writing-img

RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan

clock-img

13.04.2010, 16:21

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

cipi, tako se priča i za gynipral, jer on ima identično dejstvo kao utrogestan. Medjutim, moja sestra od strica se, iako ga je koristila (gynipral), porodila u 37. ili 38. nedelji trudnoće.
I šta to znači do kraja trudnoće da mora da se uzima, do samog termina, do 40. nedelje?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

13.04.2010, 16:22

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

pa da...Julie je dr rekla kad je malkice prokrvarila da stavlja vaginalno utrogestan,a kotrolu joj je zakazala tek sredinom 9-og...
pa ona pita da li da ga prekine ili ne?
ja sam joj rekla da ne...
pa pitam i vas...?

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

13.04.2010, 16:40

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Cipi; NE, NIKAKO  da prekida sa Utrogestanom. Posebno ako ima ili je pre imala neke komplikacije. Ja sam ga pila (nisam ga koristila vaginalno) do kraja trudnoče. Ako ti nešto treba-slobodno pitaj- bar o tome znam 

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

13.04.2010, 16:41

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

to sam joj i ja rekla...jer nagli prekid moze da izazove svasta...
rekla samjoj da ga stavlja dok ne ode prvi put kod dr i da tad pita...da ne prekida nikako...
ona se plasi da se nece otvoriti za porodjaj zbog utrogestana...

clock-img

13.04.2010, 16:44

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Ma, kakvi. Tu glupost sam i ja čula od nekih žena dok sam bila u bolnici. Čak su to iznele i doktorima, koji su ih u čudu gledali. Ja sam ga koristila 3 puta po 1. Ne sme se prekidati bez konsultacije sa doktorom,jer če on znat da li da smanji dozu, a ako se prekine, ukoliko več postoje komplikacije, može da izazove prevremeni porođaj

clock-img

13.04.2010, 16:48

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

hvala draga, sve sam joj sad "copy/paste" user posted image

ja i dalje koristim 3x2 i inekciju na 5 dana...
treba 24 og da radim kontrolu pa da vidimo da li je da mi izbaci inekciju..ili da nju ostavi a da predjem na 3x1... user posted image
a inace sad mi je progesteron u nebesima...

i nesto mi je dr rekla...da se ne uplasim ako krene malo braon...jer hoce od predoziranosti progesteronom ali nije strasno niti opasno...

user posted image

clock-img

13.04.2010, 16:51

clock-img

liliana

pencil-img

4820

E, da-nemoj da te to uplaši ako bude-daj Bože da ne bude, ali... Da znaš da se to dešava. Meni je isto bilo tako. To je od progesterona. Ja sam primala injekcije progesterona do 13. nedelje, tad mi je ukinut, a uveden mi je Utrogestan i pila sam ga do kraja trudnoče. To je, u principu, isti lek, samo drugačije doziran i drugačije se apsorbuje u organizmu trudnice, posteljici i plodu.

clock-img

13.04.2010, 16:53

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

znam draga... i pre trudnoce "u nadanjima i pokusajima" sam ga pila...
samo nisam znala ovo sto je Julie pitala..
a inace ja kuburim sa progesteronom.. i nekako bi mi bilo lakse da ga pijem do kraja..osecala bi se sigurnije...

user posted image

clock-img

13.04.2010, 16:57

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Znaš šta, Utrogestan svakako ne može da ti naškodi. Ipak, vidi što če ti dr reči. Znaš, pretpostavljam da če ti, zbog svega što si do sada prošla, ostaviti Utrogestan do kraja. Ako ti treba neki savet ili nešto, slobodno me kontaktiraj preko PP, rado ču ti pomoči.

clock-img

13.04.2010, 16:57

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

hvala draga user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.04.2010, 17:00

clock-img

liliana

pencil-img

4820

Ma, nema na čemu. Znam kako je meni bilo, posle silinih pokušaja da dobijem bebu, konačno trudna, istraumirana, cimala se od svega i svačega...user posted image

clock-img

13.04.2010, 17:37

clock-img

bebuska

pencil-img

582

I ja koristim utrogestan i koristicu ga do kraja odnosno dr. mi je rekao do porodjaja pa u kojoj god nedelji on bio...

