Poslednji tekstovi

VASKRŠNJA ČUVARKUĆA: Kako se čuva i poštuje?
Prvo crveno jaje ofarbano na Veliki petak zauzima posebno mesto u domu.
Vesti

NAJNAPREDNIJA I NAJLAGANIJA ZAŠTITA OD SUNCA DO SADA
Serumi su odavno postali deo redovne rutine nege, ali ni jedan do sada nije koži pružao visoku za...
Promo objava
Nega kože

hvala jovice
Kod nas u Beogradu/Srbiji,mislim na bolnice tj ginekologiju uopste sve do 1,5 cm nije za brigu ukoliko je grlic cvrst i zatvoren. Ja sam pocetkom 7og meseca ,upravo,imala 1,5 cm grlic i nista,cak sam i putovala. Trudnocu sam iznela do kraja bez problema,tek u 9 se otvorila 1 prst tako da su mi na kraju radili i carski rez. Mislim da je to individualno,svaka zena je za sebe i sve treba da radi po sebi i u dogovoru sa svojim doktorom. Zao mi je da se zene traumiraju kad procitaju od nas,uglavnom ,laika,kako bi trebalo da bude ovako ili onako.
A ovo za nemanje namere ,predpostavila sam da nisi imala nameru..ali cinjenica je da su zene osetjivije i plasljivije u trudnoci...
Nije toliko vazna duzina grlica , bitno je da je cvrst, ja sam se otvorila tek na porodjaju kad se grlic skratio na 0,5cm.Nema mesta panici, mirovanje i pozitivan doktor resavaju problem
.Moja dr misli da je bolje skracen nego otvoren grlic,ako pri tom nije izgubio cvrstinu.Neke zene imaju prirodno kraci grlic,a nekima se skrati zbog pritiska ploda ako je postavljen nisko.Meni se to desilo najvjerovtnije kao rezultat kontrakcija.
lica.Draga,hvala na odgovoru...
sta sad to znaci da ce se uskoro poroditi?