam kuvala jaje na pari, zato sam pitala. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

Poslednji tekstovi

article-img