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

clock-img

13.04.2010, 18:34

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja sam juce dobila da koristim utrogestan 2 tablete ujutru i 2 uvece da stavljam vaginalno.
inace sam 4+2 nedelje trudna user posted image ja se nadam da ce sve biti u redu.prvi UZ je u cetvrtak user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

13.04.2010, 18:58

clock-img

Anoniman

Cipi, nikako da nahvatam JULIE na Face-u ali evo ovde.. sa Utrogestanom se ne prekida naglo, liliana je u pravu ..dakle postepeno.Kako tačno to lekar treba da joj kaže...

user posted image

clock-img

13.04.2010, 21:27

clock-img

JULIE

pencil-img

624

Zenskice,hvala na odgovorima,cipika-hvala zenouser posted image user posted image nisam mogla juce na RR kocio mi se komp...Sutra dajem mokracu a u cetvrtak kod dr pa cu da ga pitam ali mi ovo nije dalo mira....O utrogestanu znam da se ne prekida naglo.U prvoj trudnoci mi je dr ukinula ginipral na pocetku 9,pa sam se pitala da li treba isto i sa utrogestanom..

clock-img

14.04.2010, 12:46

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

ja kad stavim 2 tablete utrogestana otsanem da lezim bas sat vremena ali ja kad ustanem meni on pomalo curi,nije sekret nego bas te tablete,osetim stalno vlaznost a na gacicama bude tackica,jel to znaci da ne stavljam dobro?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

14.04.2010, 14:12

clock-img

marija32

pencil-img

1413

Stavljas dobro( lezeci polozaj, sto dublje u vaginu srednjim prstom), ali je normalno da se na temperaturi tela otapaju, pa se nesto resorbuje, nesto iscuri. Ne briniuser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

14.04.2010, 14:16

clock-img

Mimče

pencil-img

420

ok je da sadržaj tablete curka ona se topi, odleži ako možeš sat ili duže ja nisam imala kada pošto sam od sedam ujutru morala na posao pa sam gledala da se probudim u šest. mm mi je pomagao oko stavljanja . Koristili smo ga do trećeg meseca tj do 14 nedelje  kao hormonsku podršku jer ja imam jedan jajnik pa malo da mu pripomognemo dok posteljica nije preuzela ulogu lučenja progesterona

clock-img

14.04.2010, 15:18

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

mene samo plasi da ne iscuri cela tableta pa da ispadne da ih dzabe stavljam,uvek lezim oko sat vremena ali uglavnom i duze.samo da sve bude dobro,ja ne znam do kada cu koristiti utrogestan,kada odem na kontrolu ce gin.odluciti ali ja bih ih najradije koristila do 12 nedelje bar za svaki slucaj user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

16.04.2010, 12:17

clock-img

nala

pencil-img

479

Devojke, evo i mene.Bila sam prekjuce na ultrazvuku, bebac je dobar, lepo se razvija i prestajem sa uzimanjem crinone gela 8% ujutro i uvece. Prelazim na utrogestan 2 tabletice uvece.DR kaze da mi nije veca doza potrebna.user posted image

clock-img

16.04.2010, 12:48

clock-img

marija32

pencil-img

1413

user posted image  Super, hvala Bogu. Crinon je cudouser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

clock-img

16.04.2010, 13:53

clock-img

nala

pencil-img

479

Hvala, i ja isto mislim da je savrsenuser posted image

clock-img

23.04.2010, 23:58

clock-img

bojana87

pencil-img

271

meni ostaje utrogestan do kraja trudnoce 3X2... Zbog svega sto smo bebac i ja prosli od pocetka doc 16.nedelje iako je sada sve ok.

clock-img

24.04.2010, 00:00

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

neka draga, sto je sigurno sigurno user posted image

clock-img

24.04.2010, 00:02

clock-img

bojana87

pencil-img

271

i ja kazem draga. Kontam da sve i da mi je dr rekla da pestanem da bi mi bila frka i da bi se stalno brinula da nesto nije kako treba... Ovako samo mislim pozitivno i smatram da nas dve utrogestan maksimalno stiti
user posted image za njega